Τα Tweets του μπακαλόγατου

Τα Tweets του μπακαλόγατου

Οι μαγκιές που χάθηκαν στη μετάφραση. Από το "βυθίσατε το Χόρα" φτάσαμε να ψάχνουμε τα αγγλικά Tweets, που χρειάστηκε μόλις μια απάντηση για να αποσυρθούν

Βασικός κανόνας σε έναν καυγά. Μην τον αρχίσεις αν δεν μπορείς να τον τελειώσεις. Βασικός κανόνας στην εξωτερική πολιτική. Ακόμα και ένα κόμμα και μια τελεία μετράνε. Δεν μπορείς να παίζεις με τις λέξεις, εκτός και αν έχεις συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένο σκοπό.

Με λίγα λόγια η λογική “λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα”, δεν μπορεί να είναι λογική πρωθυπουργού, όσον αφορά στα εθνικά θέματα.

Ενημερωθήκαμε το βράδυ της Κυριακής, ότι στη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στον Αχμέτ Νταβούτογλου το εξής:

“Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους”.

Ωραία ατάκα; Ωραία.

Σωστή ατάκα; Το δίκιο μας βουνό. Κατέρριψαν αεροσκάφος, για παραβίαση εναέριου χώρου, όταν η παραβίαση το FIR Αθηνών, είναι το χόμπι τους.

Λες ως πρωθυπουργός τα παραπάνω. Τα κάνεις και Tweet στα αγγλικά. Τα κάνεις και στα ελληνικά να δοξαστείς, αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις.

 

Μας ασκούν κριτική τα διεθνή ΜΜΕ (πού είναι όταν γίνονται οι παραβιάσεις στο Αιγαίο;) και στη συνέχεια ο Νταβούτογλου απαντά στο Twitter, εμφανιζόμενος ως ο μειλίχιος πρωθυπουργός απέναντι στους ταραξίες!

Η υποκρισία και των διεθνών ΜΜΕ και του Νταβούτογλου, είναι εμφανής. Και εσύ τι κάνεις; Τους δικαιώνεις γιατί όχι μόνο δεν δρας οργανωμένα ακόμα και στις δηλώσεις σου, αλλά έχεις και τσαγανό του μπακαλόγατου.

Για όσους δεν θυμούνται στο τέλος της θρυλικής  κωμωδίας “Ο Μπακαλόγατος”, ο Κώστας Χατζηχρήστος μαλώνει, αφού πρώτα διασφαλίζει ότι όλοι κρατιούνται για να μαλώσει και στο τέλος κάνει πίσω.

Οι παλινωδίες με τα αγγλικά Tweets που σβήστηκαν ή που όπως πληροφορηθήκαμε έγιναν από κάποιον βοηθό που δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβη, μόνο θυμηδία προκαλούν.

Είπε κάτι λάθος ο πρωθυπουργός; Σε καμία περίπτωση. Τότε γιατί σβήνει τα αγγλικά Tweets; Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με χειροκροτήματα από τον διεθνή τύπο ή με αποδοκιμασίες.

Αν έχεις αποφασίσει να πεις κάτι, πες το, γράψτο, δήλωσέ το κάνε tweets, κάνε και σήματα καπνού. Αν όμως η δήλωσή σου εξαρτάται από την ενδεχόμενη απάντηση του Νταβούτογλού ή τις διεθνείς αντιδράσεις, τότε απλά κάτσε στ’ αυγά σου. Γιατί ένας τσαμπουκάς που μένει στα μισά, είναι πιο εξευτελιστικός, από κάτι που δεν άρχισε καθόλου.

Και για να τελειώνουμε, οι μαγκιές στην εξωτερική πολιτική, είτε γίνονται στο Twitter, είτε επισήμως, καλό είναι να γίνονται οργανωμένα και χωρίς διάθεση υποχώρησης.

Ο μύθος λέει ότι το “βυθίσατε το Χόρα” του Ανδρέα Παπανδρέου το 1976, ήταν μια δήλωση που έγινε με τις ευλογίες της κυβέρνησης Καραμανλή, για να δοθεί το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές,  στους εθνικούς τσαμπουκάδες, είμαστε ενωμένοι.

Σήμερα, ψάχνουμε να βρούμε αν μπήκε κάποιο ρακούν με έφεση στις ξένες γλώσσες και από το αρχηγείο εθνικής μαγκιάς έκανε Tweets στα αγγλικά.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι διευθυντής σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα