Ήλιος με δόντια – Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί από την κακοκαιρία

Ήλιος με δόντια – Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί από την κακοκαιρία
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ. Ευρώκίνηση

Καλύτερη η εικόνα του καιρού το Σάββατο με τα προβλήματα να παραμένουν κατά τόπους. Ποιες οδοί παραμένουν κλειστές και που απαιτείται υποχρεωτικά η χρήση αντιολιστθητικών αλυσίδων

Πιο ήπιο το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα σήμερα Σάββατο, με την έξοδο των εκδρομέων των Χριστουγέννων να γίνεται με πιο ομαλό τρόπο, τουλάχιστον συγκριτικά με τις ατελείωτες ουρές στο χιόνι που παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Παρασκευής. Η Τροχαία εξέδωσε νωρίτερα το τελευταίο δελτίο κακοκαιρία και κυκλοφορίας, σύμφωνα με το οποίο παραμένουν κάποιοι δρόμοι κλειστοί, ενώ οι αρχές συντηρούν ανά τμήματα την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών.

Παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης στο ύψος του “ΣΝΕΝ 141”, ως τη λεωφόρο Διονίσου. Κλειστό και το ρεύμα προς Καπανδρίτι στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου από τις 19.40 το απόγευμα της Παρασκευής.

Η Τροχαία συνιστά τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων τόσο στο 6ο χλμ της εθνικής Ελευσίνας – Θήβας με κατεύθυνση προς τη Θήβα, όσο και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ ως το Καζίνο.

Στην Δράμα, κλειστός μένει ο επαρχιακός δρόμος Παρανεστίου Πρασινάδας έπειτα από καθίζηση του οδοστρώματος εξαιτίας κατολισθήσεων. Ίσια εικόνα και στην πλατεία του οικισμού Μεταμόρφωσης. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική Φλώρινας-Καστοριάς και σε τμήματα του οδικού δικτύου στην Χαλκιδική.

Στην Πελοπόννησο, έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας από το πρώτο ως το 17ο χιλιόμετρο. Η Τροχαία έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων σε μια σειρά από σημεία το οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστός παραμένει ο δρόμος στην παλιά Εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της Κλεισούρας λόγω κατολισθήσεων. Προβλήματα παρουσιάζονται και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ναυπακτίας λόγω της καικαιρίας. Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων έχουμε και στην Φθιώτιδα (1ο με 23ο χλμ της παλιάς Εθνικής Λαμίας – Δομοκού), καθώς και σειρά οδικών δικτύων της Εύβοιας.

Πέντε κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ άλλες τρεις κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Αποκλεισμένες πέντε κοινότητες στα ορεινά της Ναυπάκτου

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, αποκλεισμένες παραμένουν οι κοινότητες Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξυά, Κυδωνιά και Καλλονή, προσθέτοντας ότι μέχρι το μεσημέρι τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν το δρόμο.

Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος περισσότερα από 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς στο οδικό δίκτυο, διότι υπάρχει πολύς πάγος.

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε ότι παραμένουν χωρίς ρεύμα οι κοινότητες Αγία Τριάς, Κεντρική και Κοκκινοχώρι, σημειώνοντας ότι «έπειτα από επικοινωνία που είχα με την ΔΕΗ, γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το βράδυ να έχει επανέλθει το ρεύμα.»

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από νωρίς το πρωί η κυκλοφορία σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας, σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας. Η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη, καθώς πολλοί εκδρομείς προτίμησαν – σωστά – να μεταθέσουν τις διακοπές τους κατά μία ημέρα. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού έχει ξεκινήσει νέος αγώνας για να ανοίξει το δίκτυο και εσωτερικά, καθώς ορισμένα από αυτά ήταν απροσπέλαστα!

Ιδιαίτερη κίνηση παρουσιάζει και το κομμάτι του Ε65 που δόθηκε από χθες στην κυκλοφορία από Ξυνιάδα για Καρδίτσα και Τρίκαλα. Οι οδηγοί απολαμβάνουν προς το παρόν χωρίς διόδια τα 78,6 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου.

Αυξημένη η κίνηση στην Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στο ύψος της Θήβας, όπου ωστόσο τα οχήματα κινούνται κανονικά.

 

Απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους στο Αιγαίο φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Blue Star Delos» για Κυκλάδες.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο, καλό είναι πριν την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές των δρομολογίων.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, τις βράδυνες ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και ανατολικά. άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο αιγαίο Θ και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα