Το δεύτερο βιτριόλι στην Κούνεβα

Το δεύτερο βιτριόλι στην Κούνεβα

Το πόθεν έσχες της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα έδωσε εορταστική τροφή για αήθη σχόλια

Δεν καταλαβαίνει ο “θυμόσοφος” σχολιαστής του πληκτρολογίου από γιορτές αγάπης.

Φοράει τις παρωπίδες του, τα χρωματιστά γυαλιά του και επιδίδεται σε κακόβουλη κριτική των πάντων εκτοξεύοντας το δικό του βιτριόλι απέναντι ακόμη και στα θύματα δολοφονικών επιθέσεων. Στη φαρέτρα του έχει βέλη μισανθρωπιάς και ο στόχος μεταβάλλεται ανά την περίσταση. Εν προκειμένω, στόχος είναι και πάλι η ακτιβίστρια ευρωβουλευτής, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η γυναίκα που τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και μόνιμες βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Η γυναίκα που το 2014 δήλωνε: “Συνεχίζω τη θεραπεία, ωστόσο αναπνέω με δυσκολία, ο οισοφάγος έχει αλλάξει και έχω ελάχιστη όραση από το ένα μάτι, το άλλο μάτι δεν υπάρχει. Είμαι αρκετά καλύτερα από τότε. Εντάξει, έζησα κιόλας γιατί τότε δεν ήταν ακόμη σίγουρο αν θα ζήσω. Ζω και συνεχίζω τις θεραπείες μου. Είμαι αρκετά καλύτερα στην εμφάνιση. Τίποτα δεν έχω φοβηθεί. Δεν μπορείς να ζεις με φόβους. Ο φόβος σε καταστρέφει. Πρέπει να ζεις με συμπόνοια και σεβασμό”.

Η γυναίκα που έχει κάνει 30 χειρουργικές επεμβάσεις και εκλέχθηκε με 158.377 ψήφους τον Μάιο του 2014 για να συνεχίσει από το νέο της πόστο τη δράση της.

Τριάντα χειρουργικές επεμβάσεις στο μυαλό χρειάζονται εκείνοι που την εξύβρισαν χυδαία, αλλά και πάλι δεν νομίζω πως θα αλλάξουν. Ενέσεις ανθρωπιάς χρειάζονται επίσης και βιταμίνες συμπόνοιας, αλλά επαναλαμβάνω, και πάλι δεν νομίζω πως θα αλλάξουν.

Αισθάνθηκα εξοργισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Ευρωβουλευτή. Δεν με ενδιαφέρει ποιο κόμμα εκπροσωπεί, με ενδιαφέρει η ιστορία της και η μάχη που δίνει, για ζωή και για αξιοπρέπεια, δική της και των άλλων.

Πριν λίγο καιρό αναγκαζόταν να ζητήσει να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης της για την επίθεση με οξύ, μιας και οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ποτέ. Και τώρα, τον Δεκέμβριο του 2016, το θύμα της καθόλου τυφλής βίας, αναγκάζεται να απαντήσει στη νέα θυματοποίηση της και να εξηγήσει κάποια πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, για το πόθεν έσχες της.

Αναγκάζεται να πει εκ νέου, γιατί το έχει ξαναδηλώσει, πως οι 340.000 ευρώ που βρίσκονται σε καταθέσεις της σε Βέλγιο, Γαλλία και Βουλγαρία είναι από δωρεές ανθρώπων που συνέδραμαν για να βρει πάλι μέρος της όρασης της και να μπορέσει να ανακτήσει τη φωνή της. Μιλάμε για καταθέσεις που έγιναν μέχρι το 2014 σε τράπεζες της Γαλλίας και του Βελγίου, σε κλινικές των οποίων βρέθηκε για τα δύσκολα χειρουργεία που δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και για καταθέσεις συμπατριωτών της στη Βουλγαρία, χώρα καταγωγής της.

Αναγκάζεται ακόμη η γυναίκα να πει πως πρόκειται για χρήματα που μαζεύτηκαν από επώνυμους και ανώνυμους πολίτες από Ελλάδα και εξωτερικό, το διάστημα που νοσηλευόταν στη Γαλλία και μπαινόβγαινε στα χειρουργεία για την “αποκατάσταση” της. Και για ποια αποκατάσταση ακριβώς μιλάμε; Το πρόσωπο της αποδεικνύει όσα δεν θέλουμε να δούμε στον καθρέφτη μας.

Η κ. Κούνεβα έχει λάβει 0 ευρώ από την αποζημίωση των 250.000 που κέρδισε δικαστικά από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν και έχει ξοδέψει χιλιάδες άλλα στις κλινικές της Γαλλίας.

Για την ακρίβεια το 2013 επιδικάστηκε στην Κωνσταντίνα Κούνεβα αποζημίωση 250 χιλιάδων ευρώ για την επίθεση που δέχτηκε εκ των οποίων τα 80 χιλιάδες θα δίνονταν άμεσα. Το εφετείο αργότερα ανέτρεψε την απόφαση αυτή και ακόμη περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει (σημείωση: η εργοδοσία αθωώθηκε).

Εξοργίζομαι και θλίβομαι που μέρος των ΜΜΕ και ανώνυμοι σχολιαστές αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πόθεν έσχες της καθαρίστριας που τα έβαλε με τη μαφία και παραλίγο να πεθάνει, με τρόπο, το λιγότερο, προσβλητικό. Με πηχυαίους τίτλους, με κορώνες, με ειρωνείες και τσουβάλιασμα. Εξοργίζομαι που οι ίδιοι άνθρωποι προβαίνουν σε μονομερή κριτική και αφήνουν στο απυρόβλητο τα “τζάκια”, όλων των κομμάτων, όλων των χρωμάτων.

Πράγματι, η κ. Κούνεβα ως ευρωβουλευτής πρέπει να δικαιολογήσει τα χρήματα που λαμβάνει, που έχει λάβει και δηλώνει. Όμως αν σε κάποιους φαίνονται εξωφρενικά πολλά, ας αναλογιστούν για πέντε λεπτά το τι έχει περάσει αυτή η γυναίκα όλα αυτά τα χρόνια και το τι θα περάσει στο άμεσο μέλλον και ας προσπαθήσουν να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση της. Αλλά δεν μπορούν, γιατί βαφτίζουν “λαμόγια” μονάχα εκείνους που τους συμφέρει, γιατί δεν έχουν όραμα και δεν έχουν καρδιά για να μπουν στα παπούτσια κάποιου που δέχθηκε στο κορμί του τις συνέπειες της ακτιβιστικής του δράσης.

Από την άλλη, κάποιοι άλλοι είπαν πως θα μπορούσε η κ. Κούνεβα να επιστρέψει για κοινωνικούς λόγους, μέρος αυτών των χρημάτων που δέχθηκε από δωρεές. Κι εδώ έχω να πω όμως, πως όταν δίνεις βοήθεια σε κάποιον που τη χρειάζεται για να σωθεί, δεν την προσφέρεις υπό όρους, ούτε ζητάς διαβεβαιώσεις για ανάλογη δράση από εκείνον που θυματοποιήθηκε. Άρα ούτε αυτό το επιχείρημα στέκει, άσε που όσοι το χρησιμοποιούν, αμφιβάλλω αν έχουν συνδράμει ποτέ σε οτιδήποτε για κάποιον συνάνθρωπο τους. Αυτός που πραγματικά προσφέρει, συνηθίζει να κρατά το στόμα του κλειστό.

Το να κρίνεις την κ. Κούνεβα για την πολιτική της διαδρομή, με πολιτικά επιχειρήματα, είναι κάτι σεβαστό αλλά διακριτό από το να την κατακεραυνώνεις με τον χειρότερο, τον πλέον κατάπτυστο δημόσιο λόγο για τα λεφτά που δέχθηκε για να βελτιώσει την υγεία της. Όταν αυτά τα δύο περιπλέκονται, τότε μιλάμε για δόλο και για απαξίωση του ιδίου του δημόσιου λόγου και των λογικών επιχειρημάτων.

Εν κατακλείδι, η “ανάδειξη του πόθεν έσχες της πολιτικού Κούνεβα”, δεν είναι μόνο ζήτημα μισανθρωπιάς, είναι ζήτημα μονομερούς κριτικής, κακόβουλης αντιπολίτευσης και εσκεμμένου θορύβου για να μείνουν στο περιθώριο του Τύπου τα αδήλωτα χρήματα, οι μίζες και οι σκιερές δουλειές κάποιων άλλων.

Η πάλη δεν είναι μόνο ταξική, σύντροφοι. Δυστυχώς, είναι τοξική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα