Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Πού αναμένονται βροχές

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Πού αναμένονται βροχές
Σύννεφα στον ουρανό σε περιοχή της Κοζάνης Eurokinissi

Η αναλυτική πρόβλεψη βροχοπτώσεων ανά περιοχή από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που μέχρι και την Τετάρτη θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικά, έντονες βροχοπτώσεις.

Παραθέτουμε τα προγνωστικά στοιχεία του καιρού αρχικά για την Θεσσαλία, όπου στον χάρτη που ακολουθεί υπάρχουν περιοχές που συγκεντρώνουν πάνω από 50 χιλιοστά βροχής και τοπικά φτάνουν ακόμη και τα 150!

*Αλεξανδρούπολη, *Βέροια, *Δράμα, *Έδεσσα, *Καβάλα, *Καστοριά, *Κατερίνη, *Κιλκίς, *Κοζάνη, *Κομοτηνή, *Νάουσα, *Ξάνθη, *Ορεστιάδα, *Σέρρες, *Φλώρινα

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λάρισα η μέση βροχόπτωση όλου του μήνα Ιουνίου, είναι τα 25.6 χιλιοστά και στο παρελθόν έχουμε μέγιστο υετό 24ωρου 50.6 χιλιοστά. Στον χάρτη εμφανίζονται ΄προγνωστικά ύψη βροχής πάνω από 50 χιλιοστά.


Μεγάλα ύψη βροχής προβλέπονται επίσης στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στην Χαλκιδική. Στην Θεσσαλονίκη οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν αθροιστικό υετό γύρω στα 50 χιλιοστά, ενω η μέση τιμή βροχόπτωσης για όλο τον μήνα είναι τα 29.6 χιλιοστά και η απόλυτα μέγιστη τιμή 24ωρου υετού τα 76.4 χιλιοστα γιοα τον μήνα Ιούνιο.

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα * Πανόραμα * Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Στην Πελοπόννησο θα επηρεαστούν κυρίως τα Νοτιοδυτικά τμήματα με τιμές γύρω στα 50 με 60 χιλιοστά ενώ υπάρχουν προγνωστικά ακόμη και για 100 χιλιοστά βροχής . Σημειώνεται πάντως ότι στην Καλαμάτα στατιστικά έχουμε 7.5 χιλιοστά βροχής με απόλυτο μέγιστο 24ωρου τα 47.4 χιλιοστά.


Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Στην Στερεά Ελλάδα εμφανίζονται προγνωστικές τιμές περί τα 30 με 40 χιλιοστά βροχής τιμές όχι ιδιαίτερα υψηλές όπως έχουμε στις υπόλοιπες περιοχές. Στη Δυτική Αττική προβλέπονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής με αθροιστικό υετό περί τα 30 με 35 χιλιοστά. Σημειώνουμε ότι στην Ελευσίνα έχουμε μέση μηνιαία βροχόπτωση τα 8.4 χιλιοστά και απόλυτα μέγιστη τιμή 24ωρου τα 35.9 χιλιοστά.

Πάντως τα ύψη βροχής δείχνουν χρονικά να είναι μοιρασμένα στην Αττική γεγονός το οποίο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να έχουμε προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα