Όσα δεν φτάνει η αλεπού

Όσα δεν φτάνει η αλεπού
President Donald Trump meets with Greek Prime Minister Alexis Tsipras in the Oval Office of the White House in Washington, Tuesday, Oct. 17, 2017. (AP Photo/Susan Walsh) AP

«Στα τέσσερα θα σέρνονταν όλοι αυτοί οι αφ’ υψηλού ανησυχούντες για το μέλλον της χώρας, για να γυρίσουν ανάσκελα μπροστά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ώστε να τους χαϊδέψει την κοιλίτσα...»

«Ειλικρινά ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για την χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία που – επαναλαμβάνω – και για λόγους συγκυρίας, του προσφέρεται. Δηλαδή να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων…» είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΚΑΪ πριν την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Ο βήχας, τα λεφτά κι ο έρωτας δεν κρύβονται, και εν προκειμένω ο έρωτας, η λαχτάρα, ο πόθος του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια φωτογραφία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, δεν κρύβεται, παρά αναδύεται μεταξύ των γραμμών των δηλώσεών του σαν βαρύ άρωμα.

Βέβαια, η Νέα Δημοκρατία, σε πρώτη φάση αξιολογεί ως «κατώτερα των αρχικών προσδοκιών τα αποτελέσματα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρρο», όπως διαβάζω σε σχετικό κομμάτι του news 247, και φυσικό είναι. 

«Αυτός ο τύπος, δίπλα στον Τραμπ, θα έπρεπε να είναι ο Κυριάκος!», κραυγάζουν σιωπηλώς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η ρημάδα η ζωή τα ‘φερε αλλιώς τα πράγματα. Αλλά, εντάξει, το κόμμα ττης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τί θα ‘λεγε; Φυσικό είναι να γκρινιάζει, και να θεωρεί αδικία που ένας αγραβάτωτος Αριστερός συσκέπτεται και συντρώγει με τον Πλανητάρχη, φωτογραφιζόμενος μάλιστα μαζί του. Χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων, ασφαλώς….Αν ήταν ο Κούλης στη θέση του Αλέξη, οι Νεοδημοκράτεες θα τύπωναν την αντίστοιχη φωτογραφία σε γιγαντοαφίσα, και θα την κρέμαγαν στην Ακρόπολη. Αλλά είπαμε – φυσικό είναι να αντιδρά έτσι η ΝΔ.

Αυτό που δύσκολα καταπίνεται είναι η αντίδραση των παρελκομένων της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι νεφελώδεις ΠασοΚεντρώοι, αριστεροί όπως μπαίνεις και δεξιοί όπως βγαίνεις, κάτι Αριστεροί πολυτελείας, που δεν ανταλλάσσουν χειραψίες με λαϊκούς γιατί αλλάζει το ph της παλάμης τους, κάτι αμοιβαδοειδείς πολιτικοί οργανισμοί που κλαίνε πολιτισμένα και οδύρονται με στιλ στα σόσιαλ μίντια για την κατάντια της χώρας, αυτοί πια το φυσάν και δεν κρυώνει.

Θα έδιναν και το δεξί, (ή το αριστερό τους…) χέρι για να φωτογραφηθούν με τον βαψομαλλιά, αλλά εφόσον δεν τα κατάφεραν, εφόσον ακόμα και ο Κούλης δεν κατόρθωσε να ενσαρκώσει τις ελπίδες τους, δεν τους μένει τίποτα άλλο από το να κοροϊδεύουν τον Τσίπρα. Αίφνης όλοι αυτοί ξαναθυμήθηκαν πόσο φαιδρός είναι ο Τραμπ, όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά για να μειώσουν τη σημασία της πρωθυπουργικής επίσκεψης: «πόσο καραγκιόζης είσαι για να συναντάς ένα κλόουν», υπαινίσσεται μια γελοία γελοιογραφία γνωστού γελοιογράφου, που υπηρετεί εσχάτως, με το πενάκι του, τον καινούριο του αφέντη.

Ναι, στα τέσσερα θα σέρνονταν όλοι αυτοί οι αφ’ υψηλού ανησυχούντες για το μέλλον της χώρας, για να γυρίσουν ανάσκελα μπροστά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ώστε να τους χαϊδέψει την κοιλίτσα. Κι αφού δεν μπορούν να γλείψουν το χέρι του Μεγάλου, δαγκώνουν αυτόν που τού το σφίγγει. Όσα δεν φτάνει η αλεπού…

(Φωτογραφία: AP / Susan Walsh)

*Ο Παύλος Μεθενίτης είναι δημοσιογράφος του Ραδιοφώνου 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα