Πολάκης. Ένας ιδανικός Ανεξάρτητος Έλληνας

Πολάκης. Ένας ιδανικός Ανεξάρτητος Έλληνας
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης MotionTeam

Δεν υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης, που να ταιριάζει τόσο πολύ με την αισθητική των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους, όσο ο Παύλος Πολάκης

“Στην πολιτική, αν κάτι είναι καλό διατήρησέ το”.

Αυτή ήταν η συμβουλή που είχε δώσει ο λόρδος Ράντολφ Χένρι Σπένσερ Τσόρτσιλ, στο γιο του Ουίνστον.

Ισχύει και το αντίστροφο. Αν στην πολιτική ή στη στρατηγική κάτι είναι λάθος, οφείλεις να το αλλάξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Με αυτό το δεδομένο, η ανοχή του πρωθυπουργού απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, είναι ακατανόητη. Πρόκειται για ένα διαρκές πολιτικό λάθος. Ειδικά μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, που ένα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματά της είναι να κλείσουν οι πληγές όχι μόνο όσον αφορά το ιδεολογικό στίγμα της, αλλά και την αισθητική της.

Δεν υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης, που να ταιριάζει τόσο πολύ με την αισθητική των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους, όσο ο Παύλος Πολάκης. Ακόμα και κάποιοι βουλευτές που εκλέχθηκαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν είναι τόσο ΑΝΕΛ όσο ο Πολάκης.

Αγένεια, χυδαιότητα ύβρεις καθημερινοί, socialmedιακοί τσαμπουκάδες, καυγάδες με τη Δικαιοσύνη.  Και άλλοι υπουργοί βρίσκονται υπό πίεση ή δέχονται επιθέσεις, αλλά δεν απαντούν βρίζοντας τους πάντες και χαϊδεύοντας τα πιο άγρια ένστικτα του τηλεθεατή/ακροατή/αναγνώστη/χρήστη του διαδικτύου.

Ο Παύλος Πολάκης δίνει διαρκώς την ίδια παράσταση για το ίδιο κοινό χειροκροτητών. Μια αντίστοιχη παράσταση με αυτή που δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για το δικό του κοινό. Δεν είναι τυχαίο το ότι αποτελούν “αχώριστο δίδυμο” σε μια κόντρα, που ωφελεί και τους δύο.

 Χθες είπε το “όλοι σας και μόνος μου” στις κάμερες, μια φράση πολύ ταιριαστή αν είσαι αρχηγός συμμορίας οπαδών, που κλείνει ραντεβού για ξύλο, αλλά όχι για να τη λέει μέλος μιας κυβέρνησης.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για ένα ζήτημα, που χρειάζεται σιωπή και αναζήτηση ευθυνών -τον θάνατο δυο παιδιών σε νοσοκομεία- συνέχισε το ίδιο τροπάρι. “Ποια είσαι εσύ που θα σου απολογηθώ”; Δεν ζήτησε κανείς να απολογηθεί. Να σεβαστεί του ζητήθηκε. Να δουλέψει και να σιωπήσει.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου στη μεταμνημονιακή εποχή και η αναζήτηση διαύλων επικοινωνίας με πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, δεν χωρούσε πολιτικές φιγούρες όπως ο Πάνος Καμμένος.

Δεν χωράει όμως και συμπεριφορές, σαν αυτή του Πολάκη, ο οποίος δεν ταιριάζει στην αριστερά, ούτε στην κεντροαριστερά, αλλά θα ήταν ένας απολύτως ταιριαστό στέλεχος για ένα κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ.

Εφόσον είμαστε, σε περίοδο μετακινήσεων και ήδη ο κ. Παπαχριστόπουλος ανακοίνωσε και επισήμως, τηρώντας τον λόγο του, ότι παραδίδει την έδρα του, η ευκαιρία είναι μεγάλη.

Ο κ. Πολάκης θα πρέπει άμεσα να πάρει μεταγραφή στο κόμμα που πραγματικά ανήκει. Στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα