Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τρικλοποδιά στην Κυβέρνηση

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τρικλοποδιά στην Κυβέρνηση

Ο Χάρης Τζαμακλής, εκ Πιερίας ορμώμενος, αδιαφορεί για κάθε έννοια νομιμότητας και κάνει κρόσσια τα νεύρα του Ευκλ. Τσακαλώτου

Παρά τις διάφορες αρλούμπες που ακούγονται, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, ξυπνάει και κοιμάται με έναν και μόνο φόβο. Μήπως εκτροχιαστούν τα φορολογικά έσοδα, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται. Τον φόβο του δεν μοιράζονται βεβαίως όλοι οι σύντροφοι και καθώς το τέλος της τετραετίας ζυγώνει, δεν διστάζουν να ξεστομίσουν όλα όσα έμαθαν στο πρόσφατο παρελθόν, αδιαφορώντας για την ψυχική υγεία του ΥΠΟΙΚ.

Όπως έκανε ο μερακλής κινηματίας Χάρης Τζαμακλής, Βουλευτής Πιερίας που φέρεται να υποστήριξε σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Πιερίας, την άποψη ότι ότι η φοροδιαφυγή είναι αναγκαιότητα λόγω της υπερφορολόγησης, δίνοντας το ιδεολογικό υπόβαθρο μιας αποτρόπαιας πράξης που δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών  ενώ αδιαφορεί ακόμη και για την πολιτική φθορά που υπέστη η Κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει τη χώρα σε ράγες. Και δεν έμεινε μόνον εκεί. Υποστήριξε ότι ό Τσακαλώτος το γνωρίζει! Στο μυαλό δηλαδή του Βουλευτή Πιερίας, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Τσακαλώτος κατανοεί ότι πρέπει να φοροδιαφεύγουν οι άνθρωποι και επιβάλει φόρους από χόμπι ή για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των δανειστών.

Η φοροδιαφυγή είναι μια εγκληματική και αντικοινωνική πράξη, ιδίως για μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά από τους υψηλότερους φόρους στην Ε.Ε. Ακόμη όμως και αν το δει κάποιος μικροπολιτικά, η ηθική νομιμοποίηση μιας τέτοιας πράξης, στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της Κυβέρνησης, κορμός της οποίας είναι το ίδιο το κόμμα του κου Τζαμακλή.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δόθηκαν μόλις χθες στη δημοσιότητα, καταδεικνύουν ένα ανησυχητικό στοιχείο. Ότι τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένα το 2017 κατά σχεδόν 3 δις. ευρώ σε σχέση με το 2016. Αυτή η απόκλιση σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 η Κυβέρνηση έφερε ένα νέο σκληρό πακέτο φόρων και καθιστά προφανές το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας έπαψαν να πληρώνουν. Είτε γιατί δεν έχουν είτε γιατί δεν θέλουν και μπορούν να κρυφτούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία του φόρου εισοδήματος, το 19,2% των πολιτών πληρώνει το 83,2% των φόρων.

Στο πρόσφατο παρελθόν, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισαν τη φοροδιαφυγή σαν πράξη αντίστασης και εργαλείο για την άσκηση πολιτικής. Στην ΑΥΓΗ μάλιστα είχε δημοσιευθεί το καλοκαίρι του 2014, το περιβόητο εξώδικο που θα χρησιμοποιούσαν όσοι δεν ήθελαν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Αν σήμερα η αντιπολίτευση καλούσε τους πολίτες σε παρόμοια ανυπακοή, θα προκαλούσε προφανώς την κατακραυγή κάθε σοβαρού ανθρώπου.

Όσο όμως υπάρχουν στελέχη με νοοτροπία σαν του κου Τζαμακλή, η Κυβέρνηση δεν χρειάζεται καμία αντιπολίτευση. Διότι αν για παράδειγμα τα περιβόητα διπλά βιβλία του κου. Πολάκη (ως δήμαρχος Σφακίων) είχαν μια χρησιμότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, οι δηλώσεις του κου Τζαμακλή κινούνται στη σφαίρα του παραλογισμού. Ο Κυβερνητικός Βουλευτής βάζει τρικλοποδιά στο ίδιο το κόμμα του, που κυβερνά σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι αυτό είναι το DNA ενός ριζοσπαστικού κόμματος. Πράγματι ο κος Τζαμακλής περηφανεύεται για τις κινηματικές του δράσεις. Στο ίδιο του το βιογραφικό συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή του σε όλες τις κινηματικές δράσεις τις οποίες και κατονομάζει: διόδια, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, αγανακτισμένοι, πλειστηριασμοί… Φανταστείτε όμως να αρχίσει να συντάσσεται με τη Ζωή και τον Λαφαζάνη στο μέτωπο κατά των πλειστηριασμών. Σίγουρα δεν είναι πράξεις που βοηθούν την Κυβέρνηση.

Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα και δεν νομιμοποιείται με κανέναν τρόπο. Ούτε ηθικά ούτε κάπως αλλιώς. Όλοι οι Έλληνες υποφέρουν από την υπερφορολόγηση αλλά πληρώνουν για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Η ανήκουστη τοποθέτησή του είχε εφαλτήριο την άποψη ότι την υπερφορολόγηση την επιβάλλουν οι δανειστές. Ακόμη και αν διαφωνεί κανείς, μέχρι εκεί θα μπορούσε να είναι ανεκτή η δημόσια τοποθέτησή του. Αυτά που είπε στη συνέχεια όμως δεν είναι αποδεκτά.  Οι Υπουργοί που εισηγούνται διαρκώς νέους φόρους δεν το κάνουν από σαδιστική διάθεση, ούτε είναι γερμαοντσολιάδες και όργανα των δανειστών. Οι πολίτες που πληρώνουν φόρους δεν είναι κορόιδα. Τους φόρους αυτούς άλλωστε τους ψήφισε και ο ίδιος ο κος Τζαμακλής. Μάλιστα ως δικηγόρος δεν έχει καν το δικαίωμα να υποστηρίξει ότι δεν κατάλαβε ή ότι κάποιος τον ξεγέλασε…

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 24/7 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα