Έντονα φαινόμενα κυρίως την Τρίτη

Έντονα φαινόμενα κυρίως την Τρίτη
Συνεχίζεται ο άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες Eurokinissi

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τη Δευτέρα καθώς προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες σήμερα αλλά τις επόμενες μέρες καθώς θα διατηρηθεί πάνω από την περιοχή μας το ανώτερο χαμηλό με τις ψυχρές αέριες μάζες που το συνοδεύουν.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίπολο βαρομετρικών χαμηλών στην επιφάνεια τα οποία με τους ανατολικούς νοτιοανατολικούς ανέμους θα “τροφοδοτούν” με υγρασία τα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

 

Σήμερα οι ασταθείς αέριες μάζες θα επηρεάσουν τα δυτικά τμήματα κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που την νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Προοπτική καιρού

Όπως έχουμε αναφέρει από χθες πρέπει να επισημάνουμε ότι την Τρίτη θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα κυρίως η ανατολική και Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Βόρεια Εύβοια η Μαγνησία η Λάρισα και η Κεντρική Μακεδονία με πολύ μεγάλα ύψη υετού. Πολύ έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην περιοχή του Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ειδικά την Τρίτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και αυτό αποτυπώνεται στους επόμενους δύο χάρτες .

Η ΕΜΥ σήμερα θα αξιολογήσει το σύστημα αυτό και με τα νεότερα στοιχεία που θα προκύψουν θα εξετάσει αν θα πρέπει να εκδοθεί δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων ή αν θα διατηρήσει μόνο το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης  του καιρού. Πάντως τα ύψη υετού από το μοντέλο που χρησιμοποιεί η ΕΜΥ χαρακτηρίζονται πολύ υψηλά και ενδεικτικά αναφερόμαστε στο Πήλιο (Ζαγορά) και Κεντρική Μακεδονία (Κατερίνη). 

 

 

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για τα ύψη βροχής για όποια περιοχή θέλετε

Πάντως απ’ ότι δείχνουν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία από το απόγευμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές…

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα