Χιόνια για δεύτερη μέρα – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χιόνια για δεύτερη μέρα – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Χιονόπτωση στην Πάρνηθα την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Δίπλωσαν δύο νταλίκες στην Εθνική Οδό κοντά στο Μπράλο. Προβλήματα και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Στα λευκά για δεύτερη μέρα σήμερα πολλές περιοχές στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις προκαλώντας κατά τόπους προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα. Χιόνια και στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στην Αθήνα σημειώνονται μπόρες απ’ το πρωί και ανά διαστήματα πέφτει χιονόνερο. Με την πρόγνωση του καιρού να δείχνει συνέχιση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί.

Στο νομό Φθιώτιδας συνεχίζεται η χιονόπτωση αν και με μικρότερη ένταση σε σχέση με χθες και τα μηχανήματα δίνουν μάχη για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Από νωρίς το πρωί σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Λαμίας, ενώ πιο πυκνές είναι οι νυφάδες που πέφτουν στη βόρεια πλευρά της πόλης.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ. eurokinissi

 

Από τις 5:30 το πρωί της Παρασκευής, μηχανήματα της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία, βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας το οδικό δίκτυο ανοικτό. Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μεταξύ 2 με 8 το βράδυ κυρίως στο κομμάτι της Λοκρίδας και με κατεύθυνση προς την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια.

Όπως μεταδίδει το lamiareport το περισσότερο χιόνι φαίνεται ότι έπεσε στο κομμάτι του Μπράλου και κυρίως στην πλευρά του Μοναστηρίου της Δαμάστας όπου κόντεψε το ένα μέτρο! Μεγάλα μηχανήματα της Περιφέρειας αγωνίζονται από πολύ νωρίς το πρωί για να ανοίξουν το δρόμο μέχρι το Μοναστήρι που περιμένει πολλούς εκδρομείς τις επόμενες ώρες για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Λίγο αργότερα το τοπικό μέσο μετέδωσε πως δύο οχήματα βαρέως τύπου ακινητοποιήθηκαν στην εθνική οδό, κοντά στο Μπράλο. Οι νταλίκες όπως φαίνεται δίπλωσαν με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ιδιαίτερα η κυκλοφορία.

Ειδικά στην περιοχή του Μπράλου, και σήμερα όπως μεταδίδει το STAR Κεντρικής Ελλάδας, με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα προς Παύλιανη, Οίτη και Σκαμνό. Επιπλέον υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν από το πρωί στην περιοχή. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ηλικιωμένων που πρέπει να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας, γίνεται στην περιοχή του Σκαμνού.

 
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ. eurokinissi

 

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στη Δυτική Φθιώτιδα βόρεια και νότια του Σπερχειού, με το χιόνι στο Γαρδίκι Ομιλαίων να φτάνει τα 40 εκατοστά. Μηχανήματα της Περιφέρειας είναι επιφορτισμένα με το άνοιγμα των δρόμων σε όλα τα ορεινά χωριά της ΔΕ Σπερχειάδας και σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα.

Χριστουγεννιάτικο «λευκό» Πήλιο

Πυκνό χιόνι, αλλά με λιγότερη ένταση από χθες, έπεφτε όλη τη νύχτα, στο κεντρικό Πήλιο, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 25 εκατοστά στα Χάνια και τα 50 εκατοστά στις Αγριόλευκες. Το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό στις κορυφές του Πηλίου και στα Χάνια τα θερμόμετρα έδειξαν το πρωί -4 βαθμούς και στον Βόλο μόλις 2.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στο Πήλιο και κυρίως ο οδικός άξονας Βόλου-Ζαγοράς, αφού εργάζονται συνεχώς και αποχιονίζουν το οδόστρωμα, από την Πορταριά μέχρι το Καράβωμα, 6 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να μη παγώσουν οι δρόμοι.

Οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, υποχρεώνονται από την Τροχαία Βόλου να χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, λίγο μετά την Πορταριά.

Άφθονο χιόνι έχει πέσει και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, όπου το ύψος του ξεπέρασε τα 50 εκατοστά και σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιγγλέση, της εταιρίας “Κενταύρων Ορος”, θα ανοίξει το Σαββατοκύριακο για να υποδεχθεί, για πρώτη φορά φέτος, όσους θελήσουν να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στο χιόνι.

Πυκνό χιόνι έπεσε και στην Οθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού από χθες το πρωί και στην Ανάβρα ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας-Δομοκού παραμένει ανοιχτός, λόγω του συνεχούς αποχιονισμού.

Παρά τις δυσκολίες, σήμερα πραγματοποιήθηκαν κανονικά όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς τους ορεινούς οικισμούς.

Δείτε το τελευταίο επικαιροποιημένο δελτίο της Αστυνομίας. Που χρειάζονται αλυσίδες και σε ποια σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα