Επιμένουν καταιγίδες και κακοκαιρία ως την Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση

Επιμένουν καταιγίδες και κακοκαιρία ως την Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση
Δυνατή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (Φωτό Αρχείου) Eurokinissi

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέσα στην εβδομάδα. Πόσο θα επιμείνει η κακοκαιρία και ποιο το σκηνικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου του News 24/7 Θοδωρή Κολυδά

Θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος, ενώ γενικότερα προβλέπονται σημαντικές βροχοπτώσεις ακόμη και κατά 20 με 40 χιλιοστά βροχής πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή για το χρονικό διάστημα από 7 έως και 13 Μαΐου σύμφωνα με το ατμοσφαιρικό αλλά και το κλιματικό μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων προγνώσεων (ECMWF).

Χάρτης Ευρώπης με τον καιρό για τη Δευτέρα 7 Μαΐου

Στον συγκεκριμένο χάρτη παρουσιάζονται αυξημένα τα ποσά των βροχοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Ευρώπης , ιδιαίτερα στην Ισπανία, μέρος της Νότιας Γαλλίας, στην Ιταλία, σε όλα τα ηπειρωτικά της Ελλάδος , καθώς επίσης στην Τουρκία , την Κύπρο και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αντίθετα στα Κεντρικά και τα Βόρεια της Ευρώπης τα ύψη βροχής θα κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

Αυξημένα τα ποσά των βροχοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Ευρώπης, ιδιαίτερα στην Ισπανία, μέρος της Νότιας Γαλλίας, στην Ιταλία EMY

Πρόβλεψη θερμοκρασίας στην Ευρώπη

Στους παραπάνω χάρτες παρατηρούμε στη Βόρεια Ευρώπη να υπάρχει ένα βαρομετρικό υψηλό και για τον λόγο αυτό θα επικρατήσει άνομβρος καιρός . Στα νότια της Ευρώπης παρότι δεν υπάρχουν ισχυρά βαρομετρικά, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα βροχερός, λόγω των ασταθών αερίων μαζών στα μέσα ύψη της τροπόσφαιρας και των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών στην επιφάνεια.

Χάρτης πρόγνωσης βροχοπτώσεων στα Βαλκάνια

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα, σε όλη την Ελλάδα

Για την σημερινή ημέρα προβλέπεται άστατος και βροχερός καιρός σε όλη τη χώρα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως της Βορειοδυτικής Ελλάδας, στη Θεσσαλία και στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

*Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι μικρής διάρκειας. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά΄ έως 5 μπ , ενώ κατά την διάρκεια των καταιγίδων πρόσκαιρα θα είναι ενισχυμένοι. Η θερμοκρασία παρότι έχει πέσει σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα κυμαίνεται σε καλά επίπεδα για την εποχή με μέγιστη τιμή τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός στην Αθήνα και τις περιοχές της Αττικής τη Δευτέρα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές από την αρχή της ημέρας οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα πάντως προς το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς .

Χθες το απόγευμα στην Αττική σημειώθηκαν από 20 έως και 55 χιλιοστά βροχής . Σημειώνεται ότι η μέση μηνιαία τιμή για όλο τον Μάιο στο σταθμό της Ν Φιλαδέλφειας είναι μόλις 22.7 χιλιοστά.

Πρόγνωση τριών ημερών για την Αθήνα

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε περιοχές της Αττικής στο Deltiokairou.gr:

* Αιγάλεω * Βουλιαγμένη * Γλυφάδα * Εκάλη * Ζωγράφου * Ηλιούπολη * Ίλιον * Καλλιθέα * Κέντρο * Κηφισιά * Κορωπί * Μαρούσι * Μέγαρα * Νέα Μάκρη * Πειραιάς * Πεντέλη * Περιστέρι * Σαρωνίδα

Ο καιρός την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθεί και εκεί ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 25 βαθμούς.

Πρόγνωση τριών ημερών για τη Θεσσαλονίκη

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε περιοχές της Θεσσαλονίκης στο Deltiokairou.gr:

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα *Πανόραμα *Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Ο καιρός ως την Πέμπτη

Πρόβλεψη καιρού για την Τρίτη

Πρόβλεψη καιρού για την Τετάρτη

Πρόβλεψη καιρού για την Πέμπτη

Μέχρι και την Πέμπτη θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με φαινόμενα κατά τόπους έντονα και ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Ο άστατος Μάης

Σαν σήμερα στις 7 Μαΐου του 1989 είχαμε χιόνια μέσα στη Φλώρινα κάτι που είχε να συμβεί από το 1954. Η ιστορία με χιονοπτώσεις στην Φλώρινα επαναλήφθηκε στις 4 Μαΐου του 1995.

Τραγικός απολογισμός με πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη και 2 νεκρούς στις 6 Μαΐου τους 1994 καθώς επίσης και στο Κιλκίς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα