Η αντιπολίτευση πήγε παραλία!

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να εκπονήσει πολιτικό πρόγραμμα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία που αποδέχεται, την υποχρεώνουν να πολιτεύεται με ανακοινώσεις που ανακυκλώνουν το τίποτα

Η ανακοίνωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου για τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη στην εφορία, έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Πρώτον γιατί καταγράφει σωστά την πραγματικότητα: “Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την εφορία συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα το 1/3 των φορολογουμένων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους 700.000 ευρώ μόνο τον Ιούλιο”.

Δεύτερον γιατί κάνει σωστές επισημάνσεις, όπως ότι “έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα χιλιάδων πολιτών” και ότι η πολιτική της υπερφορολόγησης “οδηγεί σε αδιέξοδο τους πολίτες και την οικονομία”.

Και τρίτον γιατί παρά τις λογικές διαπιστώσεις αποκαλύπτει το πολιτικό πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; μια τεράστια τρύπα που χάσκει και δεν καλύπτεται από τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Βεσυρόπουλου να εμφανιστεί “διαβασμένος”.

Γιατί όταν είσαι αξιωματική αντιπολίτεση δεν αρκεί να δηλώνεις ότι “η χώρα χρειάζεται μιαν άλλη πολιτική”, γιατί αυτό είναι απλώς η... καραμέλα που πιπιλάει κάθε αντιπολιτευτικός σχηματισμός παντού και πάντα, ειδικά όταν ζητάει -έστω και για τα μάτια του κόσμου- εκλογές.

Το ζήτημα είναι ποια ακριβώς είναι αυτή η “άλλη” πολιτική, ποια μέτρα την συγκροτούν, και σε ποια τακτική και στρατηγική εντάσσονται. Γιατί χωρίς συγκεκριμένες διατυπώσεις και δίχως πειστικές προτάσεις καμιά “εμπιστοσύνη” δεν αποκαθίσταται, ίδίως όταν και η αντιπολίτευση έχει αποδεχτεί (και υπερψηφίσει) τα μνημονιακά μέτρα που εφαρμόζονται.

Δεν είναι δυνατόν δηλαδή, το όποιο στέλεχος της ΝΔ να μιλά για “άλλη” πολιτική δίχως να αρνείται την (ενιαία και αδιαίρετη) πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, την πολιτική δηλαδή που έχουν επιβάλει οι δανειστές.. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος βουλευτής, τομεάρχης ή “ειδικός” για να αντιληφθεί ότι τα μνημόνια συγκροτούν την μόνη... υπαρκτή πολιτική, από την οποία το κουαρτέτο απαγορεύει -ρητώς και δια ροπάλου- οποιαδήποτε παρέκκλιση.

Οπότε, ελλείψει προγράμματος και ουσίας, πλασάρεται αυτό το μείγμα προφανών διαπιστώσεων, αόριστων προτάσεων και γενικολογιών περί πολιτικής, που τώρα τελευταία πασπαλίζεται με αναφορές στην “αριστεία” και γαρνίρεται με σημαιούλες, προσευχές και παρελάσεις, για να γίνει πιο εμπορεύσιμο.

Ο (αντιπολιτευτικός) βασιλιάς δηλαδή είναι γυμνός και του φαίνεται. Και όλα τα άλλα δεν είναι παρά μία ακόμα προσπάθεια να φανεί ότι η Νέα Δημοκρατία... αντιπολιτεύεται, ενώ εδώ και καιρό έχει πάρει σβάρνα τις παραλίες και πλατσουρίζει!

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος.

ADVERTISING

SHARE: