Το χρέος και ο πολύτιμος χρόνος

Το χρέος και ο πολύτιμος χρόνος

Η αναμενόμενη πολιτική αντιπαράθεση για τη συμφωνία, δεν αλλάζει σε τίποτα τον εθνικό στόχο για επιστροφή στην ανάπτυξη, που περνάει μέσα από την πολιτική ηρεμία και τη σταθερότητα

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες τα ξημερώματα κυβέρνηση και θεσμοί, αφήνει ασφαλώς πολλά περιθώρια για πολιτική αντιπαράθεση.

Ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, είναι φανερό ότι η μεν αντιπολίτευση θα εστιάσει τον πολιτικό της λόγο στα οδυνηρά μέτρα της συμφωνίας, η δε κυβέρνηση στα επόμενα βήματα που έχουν να κάνουν με τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σε μια τέτοια συγκυρία , το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς, είναι υψηλοί τόνοι και προσπάθεια αλληλοεπίρριψης ευθυνών για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Ωστόσο, ο πολιτικός χρόνος, που θα προκύψει από την ψηφοφορία για τα μέτρα μέχρι και την εφαρμογή τους και με τη μάχη για το χρέος να είναι σε εξέλιξη, αποτελεί έναν παράγοντα, που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Μετά από 7 χρόνια μνημονίου, η χώρα έχει ανάγκη από μια περίοδο ήρεμης πολιτικής ζωής και σταθερότητας, προκειμένου να πετύχει αυτό που τελικά είναι ο μείζων εθνικός στόχος -δηλαδή την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα