Ολυμπιονίκες στη Βουλή για το θεαθήναι

Ολυμπιονίκες στη Βουλή για το θεαθήναι
ΣΠΑΤΑ-ΑΦΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

H πραγματική τιμή στους Ολυμπιονίκες μας, θα ήταν να εξασφαλιστούν οι συνθήκες, ώστε την επόμενη φορά που θα πάρει κάποιος μετάλλιο, να μην υπάρχει πίσω του μια ιστορία προπόνησης μετ' εμποδίων

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, να μιλήσουν οι Ολυμπιονίκες μας στη Βουλή, έγινε σίγουρα με καλή πρόθεση.

“Να ακούσουν και οι κυβερνώντες τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, τις λύσεις που προτείνουν, τις ιδέες που έχουν για να φέρουν κι άλλα παιδιά στον αθλητισμό. Τώρα που το γράφω συνειδητοποιώ ότι είναι η σωστή στιγμή. Να τους ακούσουμε! Θα το προτείνουμε λοιπόν και επισήμως στον πρόεδρο της Βουλής”, έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν γίνεται να διαφωνήσει κανείς με το να τιμηθούν οι αθλητές, που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και όσοι συμμετείχαν, προσπαθώντας σκληρά επί χρόνια.

Ωστόσο, το να μιλήσουν στη Βουλή σε μια τέτοια περίοδο και μετά από μήνες σκληρής μοναχικής προετοιμασίας, ίσως είναι μια κίνηση, που περιέχει και στοιχεία υποκρισίας.

Θυμίζει την περίπτωση της Βουλής των εφήβων, που κάθε χρόνο “μικροί βουλευτές” απαγγέλλουν κείμενα δήθεν αιχμηρά, προκαλώντας τα συγκαταβατικά χαμόγελα, αυτών, που έχουν φτιάξει για τους νέους ένα μέλλον, χωρίς εργασία, παιδεία και υγεία. Ένα μέλλον που οδηγεί στην απελπισία ή στη μετανάστευση.

Να μιλήσουν λοιπόν στη Βουλή, οι Ολυμπιονίκες μας, αλλά ας μην περιμένουμε ότι τα λόγια τους δεν θα ξεχαστούν λίγες μέρες μετά.

Θα ήταν προτιμότερο, αντί να τους καλούν στη Βουλή, την επόμενη φορά που θα προετοιμάζονται για κάποια παγκόσμια διοργάνωση, να έχουν προπονητήρια και υποστήριξη.

Και φυσικά θα ήταν προτιμότερο, νέα παιδιά που δεν στοχεύουν στον πρωταθλητισμό, να έχουν χώρους και κίνητρα για να αθλούνται συστηματικά.

Επειδή τα παραπάνω, χρειάζονται κάτι περισσότερο από μια θεσμική συνεννόηση για “να ακουστούν οι Ολυμπιονίκες στη Βουλή” (σχέδιο, χρόνο και χρήμα), ας συμβιβαστούμε με έναν έπαινο εντός κοινοβουλίου, μερικά ευχολόγια και κάποιες θολές υποσχέσεις, προορισμένες να αθετηθούν.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα