Αγενείς και ημιμαθείς πολιτικοί

Πλημμύρες και καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής. Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
Πλημμύρες και καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής. Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας) EUROKINISSI

Το πολιτικό της χώρας προσωπικό είναι αισθητά κατώτερο των περιστάσεων. Κι αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της

Για να καταλάβει κανείς το σοβαρό πρόβλημα της χώρας, δεν έχει παρά να ανοίξει τη τηλεόραση και να παρακολουθήσει τις ενημερωτικές εκπομπές.

Να εστιάσει στα λεγόμενα των προσκεκλημένων εκπροσώπων των κομμάτων, στο ύφος που χρησιμοποιούν προκειμένου να δώσουν περιεχόμενο στα κλισέ, αλλά και στη συμπεριφορά τους δείγμα υποανάπτυκτης πολιτικής σκέψης. Όσοι δεν παρακολουθούν τηλεοπτικές συζητήσεις, οι περισσότεροι δηλαδή μεταξύ των νέων, ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα την κάθε ανοησία που αναρτούν πολιτικοί και πολιτικολογούντες.

Αυτό λοιπόν είναι το σοβαρό πρόβλημα της χώρας. Ότι το πολιτικό της χώρας προσωπικό είναι αισθητά κατώτερο των περιστάσεων. Όλοι; Οι περισσότεροι δυστυχώς, ανεξάρτητα από το περιτύλιγμα που χρησιμοποιούν (αριστερός, δεξιός, κεντρώος) προκειμένου να εξαπατήσουν την «πελατεία» τους.

Η Ελλάδα στον αυτόματο πιλότο, όπως κατέδειξε η καταστροφή εν έτει 2017 στη Δυτική Αττική, με μια πολιτική ηγεσία που δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Ένα από τα πολλά περιστατικά που αποκαλύπτουν το επίπεδο του ήθους και της συμπεριφοράς αυτών που μας κυβερνούν- τους οποίους βεβαίως ψηφίζουμε δεν πάνε μόνοι τους στη βουλή- εκτυλίχθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά την Κυριακή το πρωί στον ΣΚΑΙ. Διότι είναι εύκολο για την κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, να παραπλανά μεταθέτοντας την ευθύνη στους δημοσιογράφους, αλλά είναι δύσκολο να αναγνωρίσει τις δικές της ευθύνες. Και είναι δική της ευθύνη ότι έχει στις τάξεις της στελέχη που αν μη τι άλλο συμπεριφέρονται απρεπώς στο όνομα... της δημοκρατίας και της προόδου. Και όχι μόνο τους έχει, και τους ανέχεται, αλλά επί της ουσίας τους επιβραβεύει για την... πολιτική τους στάση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος Κωνσταντινέας, τέως διαιτητής και φούρναρης (Που είσαι Σπαθάρη να τον καμαρώσεις...), χωρίς καμία ντροπή επετέθη φραστικά στη δήμαρχο της Μάνδρας, κάνοντας υποδείξεις για τον τρόπο που έπρεπε να διατυπώνει τις απόψεις της.

Στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα δεν είναι οι ευθύνες της δημάρχου, αλλά όταν έχεις έναν υπουργό που έχει ανακηρύξει το 2017 έτος «αντιπλημμυρικών έργων», όταν οι άνθρωποι εκεί έχουν χάσει το βιός τους, και όταν θρηνούν 19 ψυχές, τότε είναι τουλάχιστον απρέπεια να φωνάζεις και να κάνεις υποδείξεις.

Κάτι τέτοιοι τύποι που έγιναν βουλευτές με τη σφυρίχτα τους, οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο δημόσιος λόγος δεν εκφράζεται με κραυγές όπως στα γήπεδα. Και ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που και μόνο η παρουσία τους στη βουλή αποτελεί προσβολή για το θεσμό. Υπάρχουν και χειρότεροι, σε όλα τα κόμματα, που με τα καμώματα τους εντός και εκτός κοινοβουλίου, έχουν μετατρέψει το χώρο αυτό σε επαρχιακό θίασο. Εντάξει, κατανοητό ότι η παρούσα πλειοψηφία στηρίζεται σε τρεις από αυτούς, αλλά όσοι σοβαροί έχουν απομείνει δεν αντιλαμβάνονται ότι ο ξεπεσμός έχει όρια;

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος.

ADVERTISING

SHARE: