Σούδες, πολλές Σούδες, περισσότερες Σούδες

Σούδες, πολλές Σούδες, περισσότερες Σούδες
12:22
Μήπως βρισκόμαστε σε προεμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία και μας το κρύβουν, μη μας χαλάσουν τη διάθεση; Οπότε προσχωρούμε στο δόγμα si vis pacem, para bellum – αν επιθυμείς δηλαδή ειρήνη, παρασκεύαζε πόλεμο; Επαρκώς αριστερό τούτο!
12:23
Μέσα στο διαταραγμένο υποσυνείδητό μου έχουν στήσει τρελό χορό. Τόσο η πρώτη αγορά του προηγούμενου αιώνα όσο και η αναβάθμιση του επόμενου αιώνα, του τρέχοντος δηλαδή.
12:23
Αντικριστός είναι, τουτέστιν καρσιλαμάς. Ο Κασόγκι, τον οποίο προσφάτως χάσαμε, και ο Λούβαρης με την ανήκεστο χτυπούσαν παλαμάκια και κρατούσαν τον ρυθμό. Ο Μπέιζιλ Ζαχάρωφ απείχε.
12:23
Στα μέσα και στα έξω 'κεί πέρα προσωποποιημένο το εδώ υποκατάστημα της Μάρτιν Λόκχαντ, της παραγωγού των F-16.
12:23
Ερμη Ελλάς, όταν η χρεία και τα χρέη σε κουρταλούν, η πολυδιάστατη, πολυδιάσπαστη, ισόπλευρη, πολύπλευρη εξωτερική πολιτική σε μάρανε!
12:23
Ο Δονάλδος, dealer κατ' επάγγελμα, υποστηρίζει ανακριβέστατα ότι το προσυμφωνημένο κόστος ανέρχεται σε 2,4 και κάτι δισ. Ο Τζανακόπουλος διαψεύδει και αντιτείνει: μόνο 1,1. Τα λοιπά είναι αντισταθμιστικά (offsets). Σε αυτά όμως συντελείται το όργιο, αν συμφωνηθούν. Ρωτήστε τον Ιωάννη Σμπώκο, τον διπλοτριπλοκαταδικασμένο.
12:24
Πάντως εμείς στηρίζουμε το φιλάληθες πατριωτάκι. Εχει ζήσει και δύο χρόνια στο Αιγάλεω όπου έδρευε το μπαρουτάδικο - καλυκοποιείον – πυριτιδοποιείον. Αρα γνωρίζει από εξοπλιστικά.
12:24
Λέτε να παρα-ανοιχθήκαμε ως Ελλάς και ως Ευρωπαίοι (κατά καιρούς...) στον ήδη ξοφλημένο Δονάλδο που δεν είναι και τόσο αγαπητός στους εταίρους μας;
12:24
Ο ίδιος, πάντως, πέραν των προπαρασκευασμένων ωραιολογιών υπήρξε πλατωνικός, δηλ. υπερσυγκρατημένος στην ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων μας. Ωραιολογίες είπα; Αερολογίες ήθελα να εκστομίσω. Με το συμπάθιο.
12:24
Και άκομψο -τουλάχιστον- να αποκαλύπτει έτσι στην ψύχρα deal! Ηθελε, όμως, και αυτός να απευθυνθεί στον σκληρό πυρήνα αυτών που τον εξέλεξαν: Λευκοί, ανασφαλείς εργάτες, Τεξανοί που τρίβουν τα χέρια τους.
12:25
Σούδες, πολλές Σούδες, περισσότερες Σούδες. Ακτια, Αράξοι, Ανδραβίδες, ας δώκουμε! Ας κάνουν πικετοφορία διαμαρτυρίας οι Χανιώτες Σταθάκης, Πολάκης, Μπαλωμενάκης και μία κυρία. Τέσσερις εκλέγει ο νομός, άπαντες ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά οι Αχαιοί και οι Ηλείοι. Σία, Μάκης και λοιποί.
12:25
Ως εκ τούτου γιατί όχι και το Καστέλι; Δεν πιστεύω να θέλουν το αεροδρόμιο που θα κατασκευάσουμε εκεί ιδίοις αναλώμασιν! Σε άλλο σημείο να πάνε! Να δουλέψουν και οι Κρήτες οικοδόμοι! Λευκοί είναι! Εστω και λίγο μελαμψοί. Αραγε αυτό και μόνο θα 'ναι το αντάλλαγμα; Μήπως θα μας ταΐσουν με κάποιο μυστικό πρωτόκολλο; Πάντως αυτά της Σιών είναι ανύπαρκτα.
12:25
Η αντίληψη ότι ο ανταγωνισμός στα εξοπλιστικά με τη γείτονα είναι μάταιος, διότι πάντοτε θα είμαστε από κάτω ως το ένα έβδομό της κρίνεται ως ντεμοντέ; Οπως επίσης και το ότι οφείλουμε να δούμε αλλιώς τα ελληνοτουρκικά;
- Φαίνεται ότι πρέπει να πάω να κοιταχτώ, διότι ο πολύς κοσμοπολιτισμός του Διαφωτισμού χτυπάει κατακέφαλα.
12:25
Κι όμως, κάτι τέτοιο πρέσβευε η πολύπλευρη και πολυδιάστατη Αριστερά έως πρόσφατα...
12:25
Αναγκαία η αναβάθμιση, αποφαίνεται η αντιπολίτευση, πλην ΚΚ! Κάτι θα γνωρίζει και αυτή η έρμη, αλλά δεν μας το λέει. Διαφωνεί στο ύψος του κόστους. Ιδωμεν.
12:25
Μέρκελ και κομπανία ελλοχεύουν. Λέτε να μας προκύψει αναβάθμιση Λέοπαρντ, φρεγατών και Μιράζ;
12:25
Δεν βαριέσαι. Εχουμε Κοτζιά - Καμμένο, ατλαντιστές πατεντάτους. Ποιος θα το περίμενε; Ο δεύτερος, βέβαια, τραμπίτσας από διετίας. Ο πρώτος, όμως, από ναράντνα σοβιέτσκαγια κομσομόλ πως ηράσθη White and Blair House;
12:25
Αμφότεροι δε τουρκοφάγοι και βάλε...
12:26
Α, να μην το λησμονήσω: Θα εισάγουμε σε διαρκή βάση σχιστολιθικό αέριο. Από πού; Ελα καημένε, δεν καταλαβαίνεις; Οι Ευρωπαίοι είναι αντίθετοι; Ποιος τους ρωτάει αυτούς;
12:26
Ας προσγειωνόμαστε σιγά σιγά. Ο Δονάλδος, πάντως, συνέστησε δημοσίως στην Aegean να αγοράσει αεροσκάφη από την Μπόινγκ, παρουσία του πρωθυπουργού. Αρα όχι τα ευρωπαϊκά της Airbus. Ε, το παράκανε!
12:26
Γιατί δεν αγγίζονται τα «κόκκινα» επιχειρησιακά δάνεια;
12:26
Το ΑΕΠ βρίσκεται στα επίπεδα του '99. Η ιδιωτική κατανάλωση σε αυτά του 2001. Οι επενδύσεις στο χαμηλότερο των τελευταίων 30 ετών. Η δημόσια δαπάνη στο επίπεδο προ 17 ετών. Οι επενδύσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει την τριετία 2017-'19 για να υπάρξει ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας ανέρχονται σε 672 δισ. Σιγά μην έγιναν (Αυτά οι μελετητές από την Τράπεζα Πειραιώς).
12:26
Ακρα σιγή ως προς τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.
12:27
Νέα επίθεση του κυρ Μίμη εναντίον τέως συναδέλφων του στο ΣτΕ. Εχει καταντήσει πληκτικός πλέον. Πάντως συμμορφώθηκε πάραυτα και εναρμονίστηκε με την απόφαση. Αλλά ο Σακελλαρίου τον τάπωσε με προσωρινή διαταγή. Θα αποβεί ενδιαφέρουσα αυτή η αναμέτρηση!
12:27
Οι συντάκτες και διανομείς «non paper» ας συνεκτιμήσουν ότι με αυτή την αηδή μέθοδο αναγγέλθηκε έως και η επιστροφή και ένταξη στην ομάδα των Τρικάλων του καλαθοσφαιριστή Σοφοκλή Σχορτσανίτη.
12:27
Το διάβασα σωστά; Κι αν ναι, μήπως γράφει ανακρίβειες ο Πρετεντέρης στα «Νέα»; Οτι δηλαδή ο περιβόητος νόμος για την αποσυμφόρηση (λέμε τώρα...) των φυλακών, με υπογραφή πατρότητας Παρασκευόπουλου και παράταση Κοντονή, μέσα σε 2,5 χρόνια προσέφερε την πολυπόθητη αποφυλάκιση σε 12.590... αμαρτήσαντες; Εκ των οποίων 163 ισοβίτες (όταν λέμε ισόβια δεν εννοούμε ισόβια) και 2.000 καταδικασμένους επί κακουργήμασιν; Κυκλοφορούν δηλαδή ανάμεσά μας; Μεταμεληθέντες και επανενταχθέντες; Ερωτήματα χωρίς απάντηση!
12:27
Είναι δυνατόν οι Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να παραχώρησαν τα φωτοτυπικά για να αναπαραχθούν φυλλάδια των μελών «Στέκι Αναρχικών», οι οποίοι στη συνέχεια διέλυσαν -βίαια φυσικά- εκδήλωση περί εθελοντισμού; Σε αυτήν στην ουσία ξυλοφόρτωσαν κιόλας έναν ΑΜΕΑ;
12:27
Οσημέραι οι άρρενες υποψήφιοι για την προεδρία της Παράταξης Προόδου και Μεταρρυθμίσεων συνειδητοποιούν ότι ήταν κολοσσιαίο -εύχομαι όχι μοιραίο- λάθος τους να αποδεχθούν αμαχητί -πλην του Σταύρου- τον αποκλεισμό της μακρόθεν ψηφοφορίας. Και μάλιστα με κύριο επιχείρημα το ατιμωρητικό για τον χώρο ότι βρίθει από οπαδούς έτοιμους να προβούν σε πλαστοπροσωπίες και πολυψηφίες; Ούτε στο '61 να βρισκόμασταν, όταν ακόμα ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς ήταν δεν ήταν δευτεροετής στο Πολυτεχνείο.
12:27
Οξφορδιανός φίλος -Ελληνας κατά τα λοιπά- μου γνωστοποίησε μια διόρθωση και μια απορία ως προς την προφητική αναγραφή του πρωθυπουργικού ονόματος στο F-16. Διόρθωση: Ετσι όπως το έγραψαν οι κόλακες του Αρχηγείου προφέρεται Τσάιπρας, όπως άτοπο. Απορία: Επιγράφηκε ανεξιτήλως; Δηλαδή εφ' όρου λειτουργίας του το αεροσκάφος θα ονομάζεται έτσι; Εως ότου δοθεί για ανακύκλωση με το λάθος όνομα επ' αυτού;
12:27
Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών με χρήση καλάσνικοφ; Μάλιστα, ορθώς ακούσατε. Οπότε όσοι επικαλούνται το κοινό περί ελλείψεως ασφαλείας αίσθημα είναι απλώς συντηρητικοί ή καραδεξιοί γερμανοεύζωνοι και ράλληδες ταγματασφαλίτες;
12:28
ΚΑΣ μη με λησμόνει! Σε αυτοβιογραφικό βιβλίο της η εξαιρετική αρχαιολόγος κ. Εφη Σαπουνά-Σακελλαράκη, με πλουσιότατο έργο, αναφέρεται στον φθόνο, στους διωγμούς, στην κανιβαλική μανία και στις κλίκες που κυριαρχούν στον χώρο των συναδέλφων της. Μήπως έτσι εξηγούνται -μερικώς τουλάχιστον- οι παλινδρομήσεις, οι δολιχοδρομίες, οι πλειοψηφίες που έρχονται και παρέρχονται στις συνεδριάσεις για το Ελληνικό; Και τι πταίουν οι λοιποί Ελληνες από τη νοσηρότητα αυτής της απωθητικής συντεχνίας;
12:28
Χθες -και όχι σήμερα- θα γιόρταζε ο μακαριστός Χριστόδουλος. Πάντα είχα μια απορία: Οι σεβαστοί αρχιερείς μας γιορτάζουν το δοτό αρχιερατικό όνομά τους ή το αρχικό βαπτιστικό τους; Εν πάση δε περιπτώσει, γιατί αλλάζουν όνομα μετά δεκαετίες;
12:28
Θυμάστε αν δόθηκαν στην κοινή γνώμη εξηγήσεις γιατί στο μουλωχτό, νύκτωρ και με μασκοφόρους συνοριοφύλακες παραδόθηκαν Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, αλλά δεν πρόκαναν, αφού τους μπουζούριασαν και τους πακετάρισαν εν ριπή οφθαλμού οι Ελληνες;
12:28
Και με την ευκαιρία, οι οκτώ τους οποίους διασώσαμε με κινητοποιήσεις και δικαία κρίση δικαστών τελούν ακόμα υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα, διότι δήθεν καθυστερεί η διαδικασία προς παροχή ασύλου; Ο περί άλλα λαλίστατος Κυρίτσης, ειδικός εκπρόσωπος Τύπου, έχει να μας πληροφορήσει κάτι;
12:28
Από ποια τάξη ήταν τα παλιόπαιδα που άσκησαν μπούλινγκ στη Φώφη ότι έλειπε από την επίμαχη ψηφοφορία, ενώ υποτίθεται ότι ήταν εκεί δίπλα και παραπλεύρως!
12:28
Είχαν 81 μέλη οι συγκυβερνώντες Οικολόγοι-Πράσινοι; Ως φαίνεται, ναι. Διότι τόσοι αποχώρησαν από το κόμμα, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν τους δίνει σημασία ο ηγεμονικός ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται δηλαδή ότι απέμειναν μόνο 2. Ο υπουργοβουλευτής Τσιρώνης και ένας απλός βουλευτής, ακούων στο σύνηθες όνομα Δημαράς. Πάντοτε περιέβαλα με την απέχθειά μου τους Ελληνες πολιτευόμενους δήθεν οικολόγους.
12:28
Εισαγωγικά «Ο Εμανουέλ και εγώ συμφωνούμε: η λύση είναι η ομοσπονδιοποίηση», κλείνω τα εισαγωγικά. Φαίνεται ότι τα «κολλητιλίκια» στην αναφορά των ονομάτων όταν γίνεται κατάχρηση του βαπτιστικού είναι μεταδοτικό φαινόμενο. Το μετέδωσε ο Αλέξης στον Γιάνη μ' ένα νι, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας! Η ευρύεδρος μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Τι αμετροέπεια! Τι αυθάδεια!
12:28
Μπουρδουκλώθηκα. Στα δύο πρώτα αμερικανικά 24ωρά του το επικοινωνιακό σύνθημα (αυτό που λέγουν στην καθομιλουμένη: slogan) προς ομογενειακή κατανάλωση ήταν «Greek come back». Σε ελεύθερη μετάφραση: «Ελληνική επιστροφή». Εν συνεχεία υποκαταστάθηκε από το «Greece is back»: «Η Ελλάδα επέστρεψε». Προς τι αυτός ο δυϊσμός;
12:28
Να το αφιερώσουμε εξαιρετικά στους τσόγλανους,, σιγουρατζήδες αντιεξουσιαστές. «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Αυτή που ανάλωσε τη ζωή της αποκαλύπτοντας την πολιτική διαφθορά διεθνώς, αλλά και στη χώρα της, τη Μάλτα, ανατινάχθηκε με μαφιόζικο τρόπο, η αλήτισσα, η ρουφιάνα! Αϊ σιχτίρ, τσογλάνια...
12:30

ADVERTISING

SHARE: