Μας ψεκάζουν εξωγήινοι

Μας ψεκάζουν εξωγήινοι

Και μας λένε ότι πρέπει και να αλλάξουμε φύλο (μεταξύ άλλων)

Πριν λίγες ώρες, μία από τις ειδήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο στο site μας, ήταν η εξής:

"Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας μας. Συγκεκριμένα, το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106) και η πηγή του είναι άγνωστη".

Και συνέχιζε το ρεπορτάζ ως εξής: "Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία, αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσής τους".

Επί της ουσίας, οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων με αυτήν εργαστηρίων ανίχνευσαν στην ατμόσφαιρα ίχνη ρουθηνίου-106 σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, κάτω των πέντε χιλιοστών του μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο αέρα (mBq/m3). Τι σημαίνει όλο αυτό; Πως πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή για το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας, ενώ η αιτία δεν εντοπίζεται στη χώρα μας κατά πάσα πιθανότητα.

Ξαφνικά θυμηθήκαμε το περιβάλλον και την υγεία μας

Παρόλα αυτά, όλοι ανησυχήσαμε, όλοι αναλογιστήκαμε ότι κάτι κακό μπορεί να συμβαίνει με το περιβάλλον και όλοι σκεφτήκαμε πως τίποτα τελικά δεν είναι αυτονόητο, παρότι μπορεί να κάνουμε πως η υγεία δεν είναι η πρώτη μας σκέψη όταν ξυπνάμε το πρωί. Άλλωστε το "κακό" ήταν πάνω από τα κεφάλια όλων μας ανεξαιρέτως.

Η αυθόρμητη ανησυχία προέκυψε γιατί πολύ απλά το περιβάλλον είναι η υγεία, είναι η ζωή μας. Γνωστό επίσης και ριζωμένο βαθιά μέσα μας, το ότι υγεία εκτός υγιούς περιβάλλοντος δεν είναι υγεία. Και το υγιές περιβάλλον, είναι δημόσιο συμφέρον.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, συγχέουμε το δημόσιο συμφέρον με το κρατικό. Δημόσιο συμφέρον όμως είναι αυτό που αφορά τον Δήμο, την Πόλη, την κοινωνία, την κοινότητα, το χωριό, τους κατοίκους, δηλαδή εμάς. Τους κατοίκους της Χαλκιδικής, και του Ελληνικού και όλων των περιοχών που πολλοί μιλάνε για αυτές, πολλοί τις εκμεταλλεύονται πολιτικά, και λίγοι σέβονται το συμφέρον και την υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει ορθώς να γίνουν και να προχωρήσουν, αν υπάρχει δημόσιο συμφέρον που διασφαλίζεται πίσω από αυτές, με γνώμονα τη δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. Δηλαδή με γνώμονα (και) την τσέπη του πολίτη, αλλά και την υγεία του πάνω απ' όλα. Με σεβασμό στον πολιτισμό και τη φύση. Με σεβασμό στον Άνθρωπο.

Κάπου εδώ τελειώνει η μικροκομματική ή παραπολιτική κόντρα, πείτε την όπως θέλετε. Το δόγμα "ιδιωτικοποιήσεις με οποιοδήποτε τρόπο", είναι επικίνδυνο γιατί πολύ απλά δεν σέβεται τον πολίτη. Οι Σκουριές, το Ελληνικό, είναι έργα που θα βοηθήσουν την οικονομία και την ανάπτυξη, αρκεί να ολοκληρωθούν βάσει των νόμων και βάσει δίκαιης ανάπτυξης. Από εκεί και πέρα, στοίχημα της παρούσας κυβέρνησης είναι να αναδείξει περαιτέρω το ότι το δημόσιο, δεν σημαίνει και κρατικό και να το αποδείξει αυτό με πράξεις.

Να αναδείξει δηλαδή εμπράκτως, πως προχωρά στην πολυπόθητη ανάπτυξη με όρους ενός νέου κοινωνικού κεφαλαίου. Και από την άλλη η αντιπολίτευση οφείλει να τοποθετηθεί με σαφέστερα επιχειρήματα ως προς το πώς θέλει να προάγει την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση κεφαλαίων σε σχέση με το περιβάλλον και την υγεία, και να μην κρύβεται πίσω από τις κατηγορίες για ιδεοληψίες της απέναντι πλευράς.

Εκτός αν πιστεύει η αντιπολίτευση πως η περιβαλλοντική μόλυνση οφείλεται σε εξωγήινους που μας ψεκάζουν και ενίοτε επισκέπτονται και τη βάση τους στον Υμηττό, απ' όπου προσπαθούν να αλλάξουν μυαλά σε 15χρονα straight αγόρια και κορίτσια του τόπου.

ΥΓ. Τα παραπάνω γράφτηκαν για τις περιβαλλοντικές συνέπειες των “μεγάλων έργων” τις οποίες θυμόμαστε μόνο όταν φτάνουμε μπροστά σε μια οικολογική καταστροφή ή όταν ερχόμαστε μπροστά σε μια είδηση που καταγράφει εμφάνιση ενός “αγνώστου” ρουθηνίου. Τα περί φορολογίας είναι σεβαστά και θα κριθούν σε βάθος ολοκλήρωσης της τετραετίας όταν και θα έχουμε φτάσει στο σημείο να κρίνουμε και τα περιβόητα νούμερα-στόχους της αναθεωρούμενης δημοσιονομικής πολιτικής.

ADVERTISING

SHARE: