Νεοφιλελεύθερη ντουντούκα για τους Χρυσαυγίτες

Νεοφιλελεύθερη ντουντούκα για τους Χρυσαυγίτες
Ο Θάνος Τζήμερος Eurokinissi

Τα εμετικά σχόλια του Τζήμερου δεν γίνονται μόνο για πολιτικάντικη αυτοπροβολή αλλά έχουν στόχο να μείνουν στο απυρόβλητο οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Κάποιες φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όποιος επιχειρεί να εξισώσει το θύμα με τον θύτη έχει ένα και μόνο σκοπό: Να μείνει στο απυρόβλητο ο θύτης και να μην τιμωρηθεί για το έγκλημά του.

Η προσπάθεια λοιπόν του Τζήμερου, αυτού του νεοφιλελεύθερου διαφημιστή του εαυτού του, να πέσει στα μαλακά ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Ρουπακιάς, δεν είναι μόνο εμετική ως προς την διατύπωσή της και απαράδεκτη ως προς τη σύλληψή της. Είναι, από όποια πλευρά και να την εξετάσουμε, πολιτικά επικίνδυνη.

Προσπαθώντας να δώσει… ελαφρυντικά στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, το νεοφιλελεύθερο τρολ προσπαθεί να τραβήξει το βλέμμα της κοινής γνώμης από το έγκλημα, τον δράστη αλλά κυρίως από τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που όπλισαν και εκπαίδευσαν τον Ρουπακιά και τα άλλα μέλη των ομάδων “εφόδου” της Χρυσής Αυγής.

Θέλοντας ψυχωτικά να αυτοπροβληθεί, ο νεοφιλελεύθερος υβριστής παντός καιρού επιχείρησε με τον ανοίκειο αυτόν τρόπο της επίθεσης στο αδικοχαμένο παλικάρι και την μητέρα του, να ξαναβγάλει από το καλάθι των αχρήστων της ιστορίας την θεωρία των δύο άκρων και να μας την σερβίρει σαν λύση… σωτηρίας

Στο σχήμα που τόσο αρέσκονται να χρησιμοποιούν οι νεοφιλελεύθεροι παγαπόντηδες, οι νεοφασιστικές πρακτικές… δικαιολογούνται επειδή και η “άλλη πλευρά” έχει “ακραίους” και τα δύο άκρα -σύμφωνα με τους αρρωστημένους εγκέφαλους- συναντώνται, οπότε και τα δύο είναι εξίσου καταδικαστέα.

Καταδικαστέος δηλαδή ο Ρουπακιάς για την φονική μαχαιριά, καταδικαστέος και ο Παύλος Φύσσας γιατί είχε άποψη! Καταδικαστέοι οι χρυσαυγίτες που οργανώνουν ρατσιστικά πογκρόμ, καταδικαστέοι και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες επειδή… υπάρχουν και με την παρουσία τους“εξοργίζουν” τους φασίστες. Καταδικαστέος (στα λόγια που διατυπώνονται δημοσίως) ο φασισμός, καταδικαστέα και η αριστερά σε όλες της τις εκφάνσεις, επειδή με την παρουσία της γυαλίζει το μάτι του Τζήμερου και των ομοίων του.

Το πιο εγκληματικό είναι ότι όλα αυτά επιχειρούνται συνειδητά από την… ντουντούκα των #Παραιτηθείτε. Οι Τζήμεροι θέλουν να υπάρχουν οι εγκληματικές συμμορίες και να δρουν ανενόχλητες. Θέλουν να εξακολουθήσουν τα πογκρόμ και οι επιθέσεις και εάν κάποτε “υπερβαίνουν τα όρια” και καταλήγουν σε φονικά είναι έτοιμοι να τα δικαιολογήσουν ρίχνοντας τις ευθύνες στους νεκρούς.

Δεν πρόκειται δηλαδή μόνο για προσπάθεια αυτοπροβολής ενός πολιτικάντη αλλά για κάτι πολύ χειρότερο: Την προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά ο δολοφόνος, οι συνένοχοί του και οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν ανεμπόδιστα οι φασιστικές ομάδες και να κάνουν τις βρωμοδουλειές αφήνοντας την “πολιτική” παρέμβαση στους διαφημιστές του νεοφιλελευθερισμού.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα