Τα όπλα της τρομοκρατίας

Τα όπλα της τρομοκρατίας
A woman talks to a journalist outside the St. George's Church after a deadly suicide bombing, in the Nile Delta town of Tanta, Egypt, Sunday, April 9, 2017. Bombs exploded at two Coptic churches in the northern Egyptian cities of Tanta and Alexandria as worshippers were celebrating Palm Sunday, killing over 40 people and wounding scores more in assaults claimed by the Islamic State group. (AP Photo/Nariman El-Mofty) AP

Ο φανατικός, που έχει αποφασίσει να ανατιναχθεί ή να πάρει ένα φορτηγό και να το ρίξει πάνω στο πλήθος, δεν σταματιέται από μέτρα ασφαλείας

(Φωτογραφία: AP/Nariman El-Mofty)

Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε εκκλησίες στην Αίγυπτο, όπως και οι πρόσφατες επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος (Λονδίνο-Στοκχόλμη), αποδεικνύουν ότι η αντιμετώπιση των τρομοκρατών, δεν μπορεί να είναι μόνο στρατιωτική.

Είναι πια αντιληπτό, ότι ο φανατικός, που έχει αποφασίσει να ανατιναχθεί ή να πάρει ένα φορτηγό και να το ρίξει πάνω στο πλήθος, δεν σταματιέται από μέτρα ασφαλείας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατιωτικά. Είναι άλλο ζήτημα το τέλος του “τέρατος”, που έχει δημιουργηθεί και με τη συμβολή της Δύσης και άλλο να μην κατανοούμε ότι η μάχη πρέπει να δοθεί σε πολλά επίπεδα.

Η Ευρώπη οφείλει να δει καθαρά, ότι γενεσιουργός αιτία, αυτών που συμβαίνουν είναι οι πόλεμοι συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και η αδυναμία πραγματικής ενσωμάτωσης προσφύγων, ακόμα και δεύτερης γενιάς, που βρίσκονται στα εδάφη της.

Το να εξαρθρωθεί το ISIS ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, οποιασδήποτε μορφής στο μέλλον, είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς δισταγμό. 

Ο τρόμος όμως θα υπάρχει πάντα πάνω από τη Δύση, όσο αυτή παρέχει στους τρομοκράτες τα πιο σημαντικά όπλα τους:

Απελπισμένους, περιθωριοποιημένους ή οργισμένους νέους, που μετατρέπονται σε καμικάζι.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα