Φωτιά στη Κινέτα: Σε οικισμούς μπήκαν οι φλόγες – Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Φωτιά στη Κινέτα: Σε οικισμούς μπήκαν οι φλόγες  – Απομακρύνονται οι κάτοικοι
H φωτιά στην Κινέτα Eurokinissi

Αρχικά οι άνεμοι κατηύθυναν το πύρινο μέτωπο προς το βουνό, όμως πλέον άλλαξε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο άνεμος και κατηύθυνε την πυρκαγιά μέσα στους οικισμούς Γαλήνη, Μαρούλα, Πανόραμα 2 και Πανόραμα 3-Οι ισχυρότατοι άνεμοι και η τεράστια ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική που πλέον έχει σχεδόν διπλασιάσει τις δυνάμεις της, με τις ενισχύσεις που μετέβησαν στο σημείο.

Δυστυχώς, τα χειρότερα γίνονται εφιαλτική πραγματικότητα πλέον στην Κινέτα. Ήδη η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα εκτός από το βουνό, εισήλθε σε τρεις οικισμούς: στη Γαλήνη, στην Μαρούλα και στο Πανόραμα 2, που εκκενώνονται από τους κατοίκους τους, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται έξω και από τέταρτο οικισμό και συγκεκριμένα, στο Πανόραμα 3.

Η πυρκαγιά εξαπλώνεται με δραματική ταχύτητα στο πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη στη Κινέττα και συγκεκριμένα στην περιοχή Αέρας.

Αρχικά, οι άνεμοι κατηύθυναν το πύρινο μέτωπο προς το βουνό, όμως σύντομα άλλαξε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο άνεμος και έριξε το πύρινο μέτωπο στους οικισμούς που προαναφέρθηκαν όπου οι φλόγες ήδη περνάει μέσα από τις αυλές των σπιτιών.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι και η τεράστια ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική που πλέον έχει σχεδόν τριπλασιάσει τις αρχικές δυνάμεις της, με τις ενισχύσεις που μετέβησαν στο σημείο, ενώ αναμένονται και άλλες ενισχύσεις από Καλάβρυτα, Μεσολόγγι, Άρτα και γενικά από όσες περιοχές της επαρχίας δεν βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν συνολικά 80 άντρες της Πυροσβεστικής με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Δυστυχώς, τα βασικά στοιχεία που καθιστούν πολύ δύσκολη την κατάσταση, είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι, το γεγονός ότι οι ενισχύσεις από επαρχία έρχονται από πολύ μακριά και θα αργήσουν να φτάσουν αφού οι γειτονικές περιοχές έχουν καθηλωμένες δυνάμεις εξαιτίας του ότι βρίσκονται επίσης σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και ό,τι η ένταση των ανέμων δεν προβλέπεται να πέσει πριν τις 6 το απόγευμα, με την φωτιά να βρίσκεται ήδη εντός των οικισμών της Βόρειας Κινέττας.

Λόγω της πολύ χαμηλής ορατότητας στο σημείο και του κινδύνου από την πυρκαγιά διεκόπη εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 39ο χλμ. έως το 57ο χλμ. Το μεγάλο πρόβλημα τώρα είναι πως θα διοχετευθεί προς τα πίσω η κυκλοφορία για όσα οχήματα έχουν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα