Σε πλήρη εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Σε πλήρη εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι ακόμα και χαλαζοπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει να "σαρώνουν" αρκετές περιοχές της χώρας. Πότε θα "επιστρέψει" το καλοκαίρι

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει εδώ και μέρες η ΕΜΥ, με βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους ακόμα και χαλαζοπτώσεις να χαρακτηρίζουν το νέο σκηνικό.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο deltiokairou.gr

Το μεσημέρι της Κυριακής το Αγρίνιο και γενικότερα η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επλήγη από έντονη βροχόπτωση, συνοδευόμενη από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

 

Ίδιο το σκηνικό και στο Μέτσοβο, με τους δρόμους να μετατρέπονται μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια ενώ η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη, που άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών.

 

Έκλεισε η Εθνική Πατρών-Πύργου

Έκλεισε το η Πατρών – Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης.

Κλειστό είναι το ρεύμα προς Πάτρα ενώ σε πολλά σημεία οι οδηγοί έχουν σταματήσει γιατί δεν υπάρχει ορατότητα.

Πάτρα: Τζαμαρία έπεσε σε αυτοκίνητα

Μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου “Αντ. Πεπανός” στην Πάτρα υποχώρησε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

 

Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις. Όπως είπε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελάκης ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς άνθρωπος παρά μόνο δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές όταν το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω στα οχήματα.

Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, λόγω της κακοκαιρίας, κάποια στιγμή ένα ισχυρό ρεύμα αέρα δημιούργησε δυνατό ρεύμα  “χτύπησε” τις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μεγάλη τζαμαρία.

Προβλήματα στη Λάρισα

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού που συνεχίζει να πέφτει.

Τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Πότε θα “επιστρέψει” το καλοκαίρι

Μέσα στις επόμενες ώρες, το κύμα κακοκαιρίας θα εξαπλωθεί σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν την Τρίτη και από την Τετάρτη ο καιρός θα είναι και πάλι καλοκαιρινός.

(Πηγή φωτό και βίντεο: epirusgate.gr, agriniotimes.gr, agrinioreport.com, tempo24.news, epirus-tv.news.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα