Three little birds were sitting

Three little birds were sitting

Ιδεοληψίες τέλος. Στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού η ανάπτυξη δεν θα έρθει από φαραωνικά έργα αλλά από μια χριστιανορθόδοξη ανοικοδόμηση…

Στη χώρα του “υπαρκτού σουρεαλισμού” δεν θεωρείται παράλογο την ώρα που η οικονομία στενάζει και η αξιολόγηση βρίσκεται επί ξυρού ακμής, οι βουλευτές να ασχολούνται με διάφορα άσχετα θέματα. Και αν βιάζεστε να εκτιμήσετε ότι η ερώτηση των 18 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους αρχαιολογικούς χώρους του Ελληνικού, είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη, μην ανησυχείτε. Ένα άλλο μεγάλο έργο έρχεται να υποκαταστήσει το ναό του καπιταλισμού. Με έτερη ερώτηση (επίσης 18 βουλευτών), επανέρχεται το φλέγον θέμα της κατασκευής ενός κανονικού ναού. Αυτού που ονομάζουμε “τάμα του Έθνους”.

Οι συμπτώσεις είναι πολλές για να είναι τυχαίες. Πέρα από το γεγονός ότι οι βουλευτές είναι και στις δυο περιπτώσεις 18, το κυρίαρχο σημείο σύγκλισης, είναι η απάθειά τους προς την κοινωνία. Η ερώτηση για το Ελληνικό, ουσιαστικά αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο την προσπάθεια μερίδας του Κυβερνώντος κόμματος να σταματήσει την επένδυση στο Ελληνικό. Και λέω μερίδα, καθώς όπως επεσήμανε και ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, οι 17 εξ’ αυτών ανήκουν στο περιβάλλον Τσακαλώτου, όπως κατέληξαν να αναφέρονται οι συμμετέχοντες στη συνιστώσα των 53+.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που έγινε χθες ευρύτερα γνωστό με την υπόθεση του  οίκου Gucci, μπλοκάρει χωρίς κανέναν προφανή λόγο σχεδόν όλες τις επενδύσεις. Για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι χαρακτήρισε στην περιοχή Αφάντου Ρόδου μια έκταση σχεδόν 10.000 στρεμμάτων ως αρχαιολογικό χώρο. Ακυρώνοντας ουσιαστικά μια επένδυση ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ, χωρίς ουσιαστικά ευρήματα στο σύνολο της έκτασης. Ομοίως στο Ελληνικό, όπου υπάρχει όντως ζώνη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, η εύρεση ενός και μόνον σημείου με αρχαιολογικά ευρήματα (εκτός της προαναφερθείσας ζώνης), δικαιολογεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους του ΚΑΣ, τον χαρακτηρισμό σχεδόν όλης της ωφέλιμης έκτασης ως αρχαιολογικό χώρο.

Αν όντως συμβεί αυτό που ζητούν οι αρχαιολόγοι του ΚΑΣ, τότε η επένδυση των σχεδόν 8 δισ. και των 75.000 θέσεων εργασίας (σε πρώτη φάση), θα πάει επίσης περίπατο. Το παράδοξο είναι ότι οι συγκεκριμένοι 18 Βουλευτές, όπως και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, υποχρέωση του οποίου ήταν η ολοκλήρωση της συμφωνίας για το έργο της Lamda Development. Οι 18 βουλευτές χωρίς καμία γνώση περί του αντικειμένου υποστηρίζουν ότι μια τέτοια ενέργεια: “δεν ακυρώνει οποιαδήποτε δυνατότητα δόμησης από την πλευρά του επενδυτή, αλλά τη θέτει υπό τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Αυτή με τη σειρά της έχει τη δυνατότητα να επιβάλει τροποποιήσεις στον σχεδιασμό, σε περίπτωση εύρεσης αρχαιοτήτων ή μετακινήσεις στη δόμηση, σε γειτονικά σημεία χωρίς αρχαιότητες”. Στελέχη της αγοράς έχουν διαφορετική γνώμη, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία.

Άλλωστε η ανάπτυξη μπορεί να έρθει με τη βοήθεια του Θεού, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από την ερώτηση άλλων 18 Βουλευτών. Μια ερώτηση σχετική με την κωλυσιεργία του Ελληνικού Κράτους να υλοποιήσει την (αμφισβητούμενη) δέσμευση της Δ’ Εθνοσυνέλευσης περί ανέγερσης ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα προκειμένου να δοξάσουν τον Θεό που βοήθησε στην απελευθέρωση του Έθνους!!!

Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα σκάνδαλα της Χούντας που συνεχίζει ως φαίνεται να εμπνέει τους 16 “φιλελεύθερους μεταρρυθμιστές” της ΝΔ με την προσθήκη του βουλευτή της συμπολίτευσης Δ. Καμμένου από τους ΑΝΕΛ και του γνωστού θεοσεβούμενου Νίκ. Νικολόπουλου. Για την ιστορία, σχετική ερώτηση είχε καταθέσει στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013 η Χρυσή Αυγή.

Το πολιτικό σύστημα που βρίσκεται στα πράγματα την επταετία του μνημόνιου, συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες μόνον στους προηγούμενους σε μια απόπειρα να αποφύγει τη φθορά των λάθος επιλογών  και της απραξίας του. Συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτε στη χώρα η οποία -σε όρους ύφεσης- κατόρθωσε να ξεπεράσει το κραχ του 1929 στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα τελειώνει, η μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας δεν συνετελέσθη και το διεθνές περιβάλλον “αγρίεψε”. Εμείς συνεχίζουμε μα φροντίζουμε τις ιδεοληψίες μας. Ίσως το “τάμα” να είναι η τελευταία λαμπρή ιδέα  των πολιτικών μας που έχουν εναποθέσει πλέον όλες τις ελπίδες τους στο Θεό…

Οι 18 βουλευτές  που υπέβαλαν ερώτηση για το Ελληνικό

Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Δημαράς Γεώργιος

Δρίτσας Θεόδωρος

Θελερίτη Μαρία

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καστόρης Αστέριος

Κυρίτσης Γεώργιος

Μουμουλίδης Θέμης

Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)

Πάλλης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σταματάκη Ελένη

Σταμπουλή Αφροδίτη

Τζαμακλής Χαρίλαος

Φίλης Νικόλαος

Οι 18 βουλευτές που υπέβαλαν ερώτηση για το Τάμα του Έθνους

Γεώργιος Κασαπίδης

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Γεωργία Μαρτίνου

Αικατερίνη Παπακώστα

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Αθανάσιος Δαβάκης

Σάββας Αναστασιάδης

Χρήστος Μπουκώρος

Γεώργιος Βαγιωνάς

Στέργιος Γιαννάκης

Θεόδωρος Καράογλου

Ευάγγελος Μπασιάκος

Έλενα Ράπτη

Νικόλαος Νικολόπουλος

Κωνσταντίνος Βλάσης

Δημήτριος Κυριαζίδης

Κώστας Κατσαφάδος

Δημήτριος Καμμένος

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι αρθρογράφος του NEWS 247 και σύμβουλος έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα