Συναντήσεις

Ένα ραντεβού που δεν έχει οριστικοποιηθεί και μια φράση που πρέπει να θυμάται κάθε πολιτικός, όταν διαπραγματεύεται για θέματα υψίστης εθνικής σημασίας

Το θολό τοπίο σχετικά με την πιθανότητα συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν για το κυπριακό, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί, ενόψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση στις 9-11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια στις 12 Ιανουαρίου (ασφάλεια και εγγυήσεις).

Οι αποστάσεις παραμένουν σε συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα και αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία, καθώς η σαφέστατη και εκπεφρασμένη επιθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση δεν σημαίνει λύση για τη λύση.

Είναι σαφές ότι ενδεχόμενη συμφωνία, θα πρέπει να τερματίζει την τουρκική κατοχή, την ύπαρξη στρατευμάτων και τις έξωθεν παρεμβάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση Ελλάδα και Κύπρος κινούνται συντεταγμένα και πρέπει να παίζουν το ευρωπαϊκό χαρτί, απέναντι στον απρόβλεπτο Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να έχουν κατά νου αυτό που δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού στο NEWS 247.

"Θέλουμε να λένε για μας ότι σκεφτήκαμε τις επόμενες γενιές, όχι τις επόμενες εκλογές"

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

ADVERTISING

SHARE: