Έρχεται κακοκαιρία – Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Έρχεται κακοκαιρία – Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες
Έντονη βροχόπτωση στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2017. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) Ευρωκίνηση

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ κανει λόγο για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού - Ποιες περιοχές θα πληγούν;

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο, κυρίως στο νησί της Κέρκυρας και την Ήπειρο, κυρίως τα παραθαλάσσια, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR – ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Νωρίτερα, η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έκανε λόγο για νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι κυμαίνονται από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ζάκυνθος * Ηγουμενίτσα * Ιωάννινα * Καλαμάτα * Κέρκυρα * Κεφαλλονιά * Λευκάδα * Μεσολόγγι * Ναύπακτος * Πάτρα * Πρέβεζα

Στην Αθήνα αυτή την ώρα ο καιρός μοιάζει μάλλον ανοιξιάτικος με τη θερμοκρασία στους 18oC και αραιή συννεφιά. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, ημέρα Μαραθωνίου, στην πρωτεύουσα και το λεκανοπέδιο Αττικής.

* Αιγάλεω * Βουλιαγμένη * Γλυφάδα * Εκάλη * Ζωγράφου * Ηλιούπολη * Ίλιον * Καλλιθέα * Κέντρο * Κηφισιά * Κορωπί * Μαρούσι * Μέγαρα * Νέα Μάκρη * Πειραιάς * Πεντέλη * Περιστέρι * Σαρωνίδα

Δροσερός ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με θερμοκρασία που κυμαίνεται στους 14oC, το βραδάκι του Σαββάτου. Ωστόσο, πέραν αραιής συννεφιάς δεν αναμένονται βροχές στη συμπρωτεύουσα απόψε.

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα * Πανόραμα * Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Εξασθένηση των φαινομένων μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, προβλέπει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, που ωστόσο προβλέπει νέες βροχοπτώσεις από το απόγευμα και μετά. Συγκεκριμένα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες σε ολόκληρη τη χωρά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ και οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, ισχυροί 4 με 5 και στα πελάγη 7 μποφόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα