Κράτα με να σε κρατώ…

Κράτα με να σε κρατώ…
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Αν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν είχε εισβάλει στο γήπεδο, αν ο φακός δεν εστίαζε στο περίστροφο που είχε στη μέση, αν η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δεν είχε ολονυχτία και δια μαγείας η εφορία δεν σφράγιζε τα εισιτήρια του αγώνα, ίσως σήμερα το "φαινόμενο" Σαββίδη να μην απασχολούσε κανέναν

Ο ευτελισμός της πολιτικής ξεκίνησε από τη σέντρα. Τότε που αντί να στηθεί η μπάλα στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, στήθηκε στην ίδια θέση το τρόπαιο. Ξέρετε αυτό το βαρύτιμο έπαθλο που ο γιός του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ μας συνέστησε… να το βάλουμε εκεί που ξέρουμε!

Για να είμαι ακριβής είπε επί λέξει: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου φοβήθηκα για την υγεία του πατέρα μου. Φτάνει, ως εδώ βάλτε το εκεί που ξέρετε τέτοιο τρόπαιο…». Λόγια συναισθηματικά φορτισμένα, αλλά σε κάθε περίπτωση ιδιαιτέρως διαφωτιστικά για όλους όσοι ερμηνεύουν το «φαινόμενο» Σαββίδη αποκλειστικά με ποδοσφαιρικούς όρους. Άλλωστε οι επαφές του με στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βόρειο Ελλάδα δεν πρέπει να εκληφθούν ως μέρος της γενικότερης επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Σημειώστε ότι δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για την πολιτική. Υπήρξε βουλευτής στη Ρωσία και πριν από ένα χρόνο είχε τονίσει απαντώντας σε ερώτηση, που είχε γίνει στο πλαίσιο συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα ΘΕΜΑ πως: «Όταν δώσω συνέντευξη στα ελληνικά, αυτό θα σημάνει και την έναρξη της πολιτικής μου καριέρας στην Ελλάδα»!

Προς το παρόν δεν μιλάει ελληνικά, τουλάχιστον δημοσίως, ως εκ τούτου η πολιτική του καριέρα στην Ελλάδα θα περιμένει. Ωστόσο φρόντισε να κάνουν άλλοι πολιτική καριέρα, είτε ως αρχηγοί κομμάτων είτε ως βουλευτές. Τώρα βέβαια πολλοί από αυτούς σπεύδουν να κρατήσουν αποστάσεις από τον κ. Σαββίδη. Αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ποιοι τον βοήθησαν να αποκτήσει τον έλεγχο της ΕΠΟ και ποιοι ήταν εκείνοι που με τις αποφάσεις τους (δύο φορές επί πρώτης φορά Αριστερά διεκόπη το πρωτάθλημα) έδωσαν στον κ. Σαββίδη τον τίτλο του «εξυγιαντή» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θυμίζω τα λόγια του από την ίδια συνέντευξη, όπου είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό… Πούτιν της Ελλάδας! «Ακούγοντας τον Τσίπρα στη Βουλή», είχε πει, του θύμισε τον Πούτιν και ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει»! Δεν μάθαμε αν τελικά χειροκρότησε τον πρωθυπουργό, αλλά μάθαμε τα αισθήματα του για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτός με τη στάση του και την πολιτική του διώχνει τους επενδυτές», είχε πει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας μάλιστα την πρόβλεψη ότι «δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος»!

Αν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν είχε εισβάλει στο γήπεδο, αν ο φωτογραφικός φακός δεν εστίαζε στο περίστροφο που είχε στη μέση, αν προηγουμένως η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δεν είχε ολονυχτία και δια μαγείας η εφορία δεν σφράγιζε τα εισιτήρια του αγώνα, ίσως σήμερα το «φαινόμενο» Σαββίδη να μην απασχολούσε κανέναν. Πολύ περισσότερο την κυβέρνηση που σε κάθε περίπτωση απολάμβανε της εμπιστοσύνης του επενδυτή από το Ροστόβ. Να, όμως, που υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες που διαμορφώνουν τις εξελίξεις διαφορετικά από τους σχεδιασμούς που γίνονται στα υπόγεια. Πριν από ένα χρόνο ο κ. Σαββίδης καλούσε τους Έλληνες να «κρατηθούν από τον κ. Τσίπρα» γιατί αυτός είναι η προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον. Το θέμα πλέον είναι από ποιον θα κρατηθεί ο ίδιος και ποιους κρατάει…

* Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα