Η πονηρία του Ιερώνυμου με τη βίλα που θα γίνει γηροκομείο

Η πονηρία του Ιερώνυμου με τη βίλα που θα γίνει γηροκομείο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η πονηρία για να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία. Δείτε βίντεο με δηλώσεις του

Επί παντός επιστητού μίλησε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Μega.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να πει ψέματα για να νικήσει το τέρας της γραφειοκρατίας.

Τα τελευταία τρία χρόνια, είπε πως προσπαθούσε να πείσει τους αρμόδιους των υπουργείων να του δοθεί άδεια για να φτιάξει η Εκκλησία γηροκομείο στην Πεντέλη αλλά εξαιτίας της γραφειοκρατίας κάτι τέτοιο δεν γινόταν.

“Μου είπαν ότι επιτρέπονται επαύλεις με πισίνες, αλλά όχι ιδρύματα”, είπε. Έτσι, όταν είδε πώς η γραφειοκρατία δεν μπορεί να ξεπεραστεί, δήλωσε ότι θα φτιάξει και αυτός μια έπαυλη για τον εαυτό του.

“Ολοκληρώνεται φέτος και μόλις είναι έτοιμη θα πω ότι έχει πολύ υγρασία εκεί για να μείνω και θα την παραχωρήσω στους γέροντες”, δήλωσε.

Αναφερθείς στον μισθό του, είπε πως διαμορφώνεται στα 1920 ευρώ.  “Πιστεύετε πως είναι υψηλός αυτός ο μισθός; Ούτε βεβαίως που μένει… Μέχρι να κατεβώ τη σκάλα της Αρχιεπισκοπής έχει μοιραστεί…”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον ρόλο της εκκλησίας και τις επικρίσεις που δέχεται είπε πως “δεν είναι δυνατόν μία κρίση οικονομική, πολιτική και κοινωνική να μην αφήσει ανεπηρέαστη την εκκλησία… Θα εκμεταλλευτώ και το τελευταίο τετραγωνικό της περιουσίας της Εκκλησίας για να βοηθήσω τον κόσμο”.

Παράλληλα, σχετικά με τη περιουσία της Εκκλησίας είπε πως συνίσταται σε “μερίσματα και ακίνητα”, ενώ αναφερθείς στους ιερείς που ζητούν χρήματα για μυστήρια σημείωσε πως “όσοι παιρνουν χρήματα απο μυστήρια είναι εκτροπή. Πρέπει να τιμωρούνται”.

“Δεν έχουμε διαθέσιμα να πληρώσουμε τους μισθούς των υπαλλήλων. Κινδυνεύει και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τα “επιχειρηματικά σχέδια” της Εκκλησιας είπε πως είναι και αυτά “μια μετατροπή της ύλης σε πνεύμα. Κάθετί που γίνεται για τον λαό είναι Άγιο έργο”.

Τέλος, δήλωσε πως έχει κάνει την επανάστασή του και πως “όποιος δεν κάνει την επανάσταση του δεν είναι ευτυχισμένος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα