Το πρόβλημα με το δόγμα Σημίτη για ιδιοκτήτες και ενοίκους της εξουσίας

Το πρόβλημα με το δόγμα Σημίτη για ιδιοκτήτες και ενοίκους της εξουσίας
O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης Eurokinissi

Ο Κώστας Σημίτης που έλεγε "όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα" ενοχλείται τώρα που ανοίγουν οι λογαριασμοί του και προβαίνει σε δηλώσεις περί περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας, που αποκαλύπτουν μία εσφαλμένη λογική

Μπορεί αυτή η έρευνα να είναι… μακέτο. Το γεγονός ότι ανοίγουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, συγγενών του και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην κάτι. Για τη Δικαιοσύνη όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Αλλά προφανώς όταν συνεργάτες σου πιαστούν με το δάχτυλο στο μέλι, η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη προφανώς να ερευνήσει κι εσένα. Για την ακρίβεια θα ήταν αξιοπερίεργο να μην το πράξει.

Ο Κώστας Σημίτης όμως, που κάποτε έλεγε “όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον Εισαγγελέα”, τώρα θεωρεί απαράδεκτο η δικαιοσύνη να ερευνά απλώς τον ίδιο. Γιατί όμως; Ως πρώην πρωθυπουργός είναι υπεράνω νόμων;

Το πιο εντυπωσιακό όμως από τη δήλωση του είναι ότι αναφέρεται σε περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι λογικό να θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την έρευνα ή ότι σκοπεύει να την εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά. Και εδώ που τα λέμε, δεν πιστεύει κανείς νοήμων άνθρωπος ότι στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου δεν τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιες εξελίξεις.

Όμως η επιλογή των λέξεων “περιστασιακοί ένοικοι” τι σημαίνει; Υπάρχουν περιστασιακοί ένοικοι και μόνιμοι ένοικοι/ιδιοκτήτες της εξουσίας; Και προφανώς ο κ.Σημίτης θεωρεί εαυτόν ως έναν από τους δεύτερους; Που ήρθαν αυτοί οι περιστασιακοί να κάνουν κουμάντο στην ιδιοκτησία του, στην οποία όμως θα επιστρέψει;

Το χειρότερο με τέτοιες ιδιοκτησιακές λογικές για την εξουσία και τη διακυβέρνηση, είναι πως δίνουν θάρρητα και το περιθώριο στο ΣΥΡΙΖΑ να νομίζει πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, επικαλούμενος ότι αυτός εδώ τουλάχιστον ο Μανωλιός δεν είναι οι προηγούμενοι.

Ας μη γελιούνται όμως και στο ΣΥΡΙΖΑ: Το να μην είσαι οι προηγούμενοι δεν αποτελεί συγχωροχάρτι, ούτε το να δηλώνεις αριστερός.

Εχει ο καιρός γυρίσματα, αναποδογυρίσματα… Και οι καταλληλότεροι, οι ευρωπαϊστές, οι εκσυγχρονιστές, οι κύριοι καθηγητές ακόμη, έρχεται η ώρα που εκθρονίζονται πολιτικά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις. Η κοινή γνώμη έχει κρίνει έτσι κι αλλιώς σε άλλο επίπεδο και για άλλους λόγους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα