Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και χιόνια στα βόρεια

Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και χιόνια στα βόρεια
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) Icon

Διάλεξε την περιοχή που σε ενδιαφέρει και δες τι καιρό θα κάνει

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται για σήμερα. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ θα χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

 Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Αιγάλεω * Βουλιαγμένη * Γλυφάδα * Εκάλη * Ζωγράφου * Ηλιούπολη * Ίλιον * Καλλιθέα * Κέντρο * Κηφισιά * Κορωπί * Μαρούσι * Μέγαρα * Νέα Μάκρη * Πειραιάς * Πεντέλη * Περιστέρι * Σαρωνίδα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα * Πανόραμα * Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές ή χιονόνερο σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα τμήματα. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα, οι οποίες βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Δράμα * Έδεσσα * Καβάλα * Καστοριά * Κατερίνη * Κιλκίς * Κοζάνη * Κομοτηνή * Νάουσα * Ξάνθη * Ορεστιάδα * Σέρρες * Φλώρινα

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου πάνω από τα 200 μέτρα και της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 300-400 μέτρα.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο 8 με 9, που θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ζάκυνθος * Ηγουμενίτσα * Ιωάννινα * Καλαμάτα * Κέρκυρα * Κεφαλλονιά * Λευκάδα * Μεσολόγγι * Ναύπακτος * Πάτρα * Πρέβεζα

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα νότια θα εξασθενήσουν.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά, σε περιοχές πάνω από τα 200 μέτρα στα βόρεια και κυρίως πάνω από τα 300 μέτρα σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Φθιώτιδα, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει και στα πεδινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αράχωβα * Βόλος * Θήβα * Λαμία * Λάρισα * Λιβαδειά * Καρδίτσα * Κόρινθος * Ναύπλιο * Τρίκαλα * Τρίπολη * Χαλκίδα

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα ανατολικά. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Άγιος Νικόλαος * Αμοργός * Άνδρος * Ηράκλειο * Μήλος * Μύκονος * Νάξος * Πάρος * Ρέθυμνο

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί στα βόρεια πιθανώς 8 μποφόρ, που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ικαρία * Κως * Λήμνος * Μυτιλήνη * Ρόδος * Σαμοθράκη * Σάμος * Χίος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα