Παγετός και ‘πολικές’ θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο. Έκτακτα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες

Παγετός και ‘πολικές’ θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο. Έκτακτα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ ) EUROKINISSI

Έκτακτα μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον χιονιά. Πού θα λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων. Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τις χαμηλές θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο, με τις ομάδες εργασίας να συνεχίζουν την προσφορά επιτόπιας φροντίδας, στους άστεγους και να τους ενημερώνουν για τους δύο θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων: Στη Λέσχη Φιλίας (Αγ. Παύλου, οδός Μαμούρη & Δύμης) και στην αίθουσα 4ης Δημοτικής Κοινότητας, (οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35).

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) με δύο ομάδες δράσεις, σε 24ωρη επιφυλακή, θα μοιράζει στους άστεγους ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα και θα εφοδιάζει τους θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ:

Ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συνδρομή των πολιτών για έκτακτα περιστατικά στις τηλεφωνικές γραμμές: 210 5246515 – 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Επεκτείνονται τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, και κυρίως των αστέγων.

Το Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 09.00 έως τις 19.00, οι παρακάτω χώροι:

• 4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ ( Γρ. Λαμπράκη 42)

• 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ (Αλεξανδρείας 27)

Από την Τρίτη λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο οι παρακάτω δομές, οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, προσφέροντας προσωρινή φιλοξενία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού:

• Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811), από τις 17.00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11.00 και το

• Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938), από τις 10.00 έως τις 20.00.

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες

Νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα Βόρεια.

Θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα Βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα