O θεός του Αμβρόσιου μοιάζει πολύ στον Καλαβρύτων!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ΦΩΤΟ   ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Όλα τα είχαμε οι Αμβρόσιοι μας έλειπαν. Που βρήκαν πάλι ευκαιρία να δικαιολογήσουν τις φονικές πλημμύρες και να αθωώσουν προκαταβολικά όλους τους “αρμόδιους”. Μας τιμωρεί λέει ο θεός γιατί... ψηφίζουμε άθεους,

Το πρώτο ζήτημα αυτές τις ημέρες να είναι η άμεση στήριξη των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής, η στέγαση των άστεγων, η σίτιση όσων δεν έχουν τα προς τα ζειν, η προστασία και η υγειονομική περίθαλψη όλων.

Το αμέσως επόμενο θέμα να είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχήςπου θα συμπεριλαμβάνει μέτρα για τα μπαζωμένα ρέματα αλλά και ο καταλογισμός ευθυνών, γιατί δεν είναι δυνατόν επί δεκαετίες όλοι οι “αρμόδιοι” να μην βλέπουν τι γίνεται και να μην ακούν αυτούς που φώναζαν ότι πάμε κατά διαόλου, γιατί όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους και της (ευρύτερης ή τοπικής) διαπλοκής.

Αλλά για ορισμένους όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Γιατί μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να σιωπούσαν, να μην έβλεπαν εγκληματικές “παρατυπίες” και φονικά “λάθη”, να μην άκουγαν τους λίγους επιστήμονες και τους ακόμα λιγότερους οικολογικούς φορείς που φώναζαν ότι η φύση θα εκδικηθεί, αλλά θεωρούν ότι οι θάνατοι δεκάδων ανθρώπων και η τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα ευκαιρία για να κάνουν “παιχνίδι”.

Ένας από αυτούς και ο... άγιος Καλαβρύτων, ο Αμβρόσιος Λενής με το όνομα, ένας από τους ακροδεξιούς που παριστάνουν τους “ποιμενάρχες” και ο οποίος έχει -ακόμα μια φορά- εξήγηση και λύση για τα πάντα.

Η εξήγηση λοιπόν του κατ' επάγγελμα... σεβασμιώτατου για την τραγωδία είναι ότι “οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν γίνει κατοικητήριο δαιμόνων για την απιστία τους και την απομάκρυνσή τους από τον Χριστό”, όπως επί...Κομμουνισμού στη Ρωσία. Οπότε, είναι λογικό και αναμενόμενο για τον... σεπτό ιεράρχη να χάνονται ζωές και να καταστρέφονται ολόκληρες γειτονιές, αφού ζούμε “στο άθεο αυτό κράτος, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους πρωθυπουργό και πολλούς υπουργούς”.

Το έλυσε αυτό λοιπόν: Φταίει ο άθεος πρωθυπουργός, οι άθεοι υπουργοί και οι προφανώς άθεοι που τους ψήφισαν και οι αποδέλοιποι που τους ανέχονται. Γιατί στα πάντα υπάρχουν όρια και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων δεν είναι και πολύ δημοκράτης για να ανέχεται όλους αυτούς που τρέχουν να στηρίξουν τους πληγέντες και να αποκαταστήσουν τις ζημιές, αντί να σπρώχνονται σε λιτανείες και δεήσεις, αφήνοντας και τον οβολό τους, για να μπορεί ο κάθε Αμβρόσιος να συνεχίζει το... θεάρεστο έργο του.

Κι αφού βρήκε την εξήγηση ο δεσπότης του σκοταδισμού, ένας από αυτούς τους... φωτισμένους που θέλουν να έχουν αποφασιστική γνώμη για το πώς θα είναι τα σχολεία και η εκπαίδευση και η κοινωνία μας γενικότερα, συμπεριλαμβανομένου (προφανώς!) και του πολιτεύματος, βρήκε -χωρίς πολλή σκέψη- και την “λύση”: Να καλούνται ρασοφόροι στα πάνελ για να λένε όλα αυτά που λέει αυτός, τα οποία μάλιστα τα θεωρεί “σοβαρά” και “έγκυρα” ο... πανοσιολογιότατος.

Και δεν του περνάει καν από το μυαλό του αθεόφοβου, ότι ο θεός του παραείναι φονικός για να αρέσει, παραείναι εκδικητικός για να θέλγει, παραείναι καταχθόνιος για να έλκει. Και δεν προβληματίζεται καθόλου που ο θεός του βάζει στο μάτι τους “άθεους” των δήμων στους οποίους δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα ξεχνώντας (περιέργως!) τους “άθεους” των άλλων περιοχών.

Αλλά αυτά που δεν περνούν από το μυαλό του δεσπότη, εύκολα περνούν από το δικό μας. Γιατί ο θεός του “αγίου Καλαβρύτων” του μοιάζει υπερβολικά! Σχεδόν καθημερινά αφορίζει, συνεχώς καταδικάζει “διαφορετικούς”, διαρκώς καταδιώκει “απίστους”. Και πάντοτε είναι έξαλλος από θυμό και έτοιμος να ρίξει στην πυρά όλους αυτούς που μόνος δίκασε και καταδίκασε, επειδή δεν γουστάρει τις απόψεις τους ή δεν προσκυνούν την αυθεντία του.

Ο θεός του δηλαδή έχει όλα τα δικά του χούγια, όλες τις συνήθειές του, και βασικά διακονεί με εντυπωσιακή συνέπεια τις (αντιδραστικές) απόψεις του κ. Αμβρόσιου Λενή.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Αμβρόσιος ρίχνει την ευθύνη για τις πλημμύρες στον ''άθεο' Τσίπρα

Σε δίκη για υποκίνηση μίσους κατά ομοφυλόφιλων ο Αμβρόσιος

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε Καλάβρυτα και Αιγιαλεία για την ταυτότητα φύλου

ADVERTISING

SHARE: