Το δυσχερές εγχείρημα της Ανανέωσης

Το δυσχερές εγχείρημα της Ανανέωσης
14:29
ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Τους οπαδούς της ΝΔ δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει σε ποια τάση, φράξια, ομαδοποίηση ανήκουν οι βουλευτές. Κι αν αυτή η ένταξη τους υπαγορεύει ν’ αδρανούν και να υπονομεύουν την από τη βάση εκλεγείσα ηγεσία. Τους ενδιαφέρει να αντιπολιτεύονται κι όχι να είναι εξαφανισμένοι. Επί της ουσίας: Τα επιλεγέντα στελέχη –σύμβουλοι και λοιποί– τα οποία επιθυμούν και διαθέτουν τις αντικειμενικές δυνατότητες να πολιτευτούν, ας χριστούν υποψήφιοι! Δεν νοείται αναμονή έως την προκήρυξη των εκλογών. 
Δεν θα προλάβουν μέσα σε 20 μέρες να κινηθούν; Θα πρέπει από τώρα! Ας επεξεργαστεί ο πρόεδρος μια μέθοδο. Ας ορίσει και μια αδιάβλητη επιτροπή που να εισηγείται. Κι ας αρχίσει ν’ απονέμει χρίσμα στους άξιους. Είναι βέβαιον ότι οι νυν βουλευτές θ’ αντιδράσουν μουρμουρίζοντας διότι θέλουν ακίνδυνους νεροκουβαλητές. Και κατ’ επάγγελμα πολιτευόμενους με πεπερασμένες δυνατότητες σταυροσυλλογής, ώστε να μη θέτουν σε κίνδυνο την επανεκλογή τους. Αυτό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του. Μόνο έτσι έχει πιθανότητες να πετύχει η ανανέωση.
14:29
ΤΟ ΔΥΣΧΕΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
Είχαμε αρχίσει την προηγούμενη Κυριακή, μ’ ερέθισμα την ανακοίνωση της δωδεκάδας των εξωκοινοβουλευτικών συμβούλων που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης, να σχολιάζουμε την προσπάθειά του ν’ ανανεώσει τη ΝΔ. Μια προσπάθεια που είναι συνυφασμένη με το αν αποβεί επιτυχής η αρχηγία του. Θεωρήσαμε ορθή την επιφόρτιση των 12 με τομείς οι οποίοι κατά μία έννοια αντιστοιχούν σε υπουργεία. Και κατηγορήσαμε τις ήπιες διαμαρτυρίες των κοινοβουλευτικών ότι υποκαθίστανται στα καθήκοντά τους. Τα οποία βέβαια παραμελούν οι περισσότεροι κατά τρόπο προκλητικό.
Τι να γίνει τώρα; Οπως και στα λοιπά κόμματα, οι ομάδες τους μέσα στη Βουλή διαθέτουν από μέτριο έως κακό επίπεδο. Αποτέλεσμα; Η τωρινή σύνθεση της Βουλής να είναι η χειρότερη, η ανεπαρκέστερη της μεταπολίτευσης. Μέσα σ’ αυτό το τέλμα βρίσκεται και η ΝΔ. Γι’ αυτό επιμένουμε κι επανερχόμαστε: Να απαλλαγεί ο κ. Μητσοτάκης από τη δέσμευσή του ότι οι νυν βουλευτές θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, ώστε η ανανέωση να προχωρήσει σε βάθος.
14:29
Τώρα με τον Αμερικανό παραγωγό και τις παρενοχλήσεις του, θυμήθηκα τον αλητάμπουρα πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας και την απαράδεκτη συγκάλυψη των εδώ companeros!

14:37
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων αυξήθηκαν κατά 26%, ενώ των μετακλητών συμβουλατόρων τους –εμ γίνεται Γενικός γενικώς (ως επίρρημα) χωρίς κορυφαίους επιστημονικούς συμπαραστάτες να διεκπεραιώνουν το πρωτοποριακό έργο τους;– αυξήθηκαν κατά μόλις 37%. Άντε με λίγη προσπάθεια να διπλασιαστούν!
14:37
Έβαλε ο Θύμιος τη βαφή του κι αντεπετέθη στο Beat. Εκείνο το οποίο όμως έχω αντιληφθεί είναι ότι το σύστημα εξυπηρετεί και τους επαγγελματίες. Αφού, λοιπόν, τους εξυπηρετεί και το θέλουν σε λειτουργία, τότε ποιους εκπροσωπεί ο Θύμιος;
14:38
Από συνεδρίαση ενός πολυπρόσωπου οργάνου, το οποίο κολακεύεται να νομίζει ότι είναι και διαδραματίζει ρόλο πολίτ-μπιρό (κούνια που τους κούναγε), είναι των αδυνάτων αδύνατο να μην υπάρξουν διαρροές. Στην Ελλάδα είμαστε. Λοιπόν τη Δευτέρα ο Μουζάλας έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προκαθημένου. Οπότε να συνεντευξιάζονται μεταγενεστέρως μέλη του fake πολίτ-μπιρό και να διαψεύδουν το πασίγνωστο, τον μεν ανατινάζει την αξιοπιστία τους, το δε υποσκάπτει το κύρος του οργάνου και εκ τρίτου οι ίδιοι γίνονται ρεζίλι των σκυλιώνε, του Λέπε περιλαμβανομένου. Η καλή μου η Φοίβη δεν παίζει σ’ αυτήν την ιλαροτραγωδία του γενικού ευτελισμού.
14:38
Μα είναι δυνατό να στείλουμε ως αρμόδιο για τα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης έναν τράγο; Έστω κι αποδιοπομπαίο, στον οποίο έχουν φορτώσει οι κρατούντες και ειδικότερα οι υπουργοί Αμυνας, Τάξεως, Υγείας, Οικονομίας κ.λπ. την κραυγαλέα λοιπόν κολοσσιαία, ουρανομήκη αποτυχία τους και κυβερνητική εν συνόλω αποτυχία τους στη διαχείριση των προσφυγομεταναστευτικών ροών; Ο βρεγμένος φοβάται τη βροχή;
14:39
Εννέα στους δέκα ελευθεροεπαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα έως 7.000 τον χρόνο, οι πένητες. Για να συμπιέσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Έτσι όμως η σύνταξή   τους θα ’ναι της πείνας. Έρχεται λοιπόν η φιλεύσπλαχνος Πολιτεία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους πένητες να καταβάλλουν εισφορές επί πλασματικού ανώτερου εισοδήματος για υψηλότερη σύνταξη. Έτσι έχουμε το φαινόμενο να νομιμοποιείται η φοροδιαφυγή κατ’ ουσίαν.
14:39
Τι γίνεται με τα προαπαιτούμενα; Υλοποιούμε –τρόπος του λέγειν– καμιά 20αριά. Απομένουν πάνω από εβδομήκοντα, όσοι ήταν εκείνοι οι Αλεξανδρινοί που μετέφρασαν στα ελληνιστικά τη Βίβλο.
14:39
Ουδενός το ους ιδρώνει. Οι Τσακ 53 plus-minus, λέει, διαψεύδουν ότι οι αποφάσεις του πολίτ-μπιρό του κόμματος στο οποίο μετέχουν υπήρξαν ομόφωνες. Αρα όσοι υποστήριξαν το αντίθετο είναι ψεύτες και πλαστογράφοι της πραγματικότητας. Ας τους κατονομάσουν να γνωρίζουν και οι μάζες. Μα του πολίτ-μπιρό προΐσταται αναποφεύκτως ο προκαθήμενος των κρατούντων. Μύλος...
14:39
Ρε συ, Κανέλλη, δεν διαθέτουν πρυτάνεις τα ΤΕΙ. Προέδρους έχουν. Αλλά καλά κάνεις και τον «δίνεις». Κων/νος Βαρσαμίδης ονομάζεται. Κορυφαία επιστημονική μορφή στα Βαλκάνια.
14:39
Τα ΤΕΙ και οι λειτουργοί τους ουδέποτε κατέκτησαν την εκτίμησή μου. Βίτσιο μου. Τα βάφτισαν και Ανώτατη (τρομάρα τους!). Τώρα ήρθε από ένα αυτοαποκαλούμενο Αλεξάνδρειο (τρομάρα τους τρις! Πανεπιστήμων ο μαϊμού στρατηλάτης, δεν λέω) η απονομή στον 4Χ4 black jack Μετάλλιο Α' τάξεως «Χρυσός Αλέξανδρος» κι έδεσε το παστοκύδωνο. Τι ξεφτίλα, Βρασίδα μου! Μεταλλιούχος ο ψεκασμένος... Για την κυρία τίποτα; Ούτε μια πασμίνα Hermes;
14:40
Πού ακούστηκε σε δυτικοευρωπαϊκή χώρα με ισχύουσα συνταγματική τάξη ένα οποιοδήποτε πολίτ-μπιρό κυβερνώντος κόμματος να αποφασίζει και να αφαιρεί αρμοδιότητες από υπουργό, όπως με τον έρμο Μουζάλα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα; Αλλάξαμε καθεστώς νύκτωρ και δεν το αντελήφθημεν πλήρως; Ο 4Χ4 συνεταίρος το γνωρίζει;
14:40
Και ποιος σας διαβεβαιώνει ότι μια κυρία σταδιοδρομήσασα ως γραμματέας, απορριφθείσα ως υποψηφία από τη ΝΔ, καταφυγούσα στον Καρατζαφέρη και τιμηθείσα με 630 σταυρούς δεν δύναται να διαδραματίσει δημόσιο ρόλο μετ’ αποδοχών στο εγγύς μέλλον;
14:40
Αυτός ο ψεκασμένος ανελίτης υφυπουργίσκος Μεταφορών Μαυρο-Μαυραγάνης συχνάζει σε πανηγύρια; Αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά του. Θεωρεί όλους τους Αθηναίους μαζοχιστές εν παρανοία που συνωστίζονται στα εκδοτήρια!
14:40
Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι οι αρεστοί και προταθέντες ως μέλη στο ΕΣΡ από την πλευρά της ΝΔ διαφώνησαν στη μεθόδευση της διαδικασίας προς διαγωνιστική παραχώρηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ούτε αντελήφθην ν’ αντιλέγουν στο σύνηθες φαινόμενο ότι παρά το Σύνταγμα ένας φερόμενος αρμόδιος υπουργός καπελώνει, εκπροσωπεί, προεξοφλεί αποφάσεις και ομιλεί εκ μέρους της ανεξάρτητης Αρχής.
14:41
Εκείνες τις ανατριχιαστικές καταγγελίες της πανθείσης από σένα προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων κ. Λούβη, τι τις έκανες αλλοπαρμένη; Τις άφησες στον Μπομπ Ουίλσον και τον Λούθηρό του; Κλειστό το Μουσείο Δελφών ελλείψει προσωπικού. Γι’ αυτό επιμένω να παραχωρηθούν επί μισθώματι οι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις!
Παρέχουν άθλιες –αθλιότερες δεν γίνεται– υπηρεσίες στον προϊστάμενό τους, όταν λείχοντες, εκλείχοντες και περιλείχοντες (όλα τα ρήματα αντί του προσφιλούς γλείφοντες) διάφοροι –και εν προκειμένω ένας– από τους επιπολάζοντες αξιωματούχους στο Μεγαρομαξίμου, ο οποίος κλασαυχενιζόμενος υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση της επικούρησης και της περίθαλψης των δημοσιογράφων υλοποιείται μ’ ένα νεύμα άνωθεν, το οποίο αυτός ανέλαβε να μεταφέρει ως πιστός θεράπων.
14:41
Και βέβαια να εξουδετερωθεί με ένα νόμο κι ένα άρθρο το άσυλο που καλύπτει τους χώρους μέσα στα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία, όπου παρασκευάζονται τα όπλα των διά πυρπολήσεων δολοφονιών.
14:41
Παραμένουν προκλητικώς προστατευόμενοι! Και τούτο διότι θ’ αρκούσαν 2-3 κυκλοτερείς επιχειρήσεις ώστε να συλληφθούν με τις μολότοφ στο χέρι «διά τα περαιτέρω». Κι όμως δεν επιχειρούνται. Οι κυκλοτορείς.
14:41
Παρακάμπτω επ’ ολίγον όλα τ’ άλλα περί την ανομία. Περιορίζομαι οργίλως στους εγκληματίες κουκουλομολοτοφιστές, τους δυνάμει δολοφόνους των προλετάριων αστυνομικών.
14:42

SHARE: