Ζητείται δικαιοσύνη για τον Αμβρόσιο

Ζητείται δικαιοσύνη για τον Αμβρόσιο
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ eurokinissi

Παρότι όχι μόνο ξέσπασε σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα, αλλά εντός δικαστικής αιθούσης δήλωσε ότι θα δολοφονούσε άνθρωπο εάν ήταν νόμιμο, και παρόλα αυτά δεν καταδικάστηκε

Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει ένας στοιχειωδώς νοήμων και έχων καρδιά άνθρωπος στο άκουσμα της χθεσινής αθωωτικής απόφασης για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Διότι ο κ. Αμβρόσιος όχι μόνο ξέσπασε σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα δηλώνοντας ότι “ο Θεός συχαίνεται τους ομοφυλόφιλους”, λες και εκείνος διαθέτει το αλάθητο του Πάπα ή απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον Ύψιστο.

Αλλά εντός της αίθουσας των δικαστηρίων δήλωσε ότι θα δολοφονούσε άνθρωπο εάν αυτό ήταν νόμιμο και παρόλα αυτά δεν καταδικάστηκε.

Ο κ. Αμβρόσιος προσπαθώντας να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο μίσος του, έφερε μαζί του μία φωτογραφία ενός νεαρού ντυμένου παπά σε κάποιο Pride και είπε χωρίς αιδώ: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

Αν οποιοσδήποτε άλλος κατηγορούμενος μέσα σε δικαστική αίθουσα δήλωνε ότι αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε, που θα βρισκόταν τώρα;

Κατά τα λοιπά ο μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν προέβη σε βία εις βάρος ομοφυλόφιλων εξαιτίας των δικών του παροτρύνσεων εναντίον τους, λες και είναι σε θέση να γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει το μίσος που φύτεψε σε ψυχές, στις οποίες υποτίθεται ότι θα έπρεπε να καλλιεργεί μόνο αγάπη.

Περίεργο πάντως πως οι φασίστες πάσης φύσεως, αυτοί που θέλουν να στερούν από τους άλλους ανθρώπους τα δικαιώματα τους βάσει εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, επικαλούνται πως “είναι δικαίωμα τους” να “εκφράζουν την άποψη τους”. Επικαλούνται τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα αυτοί που τα βιάζουν.

Ίσως δεν ήταν τυχαίο που ο Αμβρόσιος έχει τον ίδιο συνήγορο με τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. Δικαίωμα του αναφαίρετο βέβαια είναι να έχει δικηγόρο υπεράσπισης, δικαίωμα που του έχει δώσει η Δημοκρατία, τις αρχές της οποίας δεν σέβεται όταν παρακινεί σε βία. Αλλά δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί….

Το παρήγορο είναι πως ο κάθε Αμβρόσιος μένει κάθε ημέρα και λίγο πιο μόνος στο δηλητήριο του μίσους του. Γιατί αν αυτός καλεί τους “πιστούς” του να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους, τις δικές του αντιλήψεις τις απορρίπτει πια η κοινωνία.

Η κοινωνία που δεν άκουσε τον Αμβρόσιο όλα αυτά τα χρόνια να οργίζεται για τα δεινά της ή να συμπαραστέκεται στα προβλήματα της. Και στα προβλήματα της ξέρει πολύ καλά ότι η απάντηση δεν είναι το μίσος κατά του διαφορετικού. Όσο και να φωνάζουν κάποιες θλιβερές μειοψηφίες.

*Η Βίκυ Σαμαρά είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού του News24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα