Χαλάει ο καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
Μαύρα σύννεφα συγκεντρωμένα στον ουρανό Eurokinissi

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Πού εκδηλώθηκαν ακραία φαινόμενα την Παρασκευή - Ήδη σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Σάββατο, με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ειδικότερα σήμερα, τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά οι οποίες από το απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν τη Θεσσαλία και από το βράδυ την κεντρική Μακεδονία δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Αύριο Κυριακή αναμένεται να επηρεαστούν κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία κα πιθανόν η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (7/5) τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα έως το μεσημέρι στην Εύβοια και έως το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Στερεά, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Την Τρίτη (8/5) και την Τετάρτη (9/5) πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα οι περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα πρόσκαιροι όμβροι.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

* Αιγάλεω * Βουλιαγμένη * Γλυφάδα * Εκάλη * Ζωγράφου * Ηλιούπολη * Ίλιον * Καλλιθέα * Κέντρο * Κηφισιά * Κορωπί * Μαρούσι * Μέγαρα * Νέα Μάκρη * Πειραιάς * Πεντέλη * Περιστέρι * Σαρωνίδα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα * Πανόραμα * Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Δράμα * Έδεσσα * Καβάλα * Καστοριά * Κατερίνη * Κιλκίς * Κοζάνη * Κομοτηνή * Νάουσα * Ξάνθη * Ορεστιάδα * Σέρρες * Φλώρινα

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και στα νότια θα σταματήσουν.

Ανεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

* Ζάκυνθος * Ηγουμενίτσα * Ιωάννινα * Καλαμάτα * Κέρκυρα * Κεφαλλονιά * Λευκάδα * Μεσολόγγι * Ναύπακτος * Πάτρα * Πρέβεζα

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες στη Θεσσαλία πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και στα νότια θα σταματήσουν.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου.

*Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

*Ικαρία, *Κως, *Λήμνος, *Μυτιλήνη, *Ρόδος, *Σαμοθράκη, *Σάμος, *Χίος

Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, καταστρέφοντας καλλιέργειες. Στο νομό Τρικάλων, η χαλαζόπτωση έπληξε χωριά που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα, ενώ στο νομό Καρδίτσας, περιοχές των δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει η αναγγελία των ζημιών στους δήμους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα