Οι ακραίοι και η Ελλάδα

Το να μπαίνει η χώρα μας στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία  από δύο πόρτες μόνο κακό μπορεί να μας κάνει.

Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μια τραγωδία να γίνεται αντικείμενο σπέκουλας με στόχο το πολιτικό κέρδος.

Η ακροδεξιά της Γερμανίας, αλλά και όσοι διαφωνούσαν με την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, είδαν φως και μπήκαν μετά το χτύπημα στο Βερολίνο.

Η βιασύνη τους να εκμεταλλευθούν το γεγονός, φάνηκε από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν, όταν έγινε η διαρροή ότι ο ύποπτος, που είχε συλληφθεί ήταν από το Πακιστάν. Το ότι τελικά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς είχαν πιάσει λάθος άνθρωπο, είναι μια μικρή λεπτομέρεια.

Η καγκελάριος, είχε κρατήσει σωστή στάση στο προσφυγικό, η οποία λόγω των σφοδρών πιέσεων ενδέχεται να μεταβληθεί.

Όσοι νομίζουν ότι αυτό δεν θα επηρεάσει και την Ελλάδα, δυστυχώς θα διαψευστούν με πολύ σκληρό τρόπο.

Το χτύπημα στη Γερμανία, αργά η γρήγορα, θα φέρει στο προσκήνιο ξανά το “τι κάνουν οι Έλληνες” στο προσφυγικό. Το να μπαίνει η χώρα μας στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία από δύο πόρτες (οικονομία-προσφυγικό), μόνο κακό μπορεί να μας κάνει.

Ας το θυμούνται αυτό, οι εγχώριοι δημοσιολογούντες, όταν με ευκολία τοποθετούνται για τόσο κρίσιμα ζητήματα. Εκτός, αν μια εθνική καταστροφή, είναι ασήμαντη, μπροστά σε μια πολιτική επικράτηση ή ακόμα χειρότερα, μια πρόσκαιρη νίκη εντυπώσεων.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία

ADVERTISING

SHARE: