Ο συνδικαλιστής της διπλανής πόρτας

Ο συνδικαλιστής της διπλανής πόρτας

Η κοινωνία δεν πατάει πια εύκολα την μπανανόφλουδα του κοινωνικού αυτοματισμού, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ μακριά από έστω ένα ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και συνδικαλιστών

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

“Έμείς δεν ανήκουμε πουθενά, σε κανένα κόμμα και καμμία παράταξη. Πάνω απ’ όλα μετράει η κοινωνία – και η κοινωνία μας στήριξε”.

Τα λόγια του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής,  ήχησαν  ευχάριστα – μιας και ήταν το συνοδευτικό της απόφασης που όλοι περίμεναν: της επιστροφής των απορριμματοφόρων στους δρόμους. Και μπορεί η κοινωνία να υπέμεινε την κινητοποίηση των συμβασιούχων της καθαριότητας  θέλοντας και μη , αφού δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά « εμείς δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα»; Κοροϊδευόμαστε;

Η «απολίτικη»  αναφορά  στην κοινωνία , χωρίς – έστω – την αναγνώριση της απόστασης  του λαού από το Κολωνάκι,  είναι πονηρή – έως και κουτοπόνηρη –  ακόμα και στις συνθήκες απόλυτης απαξίωσης των κομμάτων, όπως αυτές που ζούμε την τελευταία 10ετία.

Ο,τιδήποτε κάνουν οι συνδικαλιστές , είτε το επιδιώκουν, είτε όχι, έχει κομματικές αναφορές . Και πάντως, δεν είναι μόνον συνδικαλισμός – είναι και πολιτική. Όπως οι – εν μέσω  καύσωνα- δύο  επιπλέον ημέρες κινητοποιήσεων των συμβασιούχων της καθαριότητας . Όπως και  η προαναγγελία για συγκέντρωση συνδικαλιστών αστυνομικών στα Εξάρχεια – για να μην ξεχνιόματε.

Η κοινωνία δεν πατάει πια εύκολα την μπανανόφλουδα του κοινωνικού αυτοματισμού – και αυτό είναι κατάκτηση. Ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ μακριά από έστω ένα ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και συνδικαλιστών. Και η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει τους δεύτερους.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος, είναι διευθυντής σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα