Πολλή ζέστη Κυριακή και Δευτέρα – Άστατος καιρός και πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη

Πολλή ζέστη Κυριακή και Δευτέρα – Άστατος καιρός και πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη
Αύξηση της θερμοκρασίας Eurokinissi

Στους 36 με 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα , ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά κυρίως της Κεντρικής Ελλάδος

Στους 36 με 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα , ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά κυρίως της Κεντρικής Ελλάδος , χωρίς να αποκλείεται τοπικά να δούμε τον υδράργυρο να φτάνει και σε τιμές περί 40 βαθμούς,  σε περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς και δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες.  Μέσα στη Δευτέρα θα αρχίσει πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια η οποία όμως θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Τρίτη.

 

Σήμερα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα . 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις . Η  θερμοκρασία θα φτάσει τους 36  βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού

  Την Κυριακή ολοκληρώνεται η θερμή μεταφορά στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας . Οι μέγιστες τιμές αποτυπώνονται στον παρακάτω  χάρτη , όπου δεν αποκλείονται και τιμές πάνω και από τους 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας και θα εξηγήσουμε γιατί ενδέχεται να συμβεί αυτό . Οι μέγιστες θερμοκρασίες πάνω απο τους 40 βαθμούς θα εμφανιστούν στη Δυτική Θεσσαλία και μερικώς στη Στερεά , εκεί που οι Δ-ΝΔ άνεμοι θα έχουν  χαρακτηριστικά λίβα , ως καταβατικοί άνεμοι. Αντίθετα στα ανατολικά τμήματα αυτών των περιοχών που θα επικρατήσουν Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί άνεμοι με χαρακτηριστικά θαλάσσιας αύρας θα δίνουν ανάσα δροσιάς με χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας .

Τη Δευτέρα παρότι στην ανώτερη ατμόσφαιρα από τα δυτικά οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν , στα ανατολικά θα παραμείνουν υψηλές και αυτό  αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη, όπου είναι εμφανής η επικράτηση των Δυτικών ανέμων (που θα εξακολουθήσουν ως καταβάτες) να διατηρούν υψηλές τις θερμοκρασίες.

Σε αυτό το διήμερο ζέστης θα πρέπει να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας και στις περιοχές όπου θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες η σχετική υγρασία θα είναι χαμηλή και θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του 25%. Βεβαίως δεν πρέπει όλοι μας να ξεχνάμε οτι αυτές τις μέρες  ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί .

Το κύμα της ζέστης θα υποχωρήσει αιαθητά την Τρίτη και τις επόμενες ημέρες  με συνολική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς , ενώ παράλληλα θα έχουμε και φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα κεντρικά και τα Βόρεια ηπειρωτικά .

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα