Ταυτότητα φύλου και σκοταδισμός

Ταυτότητα φύλου και σκοταδισμός

Δήθεν φιλελεύθεροι και δήθεν προοδευτικοί ξεγυμνώνονται με το νομοσχέδιο, που δε θα έπρεπε να έχει γίνει καν θέμα

Με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου ξεγυμνώνονται δήθεν φιλελεύθεροι, που στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο να υπαγορεύουν και να απαγορεύουν στους άλλους και δήθεν προοδευτικοί, που διστάζουν υπό την πίεση του σκοταδισμού και του φανατισμού.

Ο φανατισμός το πρώτο που κάνει βέβαια είναι να διαστρεβλώνει τα πράγματα. Έτσι για παράδειγμα (με τη βοήθεια δυστυχώς της “άγνοιας” ορισμένων ΜΜΕ) το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου έγινε αχταρμάς στο μυαλό κάποιων που το μπέρδεψαν με την αλλαγή φύλου. Όμως η δυνατότητα αλλαγής φύλου είναι ήδη μία πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια και πλείστες τέτοιες περιπτώσεις έχουν κριθεί οριστικά και δικαστικά.

Το νομοσχέδιο αφορά στην πραγματικότητα τη δυνατότητα των διεμφυλικών να προχωρήσουν στη νομική πράξη αλλαγής ταυτότητας φύλου χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε χειρουργική επέμβαση. Μία διοικητική πράξη, που θα διευκολύνει τις ζωές ανθρώπων, που είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι, υπάρχουν και δε θα έπαυαν να υπάρχουν εάν καταψηφιζόταν το νομοσχέδιο.

Φανατικοί ομοφοβικοί βρήκαν επίσης μία ακόμη ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κατά της ομοφυλοφιλίας. Μόνο που δεν είναι το ίδιο πράγμα ομοφυλόφιλος-η και διεμφυλικός-η. Οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να αισθάνονται άντρες και γυναίκες, που απλώς έλκονται ερωτικά από το ίδιο κι όχι το αντίθετο φύλο.

Υπάρχει όμως σύμφωνα με τις ιατρικές έρευνες περίπου 1% του πληθυσμού, που παρουσιάζει τη λεγόμενη “διαταραχή ταυτότητας φύλου”. Σημειωτέον ότι ο όρος διαταραχή στην ιατρική δε χρησιμοποιείται με κάποια ηθικολογική χροιά, αλλά για να περιγράψει καταστάσεις που αφορούν στη μειοψηφία.

Διαταραχές στα χρωμοσώματα, στη διαμόρφωση των γεννητικών οργάνων (υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που το φύλο ενός μωρού δεν ήταν ξεκάθαρο και οι γιατροί επέλεγαν σχετικά αυθαίρετα να το κατατάξουν ως αγόρι ή κορίτσι), στους υποδοχείς των ορμονών μπορεί να είναι οι αιτίες. Μελέτες δείχνουν μάλιστα ότι διεμφυλικά άτομα έχουν την εγκεφαλική λειτουργία του αντίθετου από το βιολογικό τους φύλο. Και αυτό διότι τα γεννητικά όργανα του εμβρύου διαμορφώνονται τις έξι πρώτες εβδομάδες, ενώ ο εγκέφαλος εκτίθεται στις αρσενικές ή θηλυκές ορμόνες αργότερα. Εάν ένα αρσενικό έμβρυο δεν εκτεθεί στις ανάλογες ορμόνες ο εγκέφαλος του “θηλυκοποιείται”.

Ψιλά γράμματα βέβαια αυτά για όσους φωνάζουν με φανατισμό λες και εξαρτάται η δική τους ταυτότητα φύλου από την ταυτότητα φύλου κάποιων άλλων και μπερδεύουν τις βούρτσες με τις γκλούτσες, την ομοφυλοφιλία με τη διεμφυλικότητα και την υποχρέωση του κράτους να ακούει τα αιτήματα και τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των πολιτών (με την προϋπόθεση ότι δεν καταπατούν τα δικαιώματα κανενός άλλου) με τις επιταγές οποιασδήποτε θρησκείας, επικρατούσας ή μη.

Μα αυτό δεν το θέλει η κοινωνία, σου απαντάνε. Πρώτον, πολύ αμφιβάλλουμε ότι εν έτει 2017 η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί ως προτεραιότητα της το να καταπατά δικαιώματα άλλων ανθρώπων. Δεύτερον, ακόμη και να ήταν έτσι, το καθήκον των πεφωτισμένων ηγεσιών είναι ενίοτε να πάνε και κόντρα στο ρεύμα για να προστατέψουν ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και εάν ή ειδικά εάν αφορούν μειοψηφίες.

Η δημοκρατία σέβεται, προστατεύει και δε βάζει εμπόδια σε κανέναν πολίτη, ακόμη και εάν αυτός δεν ανήκει στην πλειοψηφία. Διότι δημοκρατία σημαίνει αποφασίζει η πλειοψηφία, δε σημαίνει ότι διώκεται ή αγνοείται η μειοψηφία.

Αλλά με την υστερία κάποιων σε λίγο θα πιστέψουμε ότι φοβούνται πως με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έρχονται και θα τους κάνουν με το ζόρι αλλαγή φύλου.

Όταν δε τους καταρρίπτεις τα επιχειρήματα, ομολογούν ότι στην πραγματικότητα το πρόβλημα τους είναι να μην θεωρείται η ομοφυλοφυλία (άσχετο βέβαια, αφού για τη διεμφυλικότητα μιλάμε, αλλά τελοσπάντων) κοινωνικά αποδεκτή. Διότι εάν είναι κοινωνικά αποδεκτή, θα είναι πιο εύκολο για τα αγόρια να γίνουν ομοφυλόφιλοι (οι λεσβίες σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν, είναι απλώς γυναίκες που δε βρήκαν έναν καλό εραστή). Στο απλό ερώτημα τότε πως υπήρχαν ομοφυλόφυλοι και διεμφυλικοί από αρχαιοτάτων χρόνων σε κοινωνίες όπου η ομοφυλοφυλία και η διεμφυλικότητα όχι μόνο δεν ήταν αποδεκτές αλλά συχνά τιμωρούνταν ακόμη και με θάνατο, δεν ξέρουν να σου απαντήσουν.

Είναι τελείως τρελή η κατάσταση: Αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι φτάνουν στο σημείο να συμφωνούν με το Στάλιν (απηνή διώκτη της ομοφυλοφιλίας), αποδεικνύοντας ότι νομίζουν πως ο φιλελευθερισμός είναι μόνο οικονομικός και όχι και κοινωνικός. Αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί φτάνουν στο σημείο να φοβούνται τι θα πει ο παπάς της ενορίας τους. Αυτοαποκαλούμενοι “εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά...” ανησυχούν ότι θα κολλήσουν ομοφυλοφιλία εάν διευκολυνθούν οι ζωές κάποιων συνανθρώπων τους.

Οσοι έχουμε ακόμη κοινή λογική, περιμένουμε απλώς να ψηφιστεί ένα αυτονόητο νομοσχέδιο που δε θα έπρεπε να έχει γίνει καν μείζον θέμα, μήπως και επιστρέψει ο δημόσιος διάλογος στα μείζονα της οικονομίας, της εργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

*Η Βίκυ Σαμαρά είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού του News 24/7

ADVERTISING

SHARE: