Τι τραβάνε κι αυτές οι χορεύτριες…

Τι τραβάνε κι αυτές οι χορεύτριες…

Για ορισμένους ανθρώπους όλες οι μέρες είναι Απόκριες. Άλλος ντύνεται υπουργός και άλλος καταδρομέας

Είναι προφανές ότι δεν χρειαζόταν ο Δημήτρης Βέττας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για όσους δεν είναι φίλοι του κλασικού χορού, προκειμένου να κάνει γνωστό στο πανελλήνιο ότι ένας υπουργός Άμυνας δεν φοράει στολή μπαλαρίνας. Κατά τον κύριο Βέττα αντιθέτως είναι φυσιολογικό ένας υπουργός Άμυνας, ειδικά σε μια αριστερή κυβέρνηση, να φοράει στολή παραλλαγής. Ομολογουμένως η άποψη ενός βουλευτή της Αριστεράς, και δη της «ριζοσπαστικής», είναι ενδιαφέρουσα και σε κάθε περίπτωση προχωρημένη.

Με βάση την άποψη που εξέφρασε μετά πάθους ο βουλευτής, το dress code του εκάστοτε υπουργού Άμυνας είναι η στολή παραλλαγής με ή χωρίς κράνο. Κάθε άλλη ενδυμασία, συμπεριλαμβανομένης της μπαλαρίνας, είναι αυτονόητο ότι δεν αφορά τον υπουργό Άμυνας. Ενδεχομένως να αφορά άλλους υπουργούς, αλλά αυτό επί του παρόντος δεν απασχολεί τον κύριο Βέττα, πολλώ δε μάλλον το μπαλέτο και τη χορογραφία που ακολουθείται στη χάραξη εθνικής πολιτικής. Στο κάτω- κάτω όπως είπε το παν είναι η «μαγκιά». Επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για βουλευτή της Αριστεράς.

«Η χώρα απάντησε με «μαγκιά» στους τούρκους», γι αυτό και «έπεσαν οι σφαίρες, ώστε να δουν τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα»! Ειλικρινά δεν ξέρω ποια είναι η τιμωρία για όσους παραβιάζουν την κοινή λογική, αλλά μάθαμε τουλάχιστον ότι η Ελλάδα έχει «μάγκα» υπουργό. Και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι, αφού όπως είπε ο κύριος Βέττας αυτό «αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό!». Μετά από 48 ώρες συνέβη ένα τραγικό γεγονός που δεν άρεσε στον ελληνικό λαό. Αυτό δεν είναι «μαγκιά». Όπως δεν είναι «μαγκιά» να αποκαλείς «τρελό» τον Ερντογάν. Και βέβαια αυτό δεν είναι «πατριωτικό». Και τέλος πάντων πόσο… ξύδι χρειάζεται για να ξεχάσει κανείς αυτές τις ανοησίες;

Εν τέλει, το ηθικό δίδαγμα σ’ αυτή την ιστορία για αγρίους- κυριολεκτικά και μεταφορικά το… «αγρίους»- είναι ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είναι μπαλαρίνα. Είναι μάγκας και το κέφι του θα κάνει- και το κάνει- και θα ρίξει και μια σφαίρα παραπάνω. Άλλωστε για ορισμένους ανθρώπους όλες οι μέρες είναι Απόκριες. Άλλος ντύνεται υπουργός και άλλος καταδρομέας προκειμένου να εκφράσει μια πλευρά του εαυτού του. Και ανάλογα με τη στολή εκφράζει τις κρυφές επιθυμίες του, τις φοβίες του, ή ακόμα την εκτόνωση από την διαχρονική καταπίεση.

Με την άδεια του κυρίου Βέττα και χωρίς παρεξήγηση, τις περισσότερες φορές ο υπουργός που χειρίζεται θέματα που αφορούν στην εθνική ασφάλεια, αντί να κάνει «μαγκιές» με στολή παραλλαγής, δεν θα τον παρεξηγήσει κανείς να κάνει ένα alignment όταν πρόκειται για το εθνικό συμφέρον. Αλλά που να ξέρει ο κύριος Βέττας τι τραβάνε κι αυτές οι χορεύτριες…

* Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα