Πάμε για (Μουζ) άλλα…

Πάμε για (Μουζ) άλλα…

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει "θέμα" με τον κ. Μουζάλα. Υπάρχει "θέμα", και μάλιστα πολύ σοβαρό, με την κυβέρνηση

Μέσα στα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση- τα περισσότερα εξαιτίας δικών της λαθών και παραλείψεων- ήρθε να προστεθεί, από το πουθενά θα έλεγα, το λεκτικό(;) ατόπημα του κ. Μουζάλα. Ο ίδιος προσπαθώντας να επανορθώσει απέδωσε την… μετονομασία της ΠΓΔΜ στη κούραση. “Εν τη ρύμη του λόγου” ήταν το επιχείρημα με το οποίο ο υπουργός ανασκεύασε τη δήλωσή του στον Π. Τσίμα. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις του υπουργού, αλλά υποθέτω τι θα γινόταν αν ένας υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας, “εν τη ρύμη του λόγου”, αποκαλούσε τα “κατεχόμενα” Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Ο κ. Μουζάλας δεν είναι πολιτικός. Είναι όμως υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης κι αυτό λέει τόσα ώστε να καθίσταται περιττό να εξηγηθεί γιατί το πρόβλημα που ανέκυψε δεν είναι… “ονοματολογικό”, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη. Κι έπειτα δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει ακριβώς αυτό που πρόσθεσε ότι ο “πρωθυπουργός κατανοεί την ευαισθησία του ελληνικού λαού”. Δεν θα ήταν καλύτερο να μάθουμε τη θέση του πρωθυπουργού αντί να γινόμαστε αποδέκτες της “κατανόησής” του; Και γιατί θα πρέπει να περιμένουμε να τη μάθουμε μετά τη Σύνοδο;

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει “θέμα” με τον κ. Μουζάλα. Υπάρχει “θέμα”, και μάλιστα πολύ σοβαρό, με την κυβέρνηση που μέσω του κ. Μουζάλα, παραβίασε απροσχημάτιστα την εθνική γραμμή που εδώ και δεκαετίες τήρησαν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις. Περί αυτού πρόκειται και επ’ αυτού δεν ακούσαμε τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας. Ακούσαμε όμως τον κ. Κυρίτση να λέει ότι οι “δηλώσεις είναι απολύτως ασήμαντες” και τον κ. Μπαλαούρα να καλεί τον κ. Καμμένο “να κάνει πίσω” ώστε να μη προκληθεί κυβερνητική κρίση. Α, και τον κ. Τσιμιτσάκη, σύμβουλο του πρωθυπουργού, να σχολιάζει στο twitter πως μόνο οι εθνικιστές δεν αποδέχονται την ονομασία “Μακεδονία”.

Μετά απ’ όλα αυτά οφείλει ο κ. Καμμένος να αποσαφηνίσει και τη δική του θέση σχετικά με το θέμα που ήγειρε ζητώντας την παραίτηση του κ. Μουζάλα. “Η κυβέρνηση, είπε, έχει τη ψήφο εμπιστοσύνης(εννοεί των ΑΝΕΛ) δεν την έχει ο κ. Μουζάλας… Οι σχέσεις με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες”. Σε καμία πάντως περίπτωση, μετά και απ’ αυτή τη δήλωση, δεν είναι “ξεκάθαρη” η θέση του κ. Καμμένου με τη κοινή λογική. Τι σημαίνει στηρίζω τη κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω τον υπουργό; Ο κ. Μουζάλας είδε φως και μπήκε στη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα; Δηλαδή, η παραίτηση του υπουργού θα ικανοποιήσει το εθνικό συναίσθημα του προέδρου των ΑΝΕΛ, όταν μάλιστα γνωρίζει ότι η πλειονότητα των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την ονομασία θέμα “ασήμαντο” και δευτερεύουσας σημασίας; Εκτός κι αν πιστεύει ο κ. Καμμένος ότι φεύγοντας ο κ. Μουζάλας θα πάρει μαζί του και τις εκπεφρασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί της ονομασίας.

Ηθικό δίδαγμα(παραφρασμένο): Δύο πουλάκια κάθονταν και πλέκανε(εν προκειμένω ξηλώνανε) πουλόβερ. 

*Ο Χάρης Παυλίδης, είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα