Ήρθε η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να πει στους εκβιαστές: “Take it or leave it”!

Ήρθε η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να πει στους εκβιαστές: “Take it or leave it”!
Meeting between Greek PM Alexis Tsipras and minister of Defence and Military Production of Egypt Sedki Sobhi, at Maximos Mansion, in Athens, on June 12, 2015 / , 12 , 2015 Sooc

Η στιγμή που οι δανειστές εντείνουν την πίεσή τους, είναι η στιγμή που ο πρωθυπουργός πρέπει να μείνει όρθιος. Οι προφάσεις και οι δύσκολες αποφάσεις

Για ακόμη μία φορά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές – εκβιαστές έφθασαν σε αδιέξοδο. Οι λόγοι προφανείς. Οι δανειστές – εκβιαστές αρνούνται το διάλογο  και απαιτούν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προσκυνήσει γονατιστός στο ιερατείο των τοκογλύφων.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι διαφωνούν με τις Ελληνικές προτάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει «το θράσος» να μη δέχεται αμάσητες τις παράλογες απαιτήσεις των εκβιαστών και μάλιστα έχει «το απύθμενο θράσος» να κάνει και προτάσεις. Αυτό δε μπορεί να γίνει «ανεκτό» από ανθύπατους, διορισμένους χαρτογιακάδες που μόνο στόχο έχουν να διαλύσουν τη Δημοκρατία και την αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Αυτό η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό.

Είναι η στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να μείνει όρθιος και να μην κάνει βήμα πίσω. Ήδη άλλωστε έχει κάνει αρκετά πίσω όσο οι δανειστές κάνουν επέλαση στα δικαιώματα του Λαού και επίθεση στη Δημοκρατία.

Υπάρχει μόνο μία λύση. Η σθεναρή αντίσταση του Αλέξη Τσίπρα στον παραλογισμό και τις εχθρικές απαιτήσεις των τοκογλύφων. Όπως δήλωσε και ο ίδιος στην Εφ. Των Συντακτών: «Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα  των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

Οι δανειστές απαιτούν καταστροφή, απαιτούν να θάψουν τη Δημοκρατία στο όνομα του Γερμανικού επεκτατισμού. Ακόμη και τα πιο ακραιφνή ανθελληνικά ΜΜΕ, πλέον βλέπουν τον παραλογισμό των δανειστών και την εχθρική στάση απέναντι σε ολόκληρη τη χώρα. Σοκ και δέος είναι το δόγμα ενάντια σε Ευρωπαϊκούς Λαούς και Δημοκρατία.

Ότι και εάν προτείνει ο Τσίπρας αυτοί θα βρίσκουν προφάσεις για να ζητούν κάτι άλλο. Αποδεικνύεται ότι είναι οι πλέον αναξιόπιστοι και προκλητικοί. Πολιτικά πιράνχας που απαιτούν τον ολοκληρωτισμό και την υποταγή «των ατάκτων». Εδώ που έχουμε φθάσει υπάρχει μία μόνο επιλογή. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα πίσω σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Είναι η ώρα των δανειστών να κάνουν και αυτοί κάποιες παραχωρήσεις. Εάν δε θέλουν να κάνουν καμία παραχώρηση τότε «λαγός τη φτέρη εκούναγε κακό του κεφαλιού του» που λέει και ο  θυμόσοφος Λαός μας. Αρκεί βεβαίως η πολιτική ηγεσία να έχει σθεναρή  στάση…

Δηλαδή ήρθε η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να πει στους εκβιαστές: Take it or leave it!!!

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα