Τρολάροντας τον Κουβέλη

Τρολάροντας τον Κουβέλη
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras and the United Movement of European Left, in Athens, on July 19, 2016 / , , 19 , 2016 SOOC

Εδώ και αρκετούς μήνες, πολύ πριν έλθει η ώρα του ανασχηματισμού, το πρώτο πράγμα που έλεγε στους συνομιλητές του ο Φώτης Κουβέλης ήταν : "ανησυχώ για τα ελληνοτουρκικά"

Σήμερα πρόκειται να ορκισθεί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας – ενώ οι τουρκικές προκλήσεις εξαπλώνονται και στην κυπριακή ΑΟΖ, πέρα από το Αιγαίο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που βρήκαν την ευκαιρία να τρολάρουν με την περίπτωση Κουβέλη – ως και κάποιο παλιότερο τουίτ της περιόδου της ΔΗΜΑΡ ανασύρθηκε, στο οποίο σημείωνε ότι δεν επρόκειτο να μπει σε κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο. Και τώρα θα τον έχει προϊστάμενο στο Πεντάγωνο – όπερ έδει δείξαι.

Όμως, δεν ανασύρθηκαν τα πρόσφατα: για παράδειγμα, η συνέντευξή του στο Έθνος, στην οποία επέκρινε με δριμύτητα τους ΑΝΕΛ για την στάση τους στο ονοματολογικό των Σκοπίων. Τώρα καλείται να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο , σε μία κομβική στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Βίτσας αντιμετώπισε το ζήτημα δια της επιλεκτικής σιωπής – αλλά ο κ. Κουβέλης δεν έχει συνηθίσει να μιλάει δια της σιωπής του.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ υπουργοποιούμενος, σε μία στιγμή που το κόμμα από το οποίο αποχώρησε για να ιδρύσει τη ΔΗΜΑΡ έχει υιοθετήσει περίπου πλήρως την πολιτική που εκείνος τους πρότεινε χωρίς επιτυχία.

Βεβαίως, η αποχώρηση που του κόστισε περισσότερο ήταν εκείνη από την τρικομματική των δεύτερων εκλογών του 2012 , όπως και η «ρετσινιά» ότι προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, μη αποδεχόμενος την πρόταση να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι πρωταγωνιστές εκείνης της συγκυρίας δεν έχουν εξηγήσει επαρκώς, τόσο το γιατί επιτάχυναν την διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όσο και το γιατί δεν διατύπωσαν αμέσως μετά από τις ευρωεκλογές του 2014 και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, την προτίμησή τους στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» , τρολάρισε η Μαρία Σπυράκη για την υπουργοποίηση Κουβέλη, αντιγράφοντας το σλόγκαν Τσίπρα. Καλό – αλλά παραβλέπει το γεγονός ότι με την αναβάθμιση Δραγασάκη και την είσοδο Κουβέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει επί σκηνής στελέχη που δεν ζουν για να αντιμάχονται τους πολιτικούς αντιπάλους. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στην εποχή της Novartis.

*Ο Στέφανος Τζανάκης είναι διευθυντής του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα