Αποκλεισμένοι από το χιονιά. Χωρίς ρεύμα και νερό Αλόννησος και Σκόπελος

Αποκλεισμένοι από το χιονιά. Χωρίς ρεύμα και νερό Αλόννησος και Σκόπελος

Τεράστια τα προβλήματα και ζημιές που έχουν προκληθεί από τον πρωτοφανή χιονιά στη χώρα. Προβλήματα στην υδροδότηση, με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων. Νέα χιονόπτωση αναμένεται στην Κεντρική Μακεδονία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι άνθρωποι που ζουν στα δύο νησιά των Σποράδων, την Αλόννησο και τη Σκόπελο, αφού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.

Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.

Αργά χθες το βράδυ κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό “Πρωτεύς” με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών από τον Βόλο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου Αλοννήσου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποσταλούν στο νησί ερπυστριοφόρα-φορτωτές, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στη διάνοιξη των δρόμων, που εκτός από το πολύ χιόνι έχουν κλείσει και από μεγάλα δέντρα που έχουν πέσει από την κακοκαιρία.

Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης.

Από την πρωτοφανούς έντασης χθεσινή χιονοθύελλα επλήγη και η Σκόπελος, οι δρόμοι της οποίας έχουν κλείσει και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας.

Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο.

Χθες αργά την νύχτα και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες διάρκειας 6 ωρών των εκχιονιστικών μηχανημάτων και του δήμου Σκοπέλου, απεγκλωβίσθηκαν από τον όρμο του Αγνώντα οι 25 περίπου ταξιδιώτες που είχαν αποβιβαστεί εκεί από το πλοίο της γραμμής, αλλά ο δρόμος για τη Χώρα ήταν κλειστός.

Θεσσαλονίκη: Με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης κυκλοφορούν 208 αστικά λεωφορεία

Σε 208 ανέρχονται τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν -με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης- από τις 5 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, 44 εκ των οποίων με αντιολισθητικές αλυσίδες, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Όπως τόνισε, οι καιρικές συνθήκες στην πόλη θα είναι αυτές που ρυθμίσουν και την κυκλοφορία των αστικών. Η χιονόπτωση, πάντως, που ξεκίνησε εκ νέου περί τις 10.00, δεν προοιωνίζεται θετική για την κυκλοφορία των λεωφορείων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. «Σε περίπτωση που επιδεινωθεί για τα καλά ο καιρός, τότε θα πρέπει τα οχήματα να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια και να μπουν οι αλυσίδες, προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια» είπε ο κ. Στεφανίδης, προαναγγέλοντας -σε αυτή την περίπτωση- καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Δεν διεξάγονται και σήμερα δρομολόγια σε 13 γραμμές που εξυπηρετούν 20 περιοχές του νομού. Μεταξύ άλλων, δεν γίνονται τα δρομολόγια σε: Άνω Πόλη, Συκιές, Ευαγγελίστρια, Πολίχνη, Μετέωρα, Πεύκα, Φίλυρο, Καλλιθέα, Ν.Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα, Ν.751 Πανόραμα, Τοπικό Πανοράματος, Λιβάδι- Περιστερά, Αγ.Αντώνιο – Μονοπήγαδο, Αρδαμέρι, Νικόπολη, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια.

Ο κ. Στεφανίδης διευκρίνισε ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σήμερα έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη Γερμανία, προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασαν χθες 60 οχήματα στο υδραυλικό σύστημα των θυρών, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ακινητοποιήθηκαν 25 αστικά εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Στη Σχολή Δικαστών στην Καλαμαριά ακινητοποιήθηκαν τέσσερα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Εν τω μεταξύ, στη Χαλκιδική, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι του Νέου Μαρμαρά. Οι κτηνοτρόφοι ανέβηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους προκειμένου να φροντίσουν τα ζωντανά τους και εγκλωβίστηκαν λόγω της χιονόπτωσης. Στην περιοχή σπεύδει επικαθήμενο όχημα της Πυροσβεστικής με ερπυστριοφόρα.

Βόλος: Προβλήματα στην υδροδότηση, με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων

Πυκνή χιονόπτωση πλήττει, από τη νύχτα, τη Μαγνησία με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, αλλά και στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

 Η θερμοκρασία βρίσκεται καθηλωμένη στους -4 βαθμούς, έχει παγώσει το σύστημα ύδρευσης της πόλης και υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο υδροδοτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα να μην υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου.

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά στο κέντρο ακόμη και στην παραλία του Βόλου, ενώ στα βόρεια προάστια έχει φθάσει τα 40 εκατοστά. Τα αυτοκίνητα κινούνται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές.

Οχήματα-αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου ρίχνουν τόνους αλατιού και θαλασσινό νερό στους δρόμους για να λιώσει το χιόνι και να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Επίσης, έχουν διακοπεί και οι αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο προς τα προάστια ,αλλά και στο κέντρο του Βόλου. Με δυσκολία διεξάγεται και η κίνηση προς τις Α’ και Β’ ΒΙΠΕ του Βόλου και προς την Λάρισα όπου επιχειρούν πολλά εκχιονιστικά της Περιφέρειας.

Οι δρόμοι προς το Πήλιο, από τον Περιφερειακό και πάνω, είναι ανοιχτοί, αλλά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο deltiokairou.gr

Νέα χιονόπτωση αναμένεται στην Κεντρική Μακεδονία

Νέα χιονόπτωση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται σήμερα, ωστόσο το φαινόμενο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις με τέσσερις ώρες, λιγότερο, δηλαδή, από χθες. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι έτοιμος και πάλι για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ ήδη οι υπηρεσίες ξεκίνησαν από χθες να προμηθεύονται τη νέα ποσότητα τεσσάρων χιλιάδων τόνων αλατιού για τον αποχιονισμό.

«Στην Κεντρική Μακεδονία τα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι όλα ανοιχτά. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα επαρχιακά δίκτυα και τα ορεινά τμήματα των επαρχιακών ενοτήτων όπου το χιόνι ήταν πάνω από δέκα πόντους. Ογδόντα πέντε οχήματα παραμένουν και στις επτά περιφερειακές ενότητες επί 24ώρου βάσεως και κατάφεραν να κρατήσουν τα δίκτυα ανοιχτά» τονίζει ο κ. Στεργιάδης. Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι -5 βαθμοί Κελσίου και οι συνθήκες παγετού παραμένουν.

Για το τμήμα της οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, από τη γέφυρα της Βούλγαρη μέχρι την περιοχή Καρφούρ, όπου χθες το μεσημέρι ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα λόγω του χιονιού στο οδόστρωμα, διευκρινίζει ότι «είχε πέσει αλάτι στο εν λόγω σημείο, ωστόσο ήταν τεράστιος ο όγκος των οχημάτων που συγκεντρώθηκε εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν μπορούσε να περάσει η αλατιέρα». Για τον λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες, τις επόμενες δύο μέρες που θα διαρκέσει το φαινόμενο, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ώστε να μην συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος οχημάτων σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες που μπορεί να φρακάρουν.

Λάρισα: Σφοδρή χιονόπτωση, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ           

Σφοδρή χιονόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα και είναι σε εξέλιξη στη Λάρισα, με τη θερμοκρασία να έχει κατρακυλήσει στους -7 βαθμούς.

Το χιόνι έχει καλύψει πλήρως ακόμα και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεπερνώντας σε ορισμένα σημεία τα 20 εκ. Η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη, ενώ έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός από εκείνα που πραγματοποιούν δρομολόγια Λάρισα-Αθήνα και Κοζάνη.

O δήμος της Λάρισας βρίσκεται σε συναγερμό. Αναφέρει πως η πόλη και ολόκληρη η Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο ενός ισχυρού κύματος κακοκαιρίας, η Λάρισα αυτές τις μέρες και ειδικά σήμερα, βιώνει έναν «ιστορικό χιονιά», και γι αυτό καλούνται οι πολίτες να συνεργαστούν με τις αρμόδιες Αρχές και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αρκετοί οδηγοί χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες και μέσα στη πόλη, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία η κίνηση των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας, Αγιάς και Φαρσάλων πραγματοποιείται απαραίτητα με την χρήση αλυσίδων.                     

Ισχυρές χιονοπτώσεις σε Γιάννενα και Άρτα

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα την Ήπειρο, δημιουργώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες.

Ήδη μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και της ‘Αρτας το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους όμως λόγω της χιονοθύελλας τα οδόστρωμα μέσα λίγα λεπτά ξαναγεμίζει χιόνι.

Η Πολιτική Προστασία από χθες έχει ρίξει αλάτι σε πολλούς δρόμους, ειδικά έξω από τα νοσοκομεία.

Στην πόλη των Ιωαννίνων ανάλογη χιονόπτωση έχει να σημειωθεί από το 1987.

Από την Τροχαία της Ηπείρου, την επόμενη ώρα αναμένεται λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στους δρόμους.

Οι δήμοι συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού.

Με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Ειδικότερα:

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το 120ο χιλιόμετρo.

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Καλπακίου – Κακαβιάς

Σε όλο το επαρχιακό εθνικό δίκτυο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:

– Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων από το Πέτα έως το Σκαρπάρη

– Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

– Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη

– Επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Λαμία: Ισχυρή χιονόπτωση, προβλήματα στην κυκλοφορία

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία, ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας, καθώς η έντονη χιονόπτωση που συνεχίζεται έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα.

Η κίνηση μέσα στην πόλη είναι σχεδόν μηδενική, αφού ακινητοποιήθηκαν αστικά λεωφορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και δόθηκε και πριν λίγο εντολή να σταματήσει να εκτελείται η αστική συγκοινωνία.

Τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ και της ΕΛΑΣ κυκλοφορούν μέσα στην πόλη μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, οι οποίες είναι απαραίτητες ακόμη και στο κέντρο. Οι περιφερειακοί δρόμοι είναι σχεδόν αδιάβατοι, ενώ τα μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να ανοίξουν κάποια τμήματα και κάποιες προσβάσεις σε κρίσιμα σημεία, όπως στους δρόμους που οδηγούν στο νοσοκομείο ενώ την ίδια στιγμή το χιόνι φτάνει τους 20 πόντους περιφερειακά.

Στη δυτική Φθιώτιδα το χιόνι έχει φτάσει τους 20 πόντους στην περιοχή της Μακρακώμης και τους 30 πόντους στην περιοχή του Τυμφρηστού και χιονίζει ασταμάτητα.

Στην πόλη του Καρπενησίου το χιόνι έφτασε τα 25 εκατοστά και χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση.

Στα παραλιακά Καμμένα Βούρλα και Αγιο Κων/νο το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά και η κυκλοφορία εξελίσσεται με δυσκολία. 

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ. επιτρέπεται η πρόσβαση προς την πλευρά του Καρπενησίου, όπως, επίσης, η ίδια κατάσταση επικρατεί και προς την πλευρά του Δομοκού, όπου η χιονόπτωση είναι έντονη.

Στο εθνικό δίκτυο μετά την ακινητοποίηση των φορτηγών με την εντολή που δόθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας κυκλοφορούν μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και εκχιονιστικά, τα οποία δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο. Σε διάφορα σημεία, από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι τις Ράχες, το εθνικό δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα και χρειάζεται την προσοχή των οδηγών εωσότου παρέμβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Κέρκυρα: Αποκλείστηκαν ορεινά χωριά, εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα                                    

Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε χθες το βράδυ τη νύφη των Ιονίων Νήσων με αποτέλεσμα, στο βόρειο τμήμα της, να κλείσουν επαρχιακοί δρόμοι, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν ορεινά χωριά στο όρος Παντοκράτορα.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση οχημάτων στην εθνική οδό Σιδαρίου – Κέρκυρας, ενώ ΙΧ αυτοκίνητα και ένα βυτιοφόρο, παραμένουν εγκλωβισμένα σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Τρουμπέτα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, Νίκος Αναστασόπουλος, έχει κινητοποιηθεί όλος ο τεχνικός μηχανισμός του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ ρίχνεται αλάτι ακόμη και θαλασσινό νερό προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι και τα χιόνια.

«Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους προέδρους των χωριών, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση του νησιού και να επέμβουμε» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναστασόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κέρκυρα είχε να ζήσει τέτοια φαινόμενα, εδώ και είκοσι χρόνια».

Κλειστό είναι το τμήμα της οδού από την Εθνική Οδό Κέρκυρας -Παλαικαστρίτσας, στο ύψος της Γέφυρας Ιατρών, με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσω Τρουμπέτας, καθώς και αντίστροφα από την Εθνική Οδό Σιδαρίου- Κέρκυρας στο ύψος της Γέφυρας Ρεγκίνη με κατεύθυνση προς Τρουμπέτα -Σκριπερό -Γέφυρα Ιατρών, με την Τροχαία να πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, διακομιδές ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας χρειάστηκε να κάνει ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, καθώς ήταν αδύνατο το ασθενοφόρο να πλησιάσει τα αποκλεισμένα ορεινά χωριά.

«Μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε να κάνουμε τρεις διακομιδές ασθενών από τα χωριά Σωκράκι, Πάγους και Επίσκεψη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, που, από πολύ νωρίς, έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης και βοήθειας των εγκλωβισμένων από τη βαρυχειμωνιά Κερκυραίων.

Τα σχολεία στη βόρεια και μέση Κέρκυρα, σήμερα παρέμειναν κλειστά μετά από απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή, ενώ αναμένεται νέα ενημέρωση για αύριο.

Πρέβεζα: Απαγόρευση κυκλοφορίας

Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τις 8 το πρωί, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου, από το παλιό στρατόπεδο Φιλιππιάδας, μέχρι τη σήραγγα Κλεισούρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε αργά το βράδυ, έντυσε στα λευκά δεκάδες χωριά στο Λούρο και στον Ζάλογγο αλλά και στον δήμο Ζηρού.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο από Στεφάνη μέχρι Θεσπρωτικό. Στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου, το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία Καναλακίου, ενώ σε Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Μυρσίνη, Μεγαδέντρο χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων για να ανοίξουν οι περισσότεροι δρόμοι μέσα στους οικισμούς, ενώ με απόφαση του δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία καθώς και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Σαμψούντα.

Μυτιλήνη: Κατέρρευσε η στέγη του θεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

H στέγη του θεάτρου-κόσμημα του ιστορικού Αναγνωστηρίου Αγιάσου κατέρρευσε σήμερα τα χαράματα από το βάρος του χιονιού. Καλώδια, σωλήνες εξαερισμού, σοβάδες, γυψοσανίδες, μεταλλικά ικριώματα, όλα έγιναν μια άμορφη μάζα. Κομμάτια της σκεπής και του εξοπλισμού της συνεχίζουν να αποκολλούνται και να πέφτουν στην πλατεία του θεάτρου.

 

«Το Αναγνωστήριο βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι κυριολεκτικά απροστάτευτο, έρμαιο της μανίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Πραγματικός όλεθρος. Κάνουμε επείγουσα έκκληση στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών για άμεση λήψη μέτρων! Σύσσωμες οι Αρχές του τόπου, οι υπηρεσίες και ο κόσμος πρέπει να ανασκουμπωθούν για να σώσουν ό,τι σώζεται» δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Κουτσκουδής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα