Οι “κεκοιμημένοι” του ΣΥΡΙΖΑ και το χέρι της Παναγίας

Οι “κεκοιμημένοι” του ΣΥΡΙΖΑ και το χέρι της Παναγίας
Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο Eurokinissi

Σε μια κυβέρνηση όπως είναι η κυβέρνηση συριζανέλ, δεν είναι απαραίτητος ο εορτασμός της Παναγίας προκειμένου να βάλει η Μεγαλόχαρη το χέρι της.

Ο δεκαπενταύγουστος προσφέρεται διαχρονικά για περισυλλογή και μετάνοια. Για τους πιο τολμηρούς, όλους τους εν πίστει «κεκοιμημένων» συντρόφων του κυρίου Τσίπρα, θαύματα γίνονται και εκτός ωραρίου της Παναγίας. Αρκεί κανείς να πιστεύει σ’ αυτά και κυρίως να έχει το «χάρισμα» να κάνει και τους άλλους να πιστεύουν πως, ό,τι είναι δίκαιο γίνεται πράξη.

Εδώ που τα λέμε σε μια κυβέρνηση- «Αυλή των θαυμάτων», όπως είναι η κυβέρνηση συριζανέλ, δεν είναι απαραίτητος ο εορτασμός της Παναγίας προκειμένου να βάλει η Μεγαλόχαρη το χέρι της. Υπάρχει μόνο μια προϋπόθεση. Κι αυτή είναι να βάλει το χέρι του ο πρωθυπουργός ώστε κάτι που είναι δίκαιο να γίνει πράξη.

Και τέτοιες «πράξεις» έχουν γίνει πάρα πολλές από το χέρι του πρωθυπουργού. Από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέχρι την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τα «θαύματα» διαδέχονται το ένα το άλλο. Σε σημείο μάλιστα να κινδυνεύει η Παναγία να μείνει άνεργη. Διότι μπορεί το «θαύμα» της εξόδου από τα μνημόνια να συμπίπτει με τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά αν δεν έβαζε το χέρι του ο πρωθυπουργός δεν θα χόρευαν οι αγορές πεντοζάλι.

Ενδεχομένως κάποιος να σκεφθεί αφού αυτή η κυβέρνηση κάνει «θαύματα», πως κάηκαν 95 (μέχρι στιγμής) άνθρωποι και καταστράφηκε μια ολόκληρη περιοχή; Προφανώς όσοι έχουν τέτοιου είδους απορίες δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των «εν πίστει κεκοιμημένων» του κυρίου Τσίπρα. Γι αυτούς και για την κυβέρνηση, το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε εκατοντάδες νεκρούς, παρά μόνο μερικές δεκάδες, ήταν ένα «θαύμα».

Σε γενικές γραμμές όλοι στη κυβέρνηση, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, πιστεύουν στα «θαύματα» και επιπλέον στην… Τρίτη παρουσία. Οι χριστιανοί στη Δευτέρα και οι συριζαίοι στην Τρίτη. Την πρώτη φορά (Αριστερά) θα άλλαζαν την Ευρώπη και την Ελλάδα. Τη δεύτερη άλλαξαν οι ίδιοι, ενώ πιστεύουν ότι θα γίνει ένα «θαύμα» και θα κερδίσουν τις εκλογές. Τρίτη και φαρμακερή. Μόνο που μέχρι το επόμενο «θαύμα» θα χρειασθεί, πέραν του κυρίου Τσίπρα, να βάλει το χέρι της και η Παναγία.

Να βάλει το χέρι της ώστε οι αγορές να… συμφωνήσουν με τον κύριο Τσίπρα ότι «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», να βάλει το χέρι της για να μη περικοπούν οι συντάξεις, να εμποδίσει το «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης να μπαίνει στις τσέπες των φορολογουμένων, να βάλει το χέρι της στο στόμα του Ζάεφ να μη λέει τα Σκόπια «Μακεδονία», να «φωτίσει» τον Πάνο Καμμένο να παραμείνει «συνεπής» και να φύγει… μένοντας, και γενικώς να βάλει το χέρι της ώστε οι «κεκοιμημένοι» του κυρίου Τσίπρα, συνεχίσουν να πιστεύουν ότι θα γίνει ένα «θαύμα» και θα σωθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα