Όταν ο Καμμένος λέει τη ΠΓΔΜ ‘Μακεδονία’, δεν ανοίγει ρουθούνι

Όταν ο Καμμένος λέει τη ΠΓΔΜ ‘Μακεδονία’, δεν ανοίγει ρουθούνι
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι ο Καμμένος είχε πει τη ΠΓΔΜ, Μακεδονία (Vid)

25 Ιανουαρίου του 2016. Ο Πάνος Καμμένος αποκαλεί και εκείνος τη ΠΓΔΜ, Μακεδονία. “Να βρούμε σύνθετο όνομα για τη Μακεδονία”, αναφέρει τη ρύμη τού λόγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά τότε, δεν είχε ανοίξει ρουθούνι. Ουδείς αντέδρασε, ουδείς ζήτησε την παραίτηση του.

Στο παρακάτω βίντεο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ που έχει κάνει σημαία του την αποπομπή Μουζάλα, αναφέρει τρεις φορές τη λέξη “Μακεδονία”.

Στο 27:29 και στο 27:53 δείχνει να αναφέρεται στη γεωγραφική περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Η τρίτη αναφορά του, στο 28:24 έχει ως εξής, σχολιάζοντας τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ: “Οι θέσεις που έχει πάρει μέχρι τώρα ως βουλευτής, είναι “ναι” στο σχέδιο Ανάν, είναι “ναι” στο να βρούμε σύνθετο όνομα για την Μακεδονία”.

Το βίντεο έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το ίδιο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωστόσο το περιστατικό δεν είχε πάρει διαστάσεις μέχρι να ανακύψει ζήτημα αποπομπής Μουζάλα.

Εν προκειμένω, αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του κάνουν επίδειξη δύναμης προς άγραν ψήφων, ή αλλιώς για να αναθερμάνουν το εκλογικό κοινό τους. Το κόμμα του είναι κυβερνητικός εταίρος και ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει με τη στάση του αν ανέχεται τελικά ή αν μπορεί να κατευνάσει, τις ψηφοθηρικές “κορώνες” εν μέσω καταιγίδας. Η πραγματική καταιγίδα αφορά το προσφυγικό και τους ανθρώπους που πνίγονται σε θάλασσες και ποτάμια, ή αναγκάζονται να ζουν μέσα στις λάσπες και δεν “βρέχει” επί της ουσίας τα έδρανα των κοινοβουλίων. Η πραγματική καταιγίδα είναι το ανθρωπιστικό πρόβλημα και τα άλλα δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν σε τέτοιο βαθμό υπερβολής.

Οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις θα έπρεπε επίσης να περάσουν σε δεύτερη μοίρα μετά τη συγγνώμη του Γιάννη Μουζάλα. Το κόμμα των ΑΝΕΛ δίνει συνέχεια σε όλη την αντιπαράθεση προσπαθώντας να καπηλευθεί τη συγκυρία και να επιβιώσει. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή Καμμένου στο δόγμα, “ή εκείνος ή εγώ”.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον Πάνο Καμμένο, ένα βήμα μάλιστα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, με ανθρώπους να υποσιτίζονται και να υποφέρουν πίσω από τα τείχη της ντροπής. Για το δικό του “ατόπημα” δεν υπήρξε καμία αυτοκριτική, καμία ανακοίνωση. Για το “σφάλμα Μουζάλα”, έχουμε πόλεμο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανεχτεί αυτή τη λογική, θα έχει κάνει μια ξεκάθαρη υποχώρηση έναντι ενός εταίρου που απειλεί, δείχνοντας ότι μπορεί να τραβάει από το μανίκι το Μαξίμου όποτε θέλει. Το “αναγκαίο καλό” γίνεται ακροδεξιό βαρίδι όσο κι αν αρνούνται να το δουν οι άνθρωποι του πρωθυπουργού.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο και αν προκαλεί, όσο κι αν ωρύεται και αν γρυλίζει, στο τέλος δεν θα φύγει από τη συγκυβέρνηση. Αυτό δείχνει και η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον Νίκο Παππά.

Εκτιμώ επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα απομακρύνει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρά τα όσα ακούγονται. Δεν ξέρω όμως αν τελικά χαίρομαι και με τα δύο σκέλη των παραπάνω εκτιμήσεων. Η παραμονή Καμμένου θα συνεχίσει να είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί με την επόμενη αφορμή, κάτι που θα διαιωνίσει την κυβερνητική αστάθεια, την πολυγλωσσία και τις απειλές ακροδεξιάς “απόχρωσης”. Καθόλου τιμητικό το τελευταίο για μια κυβέρνηση που διατείνεται ακόμη πως είναι “Αριστερή”.

Αν τελικά απομακρυνθεί ο Πάνος Καμμένος, ή αν φύγει, θα μιλάμε για αλλαγή κυβερνητικού εταίρου με “φαβορί” το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ποτάμι και Λεβέντης άλλωστε, “έβαλαν πλάτη” υπέρ Μουζάλα. Το ενδεχόμενο εκλογών φαντάζει απίθανο στα δικά μου μάτια και η αλήθεια είναι πως εν μέσω πολυεπίπεδης κρίσης, καλό θα είναι να αποφευχθούν. Η συνέχεια τις επόμενες ώρες.

Πηγή βίντεο: Anemos Antistasis

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα