Λέμε ΟΧΙ στην μόρφωση;

Ήδη είναι στα σκαριά η σύσταση επιτροπής που θα λύσει το θέμα πριν ο Καμμένος ξαναρχίσει τα καλαμπούρια

Το χιούμορ του Πάνου Καμμένου απέχει πολύ απ’ ότι θα ονομάζαμε “φλεγματικό”. Θα το χαρακτήριζε κανείς ευκολότερο χοντροκομμένο. Δεν γελάει κανείς όμως με τα καλαμπούρια που απαξιώνουν ένα ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα και πολύ περισσότερο γελοιοποιούν ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως τη διακίνηση ναρκωτικών υπό καθεστώς ασύλου. Αν σε όλα τα υπόλοιπα οι Έλληνες έχουν τη φυσική τάση να διχάζονται, είναι αδιανόητο να συμβαίνει το ίδιο όταν μιλάμε για την παιδεία. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τα πλέον νοσηρά σημάδια της ηθικής κατάπτωσης, με τις απόψεις που εκφράζονται να γίνονται ολοένα και πιο ανατριχιαστικές.

Το χωρατό του ΥΠΕΘΑ ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε πολιτική στόχευση όταν στην προσπάθειά του να απαξιώσει τις δημοσκοπήσεις που διεξάγει ο καθηγητής Ν. Μαραντζίδης και η ομάδα του είπε ότι “Πρέπει να γίνεται μεγάλη διακίνηση στο ΠΑΜΑΚ, ειδικά στο τμήμα που γίνονται οι πολιτικές δημοσκοπήσεις αλλιώς δεν εξηγούνται τα αποτελέσματα”.

Αφορμή για το “αστείο” στάθηκε η πρόσφατη συζήτηση για τη διακίνηση ναρκωτικών σε ένα άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, άλλωστε στο ΠΑΜΑΚ δεν υπάρχει ανάλογη εικόνα. Την περασμένη παρασκευή η διοίκηση του ΑΠΘ ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου στις 31/8.

Τότε είχε αντιδράσει ο αρμόδιος Υπουργός και σύντροφος του Καμμένου, ο κος. Κ. Γαβρόγλου. Ο Υπουργός Παιδείας αφού πρώτα υπενθύμισε σε όλους ότι ο ίδιος έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα των ναρκωτικών πριν από όλους τους άλλους (και μπράβο του!!!), ζήτησε να μας προβληματίσει όλους η απόφαση των πανεπιστημιακών και την συνέδεσε με τη …ΔΕΘ καθώς την επόμενη ημέρα ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του Πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία και αφού προχώρησε στην εντελώς αριστερίστικη και κοινότοπη διαπίστωση ότι “το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία” παρουσίασε τη δική του λύση. Τη φοβερή ιδέα για τη δημιουργία μίας επιτροπής, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση! Ο ίδιος άλλωστε είχε μιλήσει παλαιότερα και για το “ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα” που θα έλυνε το πρόβλημα. Του φαίνεται απόλυτα λογικό να στέλνουμε τα παιδιά μας να δέρνονται με τον υπόκοσμο και με τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Λησμόνησε να αντιδράσει ωστόσο στην απρέπεια Καμμένου κατά του ΠΑΜΑΚ, όπως και αδιαφόρησε για το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου 106 φοιτητές πιάστηκαν στα πράσα να έχουν παραδώσει όλοι την ίδια πτυχιακή εργασία. Τότε ο κος Γαβρόγλου απένειμε τα εύσημα στους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι αποφάσισαν να κόψουν τους φοιτητές από τις εξετάσεις της περιόδου. Μιλάμε για τόσο σκληρή τιμωρία…

Αν ο ίδιος ο Υπουργός δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της λογοκλοπής ως αδίκημα, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα δοκιμάζουν ξανά και ξανά με αγορασμένες εργασίες, μέχρι τη φορά που ένας κομματικά υποκινούμενος καθηγητής δεν θα παρατηρήσει την ομοιότητα των πτυχιακών. Όπως παραδοσιακά γίνεται …από τη μεταπολίτευση και μετά, όταν τα κόμματα κατέλαβαν τα ιδρύματα. Κόμματα, οι νεολαίες των οποίων, δεν δίστασαν μάλιστα να υπερασπιστούν τους κλέφτες φοιτητές. Όπως Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Η ΠΑΣΠ που υποστήριξαν τους 106 φοιτητές ζητώντας να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Υπουργός δεν αντέδρασε ούτε στην περίπτωση των καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όταν αποφάσισαν να επιτρέψουν στα παιδιά του διδακτικού προσωπικού να συμμετέχουν δωρεάν στα μεταπτυχιακά προγράμματα, Την ώρα που όλα τα υπόλοιπα παιδιά πληρώνουν 3000 ευρώ για τη συμμετοχή τους. Οι καθηγητές είχαν μιλήσει τότε για μια “συναδελφική χειρονομία” που ελήφθη “κατά πλειοψηφία” και ως εκ’ τούτου την θεωρούν απολύτως λογική.

Εννοείται βέβαια ότι δεν έκανε τίποτε για να προφυλάξει το άσυλο στα πανεπιστήμια. Η διακίνηση ιδεών που δεν είναι αρεστές στους μπαχαλάκηδες απαγορεύεται. Αντίθετα επιτρέπεται ο ξυλοδαρμός καθηγητών, Το χτίσιμο της πόρτας του γραφείου τους, το γιαούρτωμα, η παράνομη κατάληψη, το ελεύθερο κάμπινγκ και φυσικά η προαναφερθείσα διακίνηση ναρκωτικών.

Όλοι όσοι δήθεν κόπτονται για το “δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας”, ανέχονται -αν δεν ενθαρρύνουν- τη διάλυση της. Φέρουν ακέραια την ευθύνη και αξίζουν τη χλεύη των πολιτών για τις περισπούδαστες αρλούμπες που διακινούν ως ιδέες για μεταρρύθμιση. Δεν είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να διχαστεί η κοινή γνώμη ή να πωρωθεί με βάση κομματικά κριτήρια. Είναι το σημαντικότερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν κοινωνία και το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε μετά από όλα όσα καταφέραμε να διαλύσουμε και μετά από όλα όσα τους φορτώσαμε προκειμένου να συνεχίσουμε την καλοπέρασή μας.

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 247 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos).

ADVERTISING

SHARE: