Ο…Έρωτας στα χρόνια της χολέρας

Εκδήλωση του Υπουργείου Διοικητικής ανασυγκρότησης στο Μουσείο Μπενάκη για την παρουσίαση της Εθνικής στρατηγικής για την διοικητική μεταρρύθμιση . Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκδήλωση του Υπουργείου Διοικητικής ανασυγκρότησης στο Μουσείο Μπενάκη για την παρουσίαση της Εθνικής στρατηγικής για την διοικητική μεταρρύθμιση . Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του αναπληρωτή υπουργού, με αφορμή το βακτήριο χολέρας που εντοπίστηκε σε δημόσιο μαιευτήριο

Και ξαφνικά προέκυψε… Χολέρα. Στα ανήλια υπόγεια δημόσιου μαιευτηρίου το βακτήριο (αγνώστου πολιτικής ταυτότητας) έβαλε σε μπελάδες την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις καταγγέλθηκε ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, που εδώ και μήνες ανταλλάσσει θερμές επιστολές «ερωτικού» περιεχομένου με τον αναπληρωτή υπουργό. Νυν συνδικαλιστής ο ένας, τέως ο άλλος, η δυνατή σχέση των δύο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και σε Άρλεκιν. Θα μπορούσε, αλλά όπως όλα δείχνουν η σχέση εξελίσσεται σε ολέθρια.

Ως εκ τούτου η έκδοση του Άρλεκιν ματαιώθηκε. Και άρχισε το σκληρό ροκ. Ο «έρωτας» στα χρόνια της χολέρας, είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει σε χολερικές καταστάσεις. Και τέτοιες συναντά κανείς καθημερινά στο χώρο της υγείας. Και όχι μόνο. Στο χώρο, όμως, της υγείας το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του αναπληρωτή υπουργού, τα αναδεικνύει τόσο, όσο χρειάζεται για να προβληματίσουν ακόμα και εκείνους που μέχρι πρότινος τα θεωρούσαν «παιδικές ασθένειες».

Τα πρώτα χολερικά συμπτώματα εμφανίστηκαν στο χώρο, πολύ πριν το βακτήριο αρχίσει να κόβει βόλτες στα υπόγεια του μαιευτηρίου. Και μπορεί το χώμα να μη βάφτηκε κόκκινο, τότε που ένας δημοσιογράφος παρ’ ολίγον να βρεθεί τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη, αλλά και οι πλέον ανυποψίαστοι κατάλαβαν ότι ένας από τους τέσσερις βασικούς τύπους του Ιπποκράτη έκανε την εμφάνιση του στο πολιτικό στερέωμα.

Ο τύπος του ανθρώπου που δεν χρειάζεται το βακτήριο ώστε να δείξει με τον τρόπο που συμπεριφέρεται ότι είναι χολερικός. Και για να μην παρεξηγηθώ, με κίνδυνο να θεωρηθώ κι εγώ ένας εξ αυτών που κινδυνολογούν, χολερικός κατά τον Ιπποκράτη είναι ο τύπος που έχει «πολύ δυνατό ταπεραμέντο, είναι ευερέθιστος και θερμόαιμος, δημιουργικός και αποφασιστικός και μπορεί εύκολα να περάσει στο άλλο άκρο και να γίνει ξεροκέφαλος, εγωκεντρικός και αναίσθητος».

Ο Ιπποκράτης τα λέει όλα αυτά για τον χολερικό τύπο, και ελπίζω ότι δεν απειληθεί και αυτός όπως οι δικαστές, οι δημοσιογράφοι, οι νοσηλευτές, και όλοι όσοι τέλος πάντων δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να αντιμετωπίσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν ξέρω πως την έχουν δει στο Μαξίμου, για ποιο λόγο γίνονται ανεκτές τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μέχρι τώρα η περίπτωση αντιμετωπιζόταν, από τον περισσότερο κόσμο, ως γραφική. Δεν είναι πλέον. Διότι μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός να είναι «καλό παιδί», να κάνει καλή παρέα και πάνω στα νεύρα του να λέει και μια κουβέντα παραπάνω, αλλά ακόμα και δίκιο να έχει οφείλει να συγκρατεί τα νεύρα του.

Το γεγονός ότι το Μαξίμου ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές, είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει. Όταν δεν ενοχλείσαι σημαίνει ότι συμφωνείς, ή στη χειρότερη περίπτωση ότι δεν έχεις τη δύναμη να διαφωνήσεις. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να του έχουν «αδυναμία», και να κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μεταμεσονύχτια διασκέδαση για οποιονδήποτε. Ακόμα και για έναν αναπληρωτή υπουργό. Όλοι αγαπήσαμε, αλλά δεν κάναμε κι έτσι. Έστω και στα χρόνια της χολέρας…

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ανιχνεύθηκε βακτήριο χολέρας στο υπόγειο του νοσοκομείου 'Έλενα Βενιζέλου'

Το ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδει τον εντοπισμό βακτηρίου χολέρας στο 'Έλενα'

Υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδουν τα περί χολέρας στο Έλενα

ADVERTISING

SHARE: