Τα προσωπικά δεδομένα... φέιγ βολάν και δεν τρέχει τίποτα;

Τα προσωπικά δεδομένα... φέιγ βολάν και δεν τρέχει τίποτα;

Όταν το μητρώο Στελεχών της ΝΔ "οικειοποιείται" την πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορούν οι αρμόδιες Αρχές να παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτε

Προφανώς στην Πειραιώς ούτε βλέπουν ούτε ακούν. Γιατί εάν άκουγαν ή έβλεπαν θα είχαν υποθέτω φιλοτιμηθεί και θα είχαν δώσει -ή θα είχαν έστω προσπαθήσει να δώσουν- κάποιες εξηγήσεις για τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών που... οικειοποιήθηκαν.

Γιατί δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, το οποιοδήποτε κόμμα, να βάζει χέρι στην πλατφόρμα ενός υπουργείου και όλα τα στελέχη αυτού του κόμματος, από τον πρόεδρο και τους τομεάρχες μέχρι τους τοπικούς παράγοντες να σφυρίζουν αδιάφορα και να παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα.

Όπως δεν είναι δυνατόν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων -που έχει υποθέτω μέλη που παρακολουθούν το διαδίκτυο και ενημερώνονται για τα βασικά τουλάχιστον ζητήματα της αρμοδιότητάς τους- να σφυρίζει επίσης, επειδή θεωρεί το ζήτημα της “απαλλοτρίωσης” των προσωπικών (εκλογικών και όχι μόνο) δεδομένων όλων των Ελλήνων πολιτών πολύ καυτό για να το πιάσει.

Ούτε είναι δυνατόν το κυβερνών κόμμα να θέτει ερωτήματα, τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία όσο και προς την ανεξάρτητη Αρχή και να μην παίρνει απαντήσεις. Γιατί ο ρόλος των ανεξάρτητων Αρχών είναι ακριβώς αυτός: να μην υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και παρασκηνιακά δούναι και λαβείν, να ελέγχουν τους πάντες, και να μην μοιράζουν συγχωροχάρτια.

Θα έπρεπε λοιπόν να έχουν δοθεί ήδη απαντήσεις, αλλά δεν δόθηκαν. Θα έπρεπε -ήδη από χτες- να έχει ξεκαθαριστεί το βασικό πλαίσιο της υπόθεσης και να έχει αρχίσει η έρευνα για να προσωποποιηθούν οι ευθύνες, αλλά, αντίθετα, τα πάντα παραμένουν στο σκοτάδι. Και αυτό σημαίνει ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος, κάτι που επιτρέπει σε αυτούς που έκαναν την λαθροχειρία να παίρνουν τα μέτρα τους για να κρύψουν τα ίχνη τους.

Ούτε η σιωπή του υπουργείου Εσωτερικών είναι λογική. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρώσει τους δικούς τους ελέγχους που θα έδειχναν αν η πλατφόρμα του υπουργείου είναι... μπάτε σκύλοι αλέστε ή αν τα στοιχεία τα βούτηξαν κάποιοι “από μέσα”. Και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα έπρεπε να έχει ανακοινώσει τα όποια συμπεράσματα και να μας είχε -ήδη- πληροφορήσει για το τι μέλλει γενέσθαι: Για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!

Αλλά τίποτε από αυτά δεν έχει γίνει. Σαν η υπόθεση να μην έχει και μεγάλη σημασία. Σαν να είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα και πρέπει απλώς να το προσπεράσουμε και να πάμε για... άλλα.

Δεν γίνονται όμως έτσι τα πράγματα, όσο κι αν έτσι νομίζουν κάποια στελέχη. Όταν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών γίνονται φέιγ βολάν, κάποιοι φταίνε. Και αυτοί οι κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Όποιοι κι αν είναι, όποια θέση κι αν είχαν ή έχουν.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παιχνίδι με τα προσωπικά μας δεδομένα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τη ΝΔ για τις καταγγελίες περί φακελώματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει χρήση προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων από τη ΝΔ

ADVERTISING

SHARE: