Άστατος καιρός στα κεντρικά και Βόρεια – Σχεδόν αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές

Άστατος καιρός στα κεντρικά και Βόρεια – Σχεδόν αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα, αλλά και για το επόμενο τριήμερο

  Περιορισμένη αστάθεια σήμερα στη χώρα μας ενώ περισσότερο έντονη θα είναι η αστάθεια στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης. Τα βορειοδυτικά θα επηρεαστούν από βαρομετρικό χαμηλό, ενώ στα υπόλοιπα βόρεια θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός καθώς θα διατηρηθεί ο ισχυρός αντικυκλώνας (βαρομετρικό Υψηλό).

 

Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης , ενώ σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Αφρικής έχουν εμφανιστεί τιμές πάνω από 40 βαθμούς.  Στην Κύπρο την Κυριακή  είχαμε 39 βαθμούς στη Λευκωσία και 35 στη Λάρνακα.

 

Στη χώρα μας θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μπόρες η καταιγίδες στα Κεντρικά και Βόρεια.  Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές  νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4-5 και τοπικά στα ανατολικά θα φτάσουν τα 5 με 6 μπ. Μέγιστη θερμοκρασία οι 29 βαθμοί Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

 

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι  θα πνέουν μεταβλητοί  3-4 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27 βαθμούς.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

 

 

 

Ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη θα κυλήσει με περιορισμένη αστάθεια η οποία πρόσκαιρα την Πέμπτη θα ενταθεί στα ηπειρωτικά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Στο παραπάνω Video μπορείτε να πάρετε μια γενική εικόνα του καιρού για το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος (Παρ-Δευτ). Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στα ηπειρωτικά, με λίγα γενικώς φαινόμενα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Όσοι ταξιδέψουν για τα νησιά δεν αντιμετωπίσουν προβλήματα και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μπ. Τάση ενίσχυσης υπάρχει από το απόγευμα της Δευτέρας στο Αιγαίο.

 

 

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 21 Μαΐου 2002 είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις στην Αθήνα, ενώ το 2008 υπήρξε ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στην “Ελλάδα”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα