Παλιό ΠΑΣΟΚ και νέα παλιά ονόματα

Παλιό ΠΑΣΟΚ και νέα παλιά ονόματα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Από την... Ελιά, φτάσαμε στο "Κίνημα Αλλαγής" που σαν όνομα για τον φορέα της Κεντροαριστεράς, παραπέμπει σε ένα ψηφιακό τρολάρισμα σοσιαλιστικής ρετροσπεκτίβας. Σημεία των καιρών

Είναι προφανές πως εκεί στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς παρακολουθούν τα social media. Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς επέλεξαν για όνομα το… ευφάνταστο “Κίνημα Αλλαγής”.

Η ονοματοδοσία ήρθε μετά τη σημερινή συνάντηση Φώφης και Σταύρου κατά την οποία συμφωνήθηκε δε, υπό την “ταμπέλα” του νέου ονόματος να λειτουργήσουν ΔΗΣΥ, Ποτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου.

“Είμαστε αποφασισμένοι να γεννήσουμε κάτι νέο”, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου φορέα, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη σελίδα στο Facebook, Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, ανακοίνωναν τη λειτουργία καφέ-μπαρ στο Γκάζι το οποίο θα εγκαινιαστεί αυτή την Πέμπτη. Και πώς θα λέγεται; “Αλλαγή”…

Δεδομένου ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν την FB σελίδα και αυτό αποδεικνύεται από κατά καιρούς αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται πως οι νυν ηγέτες του φορέα αποσκοπούν στο να καρπωθούν λίγη από την ορμή που έχει λάβει το ρετρό ΠΑΣΟΚ στο ψηφιακά δεδομένα.

Άλλωστε, το όνομα “Αλλαγή” μόνο ως καινούργιο και ρηξικέλευθο δεν μπορεί να νοείται, μιας και παραπέμπει ευθέως στα Παπανδρεϊκά χρόνια του Ανδρέα, δίνοντας ως υπόσχεση μια εσάνς επαναφοράς των χρόνων εκείνων. Σημειολογικά λοιπόν, αυτό που στο διαδίκτυο μπορεί να μεταφέρεται ως χιούμορ, δείχνει πλέον να βρίσκει χώρο και στους κομματικούς οργανισμούς και μηχανισμούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται πως το Ποτάμι δεν αλλάζει, αλλά εντάσσεται στο σοσιαλιστικό ρεύμα της Κεντροαριστεράς, η οποία ψάχνει και προσπαθεί να εφεύρει νέα “παλιά” συνθήματα.

Όπως άλλωστε σημείωναν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου σε πρόσφατη ανακοίνωση τους, καλό θα ήταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν την Κεντροαριστερά κοντά στα παραδοσιακά τους σύμβολα.

Τέτοιο σύμβολο είναι και η Αλλαγή. Και φαίνεται πως στη Χαριλάου Τρικούπη, διαβάζουν τις αναρτήσεις που τους αφορούν και τις αξιολογούν ιδιαιτέρως σοβαρά. Το αν κάνουν καλά, θα φανεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις…

*Ο Χρήστος Δεμέτης είναι αρχισυντάκτης του News 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα