Παρασκευή και 13 πλην 1

Παρασκευή και 13 πλην 1
Εξωτερική άποψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Παράξενο πράγμα η δημοσιότητα...

Παράξενο πράγμα η δημοσιότητα: τον Σεπτέμβριο, μετά από την εμφάνιση Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όλα τα μάτια – και όλα τα πολιτικά στοιχήματα – έπεσαν στην επένδυση του Ελληνικού. Λίγο μετά ήλθαν οι συνεδριάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, οι διαφωνίες επί διαφωνιών. Και τώρα που τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν, δεν ασχολείται – σχεδόν – κανείς. Και ούτε πρόκειται.

Λογικό: όπως είναι γνωστό, για να έχουμε είδηση πρέπει ο άνθρωπος να δαγκώσει τον σκύλο. Είναι όμως και ένα δομικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας – στους σεισμούς σεισμολόγοι, στις φωτιές πυροσβέστες, στην κρίση οικονομολόγοι, στο «σκοπιανό» διεθνολόγοι. Και μετά από λίγο, σιωπή και λησμονιά – κάθε θαύμα, τρεις ημέρες…

Είμαστε η κοινωνία ενός λαϊκού κράτους, εντός της οποίας η Εκκλησία θεωρεί ως απολύτως φυσικό να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την γνωμάτευσή της επί του ονόματος της γειτονικής μας χώρας. Τι έχει να κάνει με την αγάπη του Θεού το όνομα των Σκοπίων; Λογικά, δεν έχει να κάνει – αλλά ποιος χρησιμοποιεί την λογική του όταν μπορεί να πει και να κάνει όσα του φέρνουν πελατεία; Αυτό που σε μία άλλη χώρα – από τις γνωστές, τις ευρωπαϊκές , αλλά και στις περισσότερες από τις πιο μακρινές – θα ήταν αδιανόητο, εδώ είναι αυτονόητο.

Αλλά μήπως και οι Ιεράρχες δεν είναι καθ’ εικόνα και ομοίωση όλων ημών των υπολοίπων; Είπαμε, στους σεισμούς σεισμολόγοι – και μετά σιωπή, περιμένοντας την επόμενη ειδικότητα που θα μας δώσει η επικαιρότητα.

Να, όπως το σωματείο του Μετρό της Αθήνας, που αποφάσισε απεργία για αύριο – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης. Με μία ανακοίνωση που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση ανάμεσα στις πιο οργισμένες κομματικές δηλώσεις , οι συνδικαλιστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μία ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

Άρα, το σκορ στο ματς κυβέρνησης – σωματείου διαμορφώνεται σε 10 – 1 για το 2018, μιας και όλες τις υπόλοιπες ημέρες την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου την κλέβει η κυβέρνηση και μόνον αύριο, Παρασκευή, οι συνδικαλιστές.

* Ο Στέφανος Τζανάκης είναι διευθυντής του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα