Ο Τσίπρας χρειάζεται περισσότερο τον Φίλη παρά τους καλφαγιάννηδες

Ο Τσίπρας χρειάζεται περισσότερο τον Φίλη παρά τους καλφαγιάννηδες
Ο Νίκος Φίλης Eurokinissi

Το "όλοι ίδιοι είναι" και η σύγκριση με τη "μαύρη" διακυβέρνηση Σαμαρά θα κοστίσει. Αυτό είναι το μέτρο; Ο κ. Σαμαράς;

“Η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι τη δουλειά τους, αλλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να ξαναέχει το αγαθό της ενημέρωσης της αντικειμενικής, της πλουραλιστικής, της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης”.

Αυτή ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2015 και ενώ αναφερόταν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο συνδικαλιστής Παναγιώτης Καλφαγιάννης τον διέκοψε φωνάζοντας “τους εργαζόμενους τους βάλατε στην άκρη”.

Όπως αποδείχθηκε, από τότε μέχρι σήμερα, μάλλον έγιναν προσπάθειες να εξημερωθεί ο άνθρωπος, που καταγγέλλεται για παραδιοίκηση στη δημόσια τηλεόραση.

Σε εκείνη την ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Νίκος Παππάς και ο κ. Νίκος Φίλης κάθονταν δίπλα δίπλα και χειροκρότησαν την απάντηση του πρωθυπουργού για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη ρήση του ότι “όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο, ο κ. Παππάς να θεωρεί ότι ο κ. Φίλης, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στα όσα συμβαίνουν στη δημόσια τηλεόραση,  κάνει κριτική ταυτόσημη με αυτή του κ. Μητσοτάκη και των οπαδών του “μαύρου”.

Πρόκειται για κλασικό μανιχαϊστικό τέχνασμα. Αν δεν είσαι με μας απολύτως και χωρίς δικαίωμα στην προσωπική άποψη, είσαι με τους άλλους. Αν βρίσκεις λάθη στην τωρινή λειτουργία της ΕΡΤ, επιθυμείς να κλείσει ή ξεχνάς το πώς χρησιμοποιήθηκε η ΕΡΤ στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις. Είναι όμως έτσι;

Αν η ΕΡΤ χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από όλες τις κυβερνήσεις και την έκλεισαν με αντιδημοκρατικό τρόπο, αυτό δεν αποτελεί δικαίωση του “καλφαγιαννισμού”.

Η απάντηση στην κριτική για την ΕΡΤ, θα έπρεπε να είναι διόρθωση των όποιων αστοχιών, διαφάνεια και ακόμα πιο ποιοτικό πρόγραμμα. Οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν και μπορούν να κρίνουν πότε κάποιος τους δουλεύει ή όχι. Αυτό δεν αντιλαμβάνονται οι παρατρεχάμενοι που θεωρούν τη διαμεσολάβησή τους ιδιαίτερα σημαντική. Σημαντική για ποιους άραγε; Προφανώς για τη δική τους ατομική εξουσία και ευημερία. Όχι για το καλό του λαού, ούτε καν για το καλό του αρχηγού τον οποίον και γλείφουν για όσο κρατάει την εξουσία και ούτε μέρα περισσότερο.

Το ότι ο Νίκος Φίλης μπαίνει στο στόχαστρο, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική, είναι απόδειξη του πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι όσοι θεωρούν ότι το 2018, η προπαγάνδα είναι η απάντηση σε κάθε ερώτημα και κάθε πρόβλημα.

Το “όλοι ίδιοι είναι” όμως, η αίσθηση ότι υπάρχουν δημόσιοι φορείς, όπου κάποιοι κάνουν ό,τι γουστάρουν και η σύγκριση με τη “μαύρη” διακυβέρνηση Σαμαρά θα κοστίσει. Αυτό είναι το μέτρο; Ο κ. Σαμαράς;

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Την επαφή με τη λαϊκή βάση. Την έντιμη σχέση. Είναι κάτι που δεν το έχουν πολλοί ακόμα και όταν γίνουν πρωθυπουργοί. Θα είναι κρίμα να το χάσει από τη συμπεριφορά κάποιων, τη στιγμή που κυβερνάει περίπου μια τετραετία, χωρίς σκάνδαλα και χωρίς τα “πάρτι” του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο πρωθυπουργός χρειάζεται περισσότερο τον Φίλη και την κριτική του παρά τους καλφαγιάννηδες και την τοξική στήριξή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα